Idun Minerals Nail Polish ”Quornfärs”

Idun Minerals
Idun Minerals


It is friday. Och! Det var länge sen jag la upp nåt nagelrelaterat! Har tappat min kärlek till nagelvård litegrann p.g.a. tidsbrist, och faktumet att alla mina 200+ nagellack ligger nerpackade i kartonger fortfarande. Jag krafsade därför fram ett lack från den senaste veckans pressutskick, hittade denna goa från Idun Minerals, leverbruna ”Topas”. Ja, den är leverfärgad, finns inget annat ord att beskriva.

topas
Topaser.

En liten parentes om namnet. Topas är en ädelsten som oftast uppträder i blåa eller gula varianter. De gula har liksom ambratoner, eller liknar bärnsten, asså de är tydligt gula i tonen. Men denna är liksom dammigt rödbrun. Ja ni ser ju skillnaden. Har ingen aning om varför Idun döpt den till just ”Topas”, den borde heta typ ”Quornfärs”, ”Rostigt Arvegods” eller ”Valpbajs”, men jag är verkligen kär i färgen ändå så jag ska väl sluta med mina prettofasoner nu.

Idun Minerals
Här tillsammans med kollektionskamraterna ”Opal” och ”Bergskristall”.

Jag gillar förresten borsten på dessa lack! Kort, platt och rund. Formulan är rätt tjock, men är relativt lättjobbad ändå. Tyvärr hittade jag inget annat överlack än en gammal seg Seche Vite, så manikyren blev lite knölig, men känner typ noll bry.

Ok! Hoppas er helg blir vilsam! PUSS!

4 Kommentarer

 1. Hej bästa bloggen jag vet!

  Jag beundrar ditt vakna sätt att skriva om smink, politik och allt däremellan och skulle vilja bolla en sak med dig om du har ork och lust!
  Försöker hålla mig kort men är lätt upprörd så förlåt i förväg pga eventuell rant…

  Jag använder Bare Minerals mineral foundation i puderform, har gjort i seriöst typ 15 år – funkar toppen! Åkte till Polen och köpte en burk där när jag gick in på Sephora (Ja, för att det var fett mycket billigare, som typ allt i Polen!). Har gjort slut på min andra burk och öppnar denna från Polen, såklart precis samma nyans och gud vet allt. Den är mörkare och det är små flagor i den som typ gör att det ser ut som att jag har mjäll i fejan när jag använt den – not so fresh. Skrev således ett mejl till Bare Minerals som den medvetna men ändå trogna konsumet som jag är, fick inget svar. Alltså, INGET. Gick i helgen, månader efter att jag mejlat, in på Åhlens och pratade med märkets personal i Bare Minerals disken. Det svar jag fick var att jag kommer inte få nått svar, dom tar inget ansvar för produkter en köpt utanför Sverige ”För att det kan vara fejk”.
  Det kan dom ju kolla upp på produktionsnummer och sånt, så inte legitimt svar enligt mig (Plus, en svarar alltid en kund som skickat trevlig mejl!?). Sen sa hon att Bare Minerals inte kan ta ansvar för hur produkten producerats i Polen och då heller inte dess kvalité.

  Jag kände inte för att stå och diskutera detta i en evighet med butikspersonal som inte har nån makt eller vars fel det absolut inte är. Men jag undrar vad du tänker kring sånt här? För mig är det självklart att ett märke måste ta ansvar för sina produkter, även om dom är producerade i ett annat land! Det skadar ju märket avsevärt om produkten suger liksom, så självklart måste Bare Minerals ta ansvar för även produktionen i Polen – eller?
  Hur skulle du gå till väga i denna fråga?

  Tack för fantastiskt jobb med bloggen, keep shining! Och grattis till giftermålet och nytt bo – så himla fint att få ta del av det också!

  • Hej fina du! Jag mailade folket på Dermarome, som är distributörer för bareMinerals i Sverige. De ska ha varit i kontakt med dig nu? Stämmer det? De bekräftar iallafall det du tänker om tillverkningen – allt tillverkas i samma fabriker, sen tar olika distributörer hand om kedjan ut till butik osv. I princip gäller dock att reklamationer görs hos inköpsstället, så i ditt fall Sephorabutiken i Polen där du köpte den. Knas, jag vet, men det är så det funkar. OM Sephora i Sverige hade tagit emot din reklamation skulle det varit enbart p.g.a. good will och för att vara schyssta, det är inget de är tvungna att göra. Samma gäller bareMinerals på Åhléns, Kicks, och alla andra ställen som säljer varumärket. Tyvärr asså, det är superknöligt!

   Det bästa hade ju såklart varit ifall bareMinerals butik på Åhléns hade känt för att vara schyssta och hjälpt dig med reklamationen, det kommer man ju såklart långt på, mycket längre än att bara avfärda kunden sådär. Men de är inte skyldiga enligt lag att ansvara för en produkt de inte sålt.

   Hoppas det löser sig för dig iallafall, och att du får en ny foundation som du faktiskt KAN använda! <3

   Kram,
   Annahita

 2. Lägre livslängd för män,
  nästan bara män som dör i arbetsplatsolyckor
  och betydligt fler män tar livet av sig än kvinnor.
  Jämställt?

  • Det beror på vad du menar med ”jämställt”. Det du nämner är ju exempel på hur skadligt patriarkatet är och ett resultat av ett ojämställt samhälle med destruktiva normer. En vanlig missuppfattning är att det bara drabbar kvinnor, men män mår ju också hemskt dåligt av det! Framförallt det där med självmordstalen, det är ytterst otäckt och sorgligt att män uppmuntras att trycka ner sina känslor så till den milda grad att de till slut dör av det. Fruktansvärt är det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.