Aroma diffuser och luftfuktare – så jävla Whinar approved!!!

aroma-diffuser
Till att börja med ska jag konstatera att jag inte har ett bra svenskt namn på den här produkten, så låt oss bara få det sagt. Men i flera år har jag gått in på Muji bara för att ställa mig framför såna här luftfuktare, de brukar finnas uppställda nånstans i butiken och de finns ju också att köpa – en liten får man för 699 kr och en stor för 999 kr. De puffar ut ett litet moln av sval vattenånga, och om de har droppat i lite eteriska oljor doftar det så jävla gott också. När jag har passerat en Muji-butik och haft en minut över har jag liksom gått in där, letat upp luftfuktaren och ställt mig framför den. Och blundat. Fan vad länge jag har velat ha en sån, men jag har helt enkelt inte kunnat köpa en p.g.a. priset.

Sen visar det sig att flera personer i min närhet har hittat likadana på Ebay, fast till en bråkdel av priset, och efter någon veckas googlande och funderande fram och tillbaka så köpte jag faktiskt en själv. Den stora köpte jag, EXAKT LIKADAN som den som säljs på Muji, fast för $21 + $2 shipping, alltså totalt 188 kr…………….. japp. Jag hittade min här (de verkar dock ha höjt priset), men det finns flera andra säljare med snarlika eller likadana varianter. En uppenbar nackdel med Ebay är att jag fick vänta typ en månad på att få hem den, men jag hade ändå så jävla mycket med flytten den månaden så jag satt inte direkt på hallmattan och väntade.

20161110-dsc00160 20161110-dsc00157
Förutom att den med hjälp av ultraljudsvågor förångar vattnet till ett litet moln är den också belyst med LED-lampor som sömlöst ändrar färg, ja jag kanske har ett barns inredningssmak, men jag älskar detta?? Jag älskar ju även ljusslingor och sånt som glittrar, och så är det med den saken. Kan en snart 30-something få leva? Jag använder hursomhelst min som en slags sänglampa, och sådär har jag monterat den, så pass proffsigt ovanpå en upp-och-ner-vänd plastlåda.

20161110-dsc00194
Hos en annan säljare köpte jag fyra stycken doftoljor, för totalt 145 kr inklusive frakt. Jag valde cederträ, lavendel, tallbarr och kaprifol. De tre förstnämnda är ljuvliga eteriska oljor, de doftar och känns exakt som man hoppas – men kaprifolvarianten är rakt av en skitprodukt och totalt vedervärdig. Jag älskar kaprifoldoft men har aldrig hittat en fin syntetisk variant som doftar lika bra som the real thing i mitten av sommaren, så jag var ju beredd på att kompromissa lite…

doden
… men asså FYYYY FAAAAAN!!! Vilken miss alltså. Den luktar som en varm bil med en Wunderbaum efter att nån varit åksjuk, ja det fullkomligt vidrigt och den har åkt i papperskorgen idag efter att jag fotat den. När jag tittar närmare ser jag att de andra flaskorna är märkta med ”Therapeutic grade”, är något dyrare och har svart kork. Så var inte dumsnåla – köp de ”dyra” oljorna. Och håll er till såna oljor som man vet funkar i alla sammanhang, dvs. grapefrukt, rosmarin, cederträ, lavendel, pepparmynta, tea tree, Bernie Sanders, osv. Välj inte äckliga skitsaker som banan, körsbär, Donald Trump eller kokos. Och välj ABSOLUT INTE kaprifol. De kanske verkar spännande och annorlunda, men de kommer snart att göra dig sjuk och ledsen.

Hursomhelst. Jag var också specifikt ute efter en luftfuktare för att jag de senaste vintrarna har stört mig så jävla mycket på den torra inomhusluften. Jag har blivit så jävla torr i halsen, blödit näsblod några gånger, fått extremt torra ögon osv, och nej det kanske inte är världens undergång men det inte så jävla behagligt heller liksom. Jag kan inte säga att den här lampans luftfuktande egenskaper är revolutionerande på något enda sätt, för jag har hittills inte haft igång den mer än någon timme vid läggdags. Det är för tidigt för att uttala sig om helt enkelt. Men fan vad mysig den är ändå – doften, det svala lilla molnet som lägger sig över ansiktet, det stilla bubblande kluckande porlande ljudet inifrån lampan… mmmm…

Så, sammanfattningsvis är det här min känsla inför detta köp:

good-me

***UPPDATERING***

OBS! Jag glömde skriva om adapter!!! En läsare frågade vilken nätsladd som ska användas och jag insåg ju att jag glömt skriva att det är ett kinesiskt eluttag på dessa lampor. Vi fick köpa en adapter på Clas Ohlson för att kunna använda den! Bra att veta dårå.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

10 Kommentarer

 1. det är som att du läste mina tankar med det här inlägget! :hearteyes:
  har tittat så mycket på olika aroma diffusers så länge, men inte vetat vilken som är värd. undrar dock vad det är för slags kontakt på den här? är det en som funkar i svenska uttag? jag har mest kollat på såna med usb-kontakt som går att stoppa in i valfri telefonadapter.

  • OMG vad bra att du ställer den frågan! Vi fick ju köpa en adapter på Clas Ohlson för att kunna använda den. Jag ska uppdatera inlägget genast!

 2. Jag köpte den lilla muji-diffusern och ä-l-s-k-a-r den! Nu bor den inne hos mina barn för det är det enda som funkar såhär års när de bara hostar och får näsblod hela tiden. Bra föräldrar-tipz alltså. Jag köpte ett gäng oljor på muji också, kör eukalyptus när nån är sjuk pga placebo, ibland apelsin men 9/10 blir det ”pine” för skog luktar gott men inomhus är så skönt. Tycker de håller bra kvalitet!

 3. Vi köpte den lilla från Muji, och jag är så nöjd med den. Har två uppsättningar dofter också, alltså 8 olika dofter. Dom luktar så gott! 🙂 Brukar köra i sovrummet vid läggdags.

 4. Har också blödit näsblod flera gånger och har torr hals! Tack för bra tips!

 5. Hej, jag har köpt en likadan men hittar ingen nätadapter som passar till. Kan du inte lägga ut en bild eller maila mig på den du köpte på Clas Ohlson så att det blir rätt. Själva delen som ska in i lampan var för kort på den jag köpte. Vill så gärna få igång min diffuser ?
  Med vänlig hälsning, Anna

 6. Min kille gör exakt samma sig du så fort han är i en mujibutik. Tänkte köpa en till honom i julklapp!! Funderar på att klicka hem via internetz som du, men vad säger du här ett år senare? håller den formen ännu? Pussåkram tack för en så jäääähäääkla braaaa blogg!!!

 7. Jag köpte min på http://www.doftbox.se och är super nöjd:)

 8. Tack för tipsen!
  Köpte en liknande på livehome.se
  Super nöjd med Aroma Diffusern, men skulle behöva ha en sida med kvalitéts doftoljor. Någon som kan tipsa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.