Det enda som hjälper torra, alltså RIKTIGT torra, händer

**Inlägget innehåller annonslänkar**

aquaphor

Under flyttkaoset har händerna fått stå ut med en massa skit alltså – först ska de hantera VARENDA pinal man ägt, slå in dem i tidningspapper som fläckar händerna sotiga av trycksvärta, som sen ska tvättas bort med nån uttorkande jävla ursäkt till handtvål (t.ex. Dr. Bronner’s Shikakai Soap, som jag så att säga inte ÄLSKAR). De ska kånka kartonger, tejpa, packa mer, riva sig, tvättas igen, torka ut mer, och sen kommer ju vintervädret. Här har ni några nyckelord som träffsäkert beskrivit både mina och Erics händer de senaste veckorna:

 • Torrt
 • Vitgrå hud
 • Döda hudceller som dammar
 • Sveda
 • Sprickor
 • Lite blod också
 • Ludd som fastnar på knogarna för att de är så in i helvete torra

Hur mycket jag än smort in händerna vid läggdags och vid alla andra tänkbara tillfällen, med alla mina bästa handkrämer, så har krämerna bara sköljts av vid nästa handtvätt och händerna är lika vidrigt torra som de var innan. Sen kom jag på att jag har ett par vita bomullshandskar liggandes i ett nagelvårdskit nånstans. Krafsar entusiastiskt fram dem och känner att ja – nu ska jag bli den som sover med handskar för att händerna är så pass förstörda. Smörjer glatt in händerna på kvällen, på med handskar, somna… Vaknar på morgonen och sliter ivrigt av mig handskarna. Ja, okej, lite bättre faktiskt!

Men efter ett par dagar av inget mer än ”lite bättre faktiskt” slår det mig – Eucerin Aquaphor (95 kr på Lookfantastic). Denna orimligt feta produkt som jag inte kunnat använda till knappt nånting förutom solskadade läppar i somras. Denna _Orimligt Feta_ produkt som nått kultstatus bland kroppskulturarbetare, ja alltså dansare, underhållare och konstnärer, eller såna som jobbar inom vården och tvättar händerna hela jävla tiden. Även Beyoncé älskar tydligen Aquaphor (fast i ansiktet) (SKRÄCKEN).

Efter EN ENDA användning av Aquaphor och bomullshandskar var händerna helt återställda. Efter andra användningen är de mjukare än de nånsin varit. Tredje användningen var mest för skojs skull, ville se om händerna förvandlas till guld eller nåt.

Vad innehåller denna mirakelprodukt? Bara hemska läskiga kemikaaaalier och synteeeetiska ämnen, faktiskt! INCI lyder:

Paraffinum Liquidum, Cera Microcristallina, Ceresin,
Lanolin Alcohol,
Panthenol, Glycerin, Bisabolol.

Mest paraffin alltså, och en rejäl dos petroleumvax. Lite fuktighetsbevarande glycerin. Det här är en riktigt osexig produkt som inte gör nåt väsen av sig alls, varken förpackningsdesign eller pris lovar stort. Men mina händer är fina igen och min livskvalitet är därför något förhöjd just nu. Finns inget bättre än billiga okomplicerade produkter som fungerar.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

9 Kommentarer

 1. Neutrogena Norwegian Formula Hand Cream är min räddare när händerna blivit sådär. Den enda kräm jag hittat som hjälpt men jag kanske ska ge den här ett försök också

 2. *springer till apoteket*

 3. Din blogg bjuder på en sällsam kombination av nytta och nöje!

 4. gud måste prova den där.
  La roche posay har annars en jättebra som är vattenavstötande och sen så är the body shops hemp-handkräm en av de bästa. har köpt den i flera år.
  vart hittar du bomullshandskar förresten? Verkar ju jättesmidigt

 5. Hej favvo! Undrar om du har något tips på en riktigt bra lermask eller annan rengörande mask som ba drar ut all skit? Puss och kram

 6. den pyttelilla gudinnan

  Detta är helt orelaterat men jag måste få veta. Var det du som var på subway i norra djurgårdsstaden i förmiddags? Jag jobbar där men var ganska borta i huvudet just då, fick värsta igenkännings känslan och tänkte att omg detta är nog en Mycket Speciell Person men kunde inte placera vem det var. Sen efter ett tag så stannade jag upp och bara VÄNTA NU men då var det för sent. Om det var du så förlåt ifall jag verkade lite stel och borta, du var jättetrevlig och din jacka var cool dock! Hoppas jag inte klantade till din macka!

  • OMG JA!!! Gud vad kul! Jag tyckte väl att du tittade lite finurligt! Nästa gång säger vi hej!

   PS. Mackan var asgod samt perfekt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.