Ride or Die Skincare Tag

**Inlägget innehåller annonslänkar**

ride-or-die-skincareJag fick ett önskemål från en läsare att göra ett inlägg motsvarande mitt Ride or Die Makeup Tag fast för hudvård – såklart hoppar jag på den idén. Några snabba först: detta är ingen lista över all-time-favoriter, så den är inte definitiv på något sätt, det är bara sånt jag verkligen skulle vilja ha för att jag vet att de funkar bra. Sen kan det vara bra att förtydliga/repetera vad jag har för hudtyp (om nån händelsevis skulle ha missat det) så att ni kan avgöra om dessa produkter är relevanta för er: jag har framförallt fet och storporig hy, viss tendens till både orenheter och ytliga blodkärl. Aldrig torr, inte speciellt känslig.

★ Sminkborttagning

Jag hade förut flera stora flaskor av Garniers micellärvatten (79 kr på Lyko), jag älskade verkligen det och känner att det passar bra i detta inlägg! Så billigt pris för en gigantisk flaska som räcker i evigheter. Jag brukade också låta fransböjare och pennvässare ligga och dra i en skål med micellärvatten, alla gamla sminkrester sjönk till botten och verktygen var som nya igen!

★ Rengöring

Mmmmm… Elemis Tri-Enzyme Resurfacing Facial Wash (465 kr på Lookfantastic)… lätt… Den har allt jag vill ha! Effektiv, inte uttorkande alls, perfekt balans mellan ett jävla foam party på Ibiza och en slemmig rengöringsmjölk – ja den är perfekt!!! Luktar också gott.

★ Toner

En modern klassiker, Pixi Glow Tonic (299 kr på Eleven), banade vägen för syratoners på den bredare marknaden. Den förtjänar sin kultstatus – jag köpte den när den fortfarande bara fanns i Pixis fysiska butik på Fouberts Place i London, fan vad jag älskade den!!! Skulle kanske packa ner denna först om jag skulle till en öde ö för jag vet att min hy älskar den. Med en mild peelande effekt ger den ett fint resultat – för den tålmodige. Det är tur att man antagligen har ganska mycket tid när man är skeppsbruten ute i ingenmansland.

★ Serum/olja

När jag tänker efter så törstar min hud alltid efter Murad Sensitive Skin Soothing Serum (699 kr på Hudoteket) – inte för att hyn är sensitive eller behöver soothing, utan för att det är ett extremt behagligt fuktgivande serum som hyn ba dricker upp.

★ Fukt

Åh! Det blir mycket nostalgi här nu, men jag har ju sedan länge älskat Medik8 Hydr8 Day 360 Rich Formula SPF 30 (745 kr på Hudoteket) – svindyr men rakt av en av de bästa fuktkrämerna jag använt. En ren fröjd att som flottis få använda en krämig och fluffig produkt som inte orsakar mer flott! Perfekt med hög solskyddsfaktor också. De har gjort om förpackningen nu från när jag senast provade den, så nu är det en sån där tub med pump (MIN FAVORIT!!!). Jag har faktiskt fått en ny förpackning hem, men jag sparar på den tills det riktiga vintervädret kommer.

★ Mask/peeling

After careful consideration… nej, egentligen inte, denna stjärna poppade upp i huvudet direkt. Biodroga MD SK Booster Skin Resurface Acid-Serum Impure Skin (749 kr på Hudoteket) är min bästa syrapeeling. Den är omnämnd i inlägget om min hudvårdsrutin, det skrev jag i våras men kommer behöva uppdatera med en ny dragning för det har fan gått ett halvår och mycket har förändrats! Denna är dock kvar. Den är rejält potent och jag använder den bara två gånger i veckan, och alltid till kvällen (dock inte just nu eftersom att all min goa hudvård är nedpackad i kartonger! *tear*). Den innehåller både BHA (salicylsyra) och glykol- och mjölksyra (AHA), så den fungerar som en dubbelpeeling på både hudytan och inuti porerna. Den lugnar utbrott över natten, förfinar texturen och hjälper huden att hålla sig matt. Om jag haft fula hormonella utbrott kring hakan städar denna upp varje gång – ingen ärrbildning alls – om jag lyckas undvika att klämma! Rekommenderas VARMT. Ja, svindyr, men detta är inget micellärvatten som du kan vara riktigt frikostig med, utan en seriöst behandlande produkt som kommer räcka länge! Har råkat få en dubblett av denna vita riddare och är sjukt glad för det!!! Haha, skulle aldrig ha råd att köpa denna själv.

★ Övrigt

Ansiktsmist!!!!!!!!! Det måste jag faktiskt ha. Vilken ska jag välja??? Hmmm antagligen Caudalie Beauty Elixir (459 kr på Lyko), bara för att den är så jäkla härlig.

Har ni någon hudvårdsfavorit av Ride or Die-kaliber? En sån ni direkt kommer att tänka på om ni får frågan ”bla bla bla öde ö”?

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

9 Kommentarer

  1. Fan vad smart att använda micellärvatten för typ soak!

  2. Lotion P50 från Biologique Recherche!!! Alltså denna gudagåva har städat upp min hy (som låter på pricken som din fast min är lite känslig) på ett helt jävla revolutionerande sätt, kommer _aldrig_ sluta använda den. OBS OBS svindyr men använder en gång varannan dag på en fuktad bomullsrondell så den kommer räcka så himla länge. TIPS!!!

  3. Jättekul med såna här inlägg! Det enda jag kommer på nu direkt som jag inte kommer släppa är antingen min peeling från beaute pacifique (bara fräser till i ansiktet så åker torrflagorna åt fanders) eller mitt snigelslem från cosrx (älskar mina sniglar <3 )

  4. Har du övergett 2% BHA från Paulas Choice?!

    • Njae inte direkt! Jag har bara inte köpt den på ett tag! Var tvungen att välja mellan den eller Biodroga MD, och eftersom att jag använt Biodroga mer på sista tiden var den top of mind så att säga!

  5. Alltså det här med fukt och spf för flottisar.. Jag kör en kräm från Paula’s Choice nu men tycker den torkar lite för matt, eller att det blir lite klistrig grund som leder till kakfest när jag kör foundation. Känner du igen det Whinar? Är Medik8:en bra där?

  6. <3 <3 Då låter det som jag får säga farväl till 745 kr!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.