Ytterligare uppdatering av min PR-policy

gjskk

Hej pussgrodor.

På förekommen anledning känner jag att jag faktiskt MÅSTE skriva om en ny uppdatering av min PR-policy, som ju finns där uppe i menyraden. Eller ja, det är snarare ett förtydligande for dummies, snarare än en uppdatering.

Den senaste tiden har det ramlat in flera mail från olika företag som tycker att det är ett bra erbjudande att begära en recension av mig i utbyte mot att jag ”självfallet får behålla produkten ifråga”. Ändå så himla generöst att jag inte behöver skicka tillbaka en tom burk med ansiktskräm efter att ha skrivit recensionen!

tack-for-din-input

Dumt nog skriver företagen dock ordet ”samarbete” i ämnesraden i mailet, vilket gör att mina party pooper-klockor ringer. Samarbete betyder uppdragsförhållande och då är ersättningen, dvs. produkten, min lön. Eftersom att jag är en laglydig medborgare, juridiskt skolad och dessutom älskar skatt av ideologiska skäl är jag ju väldigt mån om att betala inkomstskatt på min ersättning. Jag gör det så gärna och får nån slags pervers liten tillfredsställelse av att betala skatt. ”ÅÅÅÅÅÅH välfärd!”, tänker jag. ”Gemensamhet, The Nanny State! Älska jantelagen, hata företagande! KOMMUNISM!!!!!!!!!!!”, ringer det i hela mitt väsen. Tyvärr går det ju inte att kapa av några centimeter av sladden på en locktång, eller pytsa i lite ögonfransserum i en burk, och skicka till Skatteverket med en lapp där det står ”Vsg för 30% av min inkomst”. Därför innebär denna ordning att jag måste betala skatt på 30% av produktens värde ÄNDÅ, men i pengar, asså på en locktång blir det ju flera hundra spänn av mina egna medel liksom. Taskigt läge. Erbjud era potentiella samarbetspartners pengar, eller strunta helt i att ta kontakt.

Jag har liksom ingen lust att betala för att få recensera produkter från ett företag som är så jävla okunnigt eller oseriöst, när det finns kunniga och seriösa företag där ute som gärna betalar MIG för mitt kunskap och mitt arbete (I see u, and I appreciate u). Det spelar ingen roll hur dyra och exklusiva produkter ni har, jag blir bara avtänd och ja, direkt förolämpad av er syn på mina läsare, att ni inte bemödat er att kolla upp lagar och regler eller åtminnnnstonnnne läst min PR-policy, som nu alltså är uppdaterad med en ny rubrik som heter ”Om samarbeten”.

Jag önskar att jag aldrig mer behöver tjafsa om detta. (← helt orealistiskt önskemål)

//END OF RANT//

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

14 Kommentarer

  1. Visst är det tröttsamt?

  2. Så tröttsamt! Speciellt när företagen själva tycker att de är så generösa… eller den andra varianten när företagen nästan blir upprörda över att de ska behöva betala för ett samarbete utöver produkterna, ”det har de aldrig gjort med andra bloggar de ’samarbetat’ med”… Suck!

  3. Måste vara otroligt frustrerande att så många företag inte vet hur de ska hantera bloggare/influencers.. och tänk alla de som tackar ja till sånt här?! :death:

    • Ja, det är tyvärr fortfarande många bloggare/influencers som inte heller bemödar sig att kolla upp regler, det är ju delvis därför sånt här beteende kan fortsätta…

  4. Hej är bara en läsare o inget företag lol, men av att läsa detta inlägg kom jag att tänka på en (oanvänd) flaska SeroZinc från LRP jag har i skåpet sen förra parisresan, kommer ej använda pga min hud tålde inte (köpte två, verkligen försökt älska första föarran men nej), och du var den jag kom att tänka på som kanske skulle uppskatta lite franskt källvatten i sprayflaska? Kan skicka till dig på posten?

  5. Lagomt sunkigt av företagen som 99% säkert vet vad de håller på med.

  6. Du är alltså kommunist? Du tycker att det är helt okej att mörda miljoner med människor? Kommunism är ju tusen gånger värre än nazism. Tack, då vet jag det.

  7. så JÄVLA viktigt. Det är så tröttsamt att det knappt finns ord för det. Jag är i en otrevlig mailkonversation med ett företag som ville skicka ögonfransserum och mascara som ett samarbete, utan att betala mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.