Om bröllissminkets viktigaste beståndsdelar – bas och läpp

**Inlägget är ett samarbete med .FÄRG Collection, läs mer om det i min PR-policy**
**Inlägget innehåller annonslänkar**

Här kommer ett inlägg om lite av bröllissminket! Som jag nämnde tidigare använde jag både foundation och läppenna från .FÄRG Collection när jag sminkade mig inför vårt bröllop i augusti. Jag fick produkterna av dem under försommaren, inför vårt kommande samarbete, men jag gillade produkterna så pass mycket att två av dem alltså följde med ner i bröllopsneccessären! Asså det säger ändå en del! Vad en person som är fullkomligt sjuk i huvudet när det kommer till smink, som badar i smink och dessutom ska gifta sig och därför blir ännu lite mer sjuk i huvudet när det kommer till smink, väljer att använda på sitt bröllop, ja det valet spelar liksom roll.

Låt oss djupdyka:

20160930-dsc_0247

Mineral Liquid Powder Foundation

349 kr, nyanserna Cream Beige och Almond

Denna flytande foundation har en tydligt luftig och mousseliknande konsistens som gör den extremt enkel att applicera, även när man är sitt allra mest darrhänta. Jag valde inte denna foundation för att den skulle ge ett perfekt matt resultat som ser airbrushed ut, det var inte looken jag var ute efter till bröllis. Jag ville ha en foundation som ser frisk och fräsch ut, även efter timmar av flott och dans och tårar, som inte ”bryts upp” på ett fult sätt kring näsan som de flesta andra foundations gör på fet hy. Och framförallt ville jag att texturen skulle vara förlåtande även om jag råkat slarva med appliceringen för att jag av nån anledning – t.ex. ett oerhört känslosamt och nervöst sinnestillstånd – inte är kapabel att vara helt och hållet närvarande i nuet, hahah.

Hade jag valt en foundation som var mer matt skulle jag behöva lägga ner mer energi på appliceringen, men med denna räcker det i princip med att smörja in den som en ansiktskräm och sen är det klart. Jag ÄLSKAR den sortens foundations, även om de allra oftast funkar bäst på normal/torr hy. Jag fick bättra på med ett transparent puder nån gång under kvällen (jag hade egentligen tänkt ha mina blotting papers från KIKO, men så var de spårlöst försvunna dagen till ära!!! *tears*), och jag tycker att jag var hella cute hela kvällen!

Jag blandade nyanserna med ungefär 2/3 Cream Beige och 1/3 Almond, vilket gav en helt perfekt färgmatchning. När vintern närmar sig kommer jag istället köra med 3/4 Cream Beige och 1/4 Almond, och om jag blir mer solbränd kör jag kanske hälften/hälften av vardera nyans, osv… Det är en fröjd att kunna ha två nyanser av samma foundation – jag inser att det är ytterst få som hittar en perfekt matchning i en färdigblandad foundation. Det gäller ju inte bara sminklovers med mörkare hudtoner, utan även resten av hudtonsspektrat; det svåra med färgmatchning av foundations och concealers är ju att hitta rätt underton, så även om du hittar en nyans som är en matchning i djup (dvs. hur mörk eller ljus den är) kan undertonen vara helt off och du ser antingen ut som en gris eller ett spöke. För mörka hudtoner är det svårt att hitta bra matchningar både när det kommer till djup OCH underton. Härligt va! Men det blir som sagt lite enklare om man har två olika nyanser att blanda med.

Täckningsgraden är för övrigt mycket bra; medium till hög täckning i några tunna lager, och jag behövde minimalt med concealer efteråt för att täcka blemmor och rodnader. Den lätta mousseaktiga konsistensen gör att den känns lätt och fräsch trots sin höga täckningsgrad, och det finns inga spår av kakighet alls.

Kiss Proof Lip Liner

149 kr, nyansen Paris

Asså denna läppenna ÄR verkligen kiss proof = perfekt för bröllis! Jag applicerar den direkt på torra läppar, men formulan är så pass mjuk att det inte sliter och river i huden som vissa andra long lasting-pennor gör (ugh, så pass över det). Den mjuka konsistensen till trots fixeras den av sig själv och när den väl har torkat, ungefär en minut efter applicering, så sitter den som BER-GET. Detta är rakt av den mest hållbara läpprodukt jag använt.

Nyansen jag bar är en gammelrosa och lite dämpad, rätt nära min naturliga läppfärg och som därför inte behöver så mycket maintenance under dagen. Den matta finishen håller sjukt bra, asså verkligen verkligen bra, utan att torka ut. Jag förstår inte exakt vilken ingrediens som gör detta möjligt, men jag kan konstatera att fler och fler varumärken blir allt bättre på detta med matt-men-inte-uttorkande.

20160930-dsc_0250

.FÄRG Collection Kiss Proof Lip Liner i Paris

20160930-dsc_0251

:]

Jag fick tips från Sandra som jobbar på .FÄRG att man kan mjuka upp läppennan för ett mindre matt resultat om man applicerar ett läppbalsam under eller kanske till och med över. När man gör det har läpparna en sjukt fin och plump finish, men hållbarheten blir inte lika ULTRAMEGAWOW eftersom att oljor och fetter i läppbalsam löser upp läppennan. Så för en hållbarhet som har det där långsiktiga härifrån-till-evigheten-perspektivet så appliceras Kiss Proof Lip Liner på torra läppar och utan nånting ovanpå – för ett mjukare resultat som mer liknar läppstift blir det fint med ett läppbalsam under, eller kanske läppglans över!

Både foundation och läppenna har använts flitigt under hela sommaren, de har varit nedpackade i neccessären under resor och de jobbar på även till vardags – att de faktiskt kommer till användning i ett hushåll som fullkomligen svämmar över av smink är väl ändå ett gott tecken.

Produkterna från .FÄRG Collection finns på fargcollection.se samt de fristående butikerna i Sthlm/Gbg/Malmö, och ett urval, bl.a. världens bästa läppenna, finns också på Eleven!

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

3 Kommentarer

  1. mmmMmMMMMm älskar bilder från bröllis! Du ser ju ut som en jävla DRÖM!! Klänningen!! Håret!! Skorna!! Sminket!! Hela du!! Vill ha all bröllis mer bröllis!! Vet ej om jag frågat innan men skulle jättegärna vilja se ett helt inlägg typ om vad för parfym du och Eric bar under dagen då ni gifte er! Puss bästa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.