Guerlain Muguet, en årgångsparfym för gränslösa samlare

guerlain-muguet
Parfymsamlare är inte jämförbara med resten av samhället – de har ofta mer gemensamt med motorentusiaster, Beatlessamlare och antikhandlare, eftersom att de inte har några som helst problem med att spendera typ en månadshyra på sitt samlarobjekt.

Guerlain har de senaste åren haft en utgivning som passar den gränslöse parfymsamlaren perfekt. Varje år, strax innan första maj, lanseras en variation av deras klassiska liljekonvaljdoft från 1908. Den finns endast en begränsad tid och självfallet i en begränsad upplaga, och varje år komponeras den med en liten twist, så inget år är det andra likt. Flakongerna är framtagna av framstående franska konstnärer, juvelerare, keramiker och skulptörer – min favorit från år 2014 är formgiven av den parisiska keramikern Brigitte de Bazelaire. 2015 års flakong är en parafras av orinalflaskan, men i vitt porslin istället för klarglas. HUR TILLFREDSSTÄLLANDE MED PARFYMFLAKONGER AV PORSLIN? Ahhhhh.

Rekommenderat utpris på årets upplaga av Muguet är $500, och på Ebay springer de iväg snabbt och landar på nära det dubbla – vi snackar alltså ett marknadsvärde på över 8000 kr för en parfym.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

4 Kommentarer

  1. Flaskorna är amazing och det höjer såklart priset. Vet du om kvaliteten på själva doften liksom möter priset, även den? Har du kommit i kontakt med en flaska irl? Kram

  2. Parfymflakonger ÄR ju konst. Tänker alla gamlingar som har ett vitrinskåp med gammalt porslin ingen får använda, själv vill jag bli gammal å ha ett skåp med gamla parfymer man bara får titta på. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.