Tre skrubbar som inte är hemska

**Inlägget innehåller annonslänkar**1

Okej, så jag har tidigare nämnt att jag tycker att man ABSOLUT ska avstå ifrån mekaniska exfolierare, dvs. krämer med skrubbkorn i som fysiskt skrubbar bort torra hudceller. Mycket har hänt på marknaden sen jag slutade använda skrubbar och har jag faktiskt hittat tre stycken som jag inte hatar. De är inte överdrivet riviga så att man känner sig helt naken och öm i fejset efteråt, men de råder ändå bukt på den där äckliga fnasiga känslan som exfolierande syror och enzym behöver lite mer tid för att behandla.

Jag använder skrubb nån enstaka gång i veckan vid behov, och har den stående i duschen så att skrubben blir en del av min duschrutin. Dessa tre har jag vaskat fram i ett hav av mediokra hudmisshandlare:

 • Maria Åkerberg Papaya Peeling (189 kr på Skincity). Man kan kalla denna för en budgetversion av min älsklingsgegga Flash Rinse 1 Minute Facial från REN (recension här), de har båda den där underliga konsistensen av en grynig röra som masseras på torr hud och sen fuktas för att sen lösas upp helt till en slät gelé. Älskar!!! Både denna och REN:s variant blir lite lösare i konsistensen efter nån månad men det är ingen fara, effekten känns likadan även om geggan blir något mer svårhanterlig. Papaya Peeling innehåller också enzym från papaya (som finns i flera andra produkter, bl.a. Mario Badescu Enzyme Gel Cleanser), men ska vara så pass mild att även de känsligaste hudtyperna kan använda den.
 • Murad Pore Reform Skin Smoothing Polish (329 kr på Lyko). Åååhhhhj vad lyxig!!! Den exfolierar med jojobapärlor och är kraftigare och mer rivig än ovanstående. Denna är avsedd för fet och oren hy men jag tycker inte att den strippar huden på fukt som många andra liknande produkter gör. Den är ganska parfymerad så den allra känsligaste ska kanske undvika denna, men om det inte brukar störa en så är denna en riktigt lyxig produkt som är så dryg, och kommer i en så stor tub, att den nästan känns som ett engångssköp.
 • Vichy Normaderm 3-in-1 Cleansing Scrub Mask (ca 140 kr på olika apotek). Här har vi en riktig multifunktionsprodukt som är rengöring, skrubb och ansiktsmask i ett. Den står i duschen just nu och har gjort det sen typ april och är inte i närheten av slut. Det är en finkornig gegga som dels kan användas som en löddrande rengöring, men den kan också masseras in och lämnas kvar att torka upp som en traditionell ansiktsmask. Det är en typisk ”porsammandragande” och nedmattande produkt som flottisar kommer gilla.

Använder nån av er såna här skrubbar??? Eller är det sååååå 2009?

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

8 Kommentarer

 1. Alltså, om jag skall vara helt ärlig så får jag lite rysningar och mitt ansikte liksom snörps ihop för att *skydda sig* när jag läser om denna typ av produkt. Den där känslan av att rulla vasst grus över kinderna, tänker typ på att ha en sten i skon… Jag vet inte, men jag tror att jag verkligen tog till mig av allas starka avrådan till mekaniska skrubbar för x antal år sen (när började folk hata dem?). Därför läser jag också detta med en skräckblandad förtjusning!

  • Haha ja! Jag är också automatiskt skeptisk! Men när man har typ sju skrubbar hemma i ens beautyskafferi blir man till slut riktigt frestad och så står man där! Tillbaka i träsket! Men dessa tre är inte ALLS som skrubbar var förr, asså för en 4-5 år sen när alternativen började komma upp.

   • Härligt att du tar ditt ansvar som beautyguru och testar allt! :O 😀
    Vad skulle du säga är skillnaden med dessa modernare skrubbgeggor?

    • Den största skillnaden är att kornen är mindre och inte lika grova, samt att geggan inte verkar innehålla lika mkt uttorkande ingredienser. Det är en mkt mer behaglig upplevelse!

 2. Jag tror att jag hittade din blogg för 100 år sen när jag försökte hitta ”recept” på aspirinmasken. Blir lite nostalgisk när jag tänker på den 🙂 Vad är din analys av den idag? Håller den än? Är den för rivig? Var den egentligen bara en tramsig fluga eller har den nåt?

  • Ja! Berätta! Jag har precis börjat göra den och är sådär nykär som alla andra var typ 2010 så berätta gärna vad du tycker nu så kanske jag kommer till samma insikt om sex år. :)))

 3. Måste erkänna att jag älskar Vichys skrubb! Började använda den dagligen ett tag och det funkade väldigt bra. Min feta hy blev inte oljigare av den 🙂 Vilket är ett plus!

 4. Min hy kräver mer eller mindre en fysisk peeling ibland, jag kör på maria åkerbergs <3 är inte blessed med att inte behöva fysisk peeling om jag kör kemisk, vilket vissa verkar va?? blir så fnasig annars med gammal hud som skräpar //tmi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.