Säg hej till .FÄRG Collection!

**Inlägget är ett samarbete med .FÄRG Collection, läs mer om det i min PR-policy**

20160914-farg-collection-5

Jag har nämnt det ett par gånger på olika ställen, detta med att jag har ingått ett nytt samarbete, och nu är det dags att skriva mer om det! Under hösten kommer jag att recensera flera av deras produkter, bl.a. det som ingick i bröllissminket (som ni har tjatat!), men såhär i början tänkte jag bara berätta lite kort om vilka .FÄRG Collection är. LOL u know me, detta kommer inte bli ”kort”.

Bossiga grundaren Birgitta Lagerholm började sin bana i TV-sminket på 90-talet och startade så småningom vad som kom att bli en av Sveriges mest respekterade utbildningar för makeupartister och hårstylister; Makeupstudion Education. De fyller 20 år i år! Och flera av mina eminenta bloggkollegor, t.ex. min favorit Ida Kyllerman a.k.a Spindelsven, har utvecklat och förfinat sina skills här! Även Helen Torsgården, Isastar och Åsa Östergren är utbildade här. Sedermera utvecklades också en komplett uppsättning sminkprodukter för att användas inom ramen för utbildningen, och det har gjort att väldigt många som arbetar professionellt med make använder dessa produkter, och de allra flesta gymnasieutbildningar inom MUA-yrket använder också .FÄRG! Däremot är det inte många vanliga konsumenter, d.v.s. glada amatörer som du och jag, som hört talas om detta varumärke, men det ska det alltså bli ändring på!

20160914-farg-collection-6

All of the things!

Företaget har både butik (.FÄRG) och utbildning (Makeupstudion) i samma lokaler, i Stockholm, Göteborg och Malme. I Stockholmsbutiken har jag rotat runt både innan och efter sommaren, haft möten och blivit målad på, suttit och gaggat om foundation med deras f.d. elev och nuvarande modell och makeupartist, Rasmus Pettersson (a.k.a Kaleidocolours på Instagram, MÅSTE SES!!!!), en fantastiskt begåvad ung man som också ser ut som en fuckin älva. Jag har även eyeballat samtliga studiohundar. Redan de gamla romarna sa ju att en arbetsplats är inte hälsosam om det inte finns ett sällskapsdjur där!

kaleidocolours

Screencap från Rasmus Insta. Notera änglafejset nere till vänster. Det är han! AHHH DAT FACE

Var var jag? Just det, de gamla romarna… Stockholmsbutiken ligger på Karlavägen 53, alltså precis vid T-bana Stadion, så om ni har vägarna förbi där så är det värt att glutta in! Det pågår alltid massa saker i lokalerna, kurser och utbildningar, fotograferingar, handlande sminklovers och allt möjligt.

Jag är jätteglad över att blivit uppvaktad av detta coola gäng, och är ärligt talat förvånad över att de lyckats flyga under min radar. Det är ett sminkmärke right up my alley – normbrytande, nördiga, inkluderande och högkvalitativa, utan perversa prislappar. Att jag till slut använde flera av deras produkter på bröllis säger väl ändå en del om hur bra produkterna är… Då använde jag deras foundation Mineral Liquid Powder Foundation, en fett mångsidig contourpalett som heter Contour Palette Light och den orubbliga läppennan Kiss Proof i färgen Paris. Asså vilka är de viktigaste komponenterna i en bröllismakeup egentligen? Jo, bas och läppar! *jazzhands*

Jag kommer såklart skriva mer ingående om dessa framöver, och även resten av bröllissminket såklart! Till dess kan ni glutta runt på deras sajt, fargcollection.se, som är fylld av ljuvliga produkter och skitmycket användbara sminktutorials och information.

Puss hej!

header-logo

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

3 Kommentarer

  1. Hur funkar deras foundation på fet hud?

    • Jag har riktigt fet hy så ALLT blir, ehm, ”dewy” på mig efter några timmar. Det gäller även denna! Man slipper inte undan pudret tyvärr. Det jag däremot märkte med denna var att trots flottigheten så såg det inte patchy ut, det bryts ner på ett fint sätt liksom. Jag har sett det i andra foundations som nästan blir snyggare efter några timmar när flottet kommer fram, t.ex. Diorskin Forever och Guerlain Tenue de Perfection.

  2. Gulle :* Kul med samarbete med .Färg! De har verkligen en hel del riktiga guldklimpar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.