RECENSION: KICKS Lip Fusion – en dupe till Clarins Instant Light Lip Perfector?

**Inlägget innehåller annonslänkar**

kicks-lip-fusion
Allting med KICKS’ nya läpprodukt Lip Fusion (99 kr på KICKS) skvallrar om att Instant Light Lip Perfector från Clarins (195 kr på Eleven) varit inspirationen. Förpackningsdesignen, applikatorn, urvalet av färger (ok ”färger”… det är ytterst lite pigment och man ser knappt skillnad mellan rosiga Candy och aprikosfärgade Delicious) och även den karaktäristiska doften av vanilj och kola, påminner om just en av världens mest sålda läpprodukter.

Det är ingen heavy duty-produkt som kan återuppliva nariga och spruckna läppar, varken Lip Fusion eller Instant Light är det, men de funkar väldigt bra för de dagliga behoven för läpphud (insåg  just att det där är kanske det fulaste ordet jag nånsin hört? förutom ”köttslöjd”) som redan mår fint. Lip Fusion ger en fin glans, men knappt någon färg alls som sagt, så jag ser inte riktigt poängen med att ens tillverka två olika färger. Även när glansen falnat sitter det kvar en mjuk hinna som känns skyddande, jag gillar det. kicks-lip-fusion1Överlag kan man kalla detta för en halvdupe – den är så uppenbart en kopia, en habil sådan, men den räcker ändå inte ända fram för att bli en regelrätt dupe. En sån måste ju ändå vara i princip omöjlig att särskilja från originalet, men denna skiljer sig sig framförallt på två sätt; den smakar lite illa, och har inte samma rika konsistens som Clarins original. För hälften av priset är den dock ett svinbra kap för den som är trött på att ha luddiga gamla Lypsyl från snabbköpet i varenda jackficka.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

6 Kommentarer

 1. Gillar just grejen med kudden på Clarins så det känns väldigt lyxigt och positivt att Kicks kör samma. Om man t.ex. jämför med Lumenes liknade gloss som är ett hål på en plastaplikator. Men om Kicks luktar ännu ”värre” än Clarins redan gör är det ett stort minus för mig, gillar tyvärr inte det där med vanilj och sånt. Tack för infon. Tror faktiskt jag ska slå till på en taxfree nu när jag är på semme. 139 tror jag den kostade. Tror de 40 kr är väl värda ist för att köpa Kicks. (Annars finns den för 159 på Skincity)

  • Älskar kudden! Så go. Men asså jag tycker inte att den doftar mer än Clarins, den doftar typ samma??

   • Ja jag förstod det sen när jag läste inlägget igen. Jaja. Köpte den! Ändå nöjd. Personen bredvid mig på flyget handlade sprit för 1400 spänn. Kunde inte låta bli stt vara lite extra nöjd när jag drog kortet för 139kr.

 2. Hej! Jag måste be dig om råd… Jag har precis börjat andra terminen på juristprogrammet och känner mig så otroligt ångestfull. Jag har alltid sagt att jag ska bli jurist och jag har flyttat/lagt ner mycket pengar osv. Men nu slutar det med att jag gråter i ren panik var och varannan dag för att det är så mycket att göra.
  Jag tänker ibland att det nog är ”lönen” som är en bidragande faktor till att just denna utbildningen lockar mig. Hade det varit samma lön för t.ex. sjuksköterska hade jag nog valt det i stället. Skulle kännas som ett sånt otroligt misslyckande att hoppa av nu så det finns en stor risk att jag kommer bita ihop och genomföra detta men må otroligt dåligt under tiden. Jag ser andra personer som inte verkar lägga ned mycket tid alls. Men för att jag ska hinna förbereda till seminarium, läsa läshänvisningar till/efter föreläsningar så MÅSTE jag sitta minst 8/h per dag. Och att se kompisar som pluggar och lever livet samtidigt gör mig så deprimerad… Vet inte vad jag vill komma fram till men du kanske har något tips.. Kramen!! (Vill va anonym)

  • FINA DU! <3 Det här gör mig så ledsen att läsa. Jag kan verkligen verkligen verkligen relatera, till exakt allt du skrev. Mitt bästa tips, eller det som iallafall funkat för mig, är att försöka att inte lägga ner all min tid på plugget. Bloggen har hjälpt mig jättemycket att behålla perspektivet till exempel, och om jag ser till att upprätthålla en hobby och ett (någorlunda) socialt liv så har jag kommit en bra bit på vägen för att komma ur hets, stress och utmattning. Det är ALLTID överväldigande i början och jag hittade inte min rytm förrän typ termin 4, efter civilrättskurserna och den ökända "väggen" (som hette civilrätt 2 när jag läste den, men som idag heter civilrätt B tror jag?). Luften gick ur mig liksom, och jag insåg att den sortens studietakt som de andra studenterna har är helt jävla onaturlig för mig och jag kommer aldrig överleva utbildningen, eller ens genomföra den, om jag fortsätter att göra som alla andra. Jag gav upp jakten på perfekta betyg och nöjde mig med att själv veta att jag är duktig på mitt ämne, jag behöver inga bokstäver som bekräftar det utan jag klarar kurserna på ett sätt som är hållbart för mig och min hälsa.

   Mitt råd är att försöka sänka kraven på dig själv. Jag vet inte vilka betyg du får just nu men det låter ju som att du håller dig i toppskiktet. Om det redan nu håller på att kosta dig din mentala hälsa och välbefinnande måste du ställa dig frågan om det är värt det. VILL du tappa det och bli galen i jakten på betygen och cashen? Eller är det mer rimligt för dig att en period satsa på att tillgodogöra dig kunskaperna på en mindre ambitiös/själadödande nivå, för att sen se om du kan växla upp igen? Jag tycker att det är mycket mer värt att faktiskt se till att orka sig igenom hela utbildningen också... för om du mår såhär dåligt på andra terminen kanske du inte orkar genomföra... Så har jag försökt tänka för min egen del iallafall! Hoppas det hjälper. Lycka till!!! <3 <3 <3 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.