Studiebesök i parfymhimlen

20160609-20160609_130059
För ett tag sen blev jag kontaktad av en parfymdistributör som fick mitt hjärta att klappa dubbelslag. Insanto heter bolaget och deras varumärkesportfölj består av bl.a. Etat Libre d’Orange, Reminiscence Paris, Olfactive Studio, hudvårdslegenden Tata Harper, BOIS 1920 och Xerjoff (som uttalas med ett tydligt x-ljud, alltså ”zerdjåff”). Jag fick komma till deras showroom i början av sommaren och fina Daria tog mig på en jäkla resa genom i princip hela sortimentet. Fokus låg framförallt på Xerjoffs olika kollektioner – JTC, Oud Stars, Casamorati 1888, och XJ 1861 Collection. Det är en massiv katalog och jag var där hos henne i mer än två timmar.

20160609-20160609_150632
Jag har längtat så mycket efter att Montale ska skaffa sig en distributör i Sverige, och som det ser ut nu så kan de vara på väg att landa här till slut. Montale är ju som bekant ett av de parfymhusen som jag håller allra mest kärt, och det beror nästan enbart på deras kaffe-och-ros-doft Intense Café, som jag ju skrivit om tidigare här: LÄSARFRÅGA: Garanterat ofräscha parfymer.

20160609-20160609_150715
Jag har inte doftat på så många andra av deras dofter eftersom att, tja, de inte finns i Sverige, men nu passade jag på. Föga förvånande är Black Aoud något som attraherade direkt, det visste jag också så fort jag läste namnet. En doft som däremot tog mig på sängen var Chocolate Greedy. Daria sprayade den på en papperslapp och viftade lite i luften samtidigt som hon räknade upp noterna; ”kakao, vanilj, tonkaböna, praliner”… En helt och hållet fysisk reaktion, direkt från reptilhjärnan, gör mig tårögd när jag känner doften. Jag blev rörd. RÖRD. Av en parfym som doftar choklad. Såklart är det inte så enkelt som att säga att den doftar godis, det är klart att den gör det, men också annat – mjukt smör, bittert kakaopulver, en rökighet, och allt omslutet av en sån trösterik vanilj att man bara vill gråta.

Men den riktiga stjärnan hörrni, det var en parfym från Xerjoff. Den berättar jag om imorgon!

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

6 Kommentarer

  1. Men gu va najs! *dör lite av avundsjuka

  2. You had me at Oud! Drömmigt att få lukta på allt detta ❤️

    • Hoppas ju på att Montale Black Aoud kommer finnas tillgängligt på den svenska marknaden inom en överskådlig framtid. Den är typ min bästa oud tror jag!

  3. GUUU! Vill slicka på alla flaskor, sånt intensivt habegär.

    • Ja, jag fick verkligen tillfälle att öva mig i självbehärskning. Mot slutet av mötet var det mest grymtande primitiva ljud av välbehag som lät ifrån mitt håll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.