RECENSION: By Terry Ombre Blackstar ★✶✦

**Inlägget innehåller annonslänkar**

by terry ombre blackstar
Nu ska jag försöka komma ur min semesterbubbla genom att producera ett gammalt hederligt recensionsinlägg! Det här är en av mina mest använda sminkprodukter utöver bas; By Terry Ombre Blackstar i dova bronsfärgade Bronze Moon (300 kr på Eleven). Jag gillar denna lilla ögonskuggskrita framförallt av tre anledningar: 1) den är oerhört enkel att använda, 2) det blir perfekt resultat varje gång, och 3) det håller riktigt bra. That’s all there is to it, egentligen. Den är enormt dyr, japp, men den är också extremt dryg. Jag har använt min flera ggr i veckan under ett års tid och har uppskattningsvis lite mer än hälften kvar.

Plus att jag älskar att produktnamnet sticker ut lite, jag är så trött på allt som heter shimmer brick, shine stick, glow pen, radiance crayon, shadow stick, eyeshadow wand, colour shot, osv etc, fan nu får det ju räcka alltså. Tänk om sminkprodukter kunde få namn som inspirerats av parfymhusens sätt att namnge produkterna??? Typ läppstiftet Colour machine, eller kajalpennan El rey de mariposas! Ok skrattar åt mig själv nu.

by terry ombre blackstar2
Jag brukar använda denna när jag har fett bråttom/är oinspirerad/annat mentalt tillstånd när jag behöver få till nånting snabbt och utan närmare eftertanke. Det blir rätt ofta tbh. Det är enkelt att applicera färgen – bara rita och sudda ut. Det går såklrt bra med fingrarna, men jag älskar borstar och använder dem så ofta jag kan. Till Ombre Blackstar brukar jag ta en liten ”fast” borste som är enkel att sudda med, t.ex. bdellium Tools 777 Shadow Brush (99 kr på Eleven.se). När den torkat och fixerat sig sitter den på plats, även på mina flottiga ögonlock och även utan primer. Funkar också alldeles utmärkt i vattenlinjen!

För oss med s.k. ”hooded eyelids”, eller ja, hängande ögonlock (fan vad allt är fult på svenska) (lex ruccola/senapskål), och som kan ha svårt att få ögonskugga att synas annars, är denna också skitlätt att använda. Det är bara att titta rakt fram och rita där man vill att det ska synas – att inse denna fördel med ögonskuggskritor har förenklat min sminkrutin något oerhört!

Om jag fick önska mig nånting av denna produkt vore det att den skulle yngla av sig i varianter som är lite mer matta. Jag föredrar definitivt en matt ögonskugga framför en skimrig, men eftersom att jag gillar produkten i sig så pass mycket så sträcker jag mig efter den väldigt ofta trots att jag egentligen föredrar en annan finish.

20160815-20160815_125302
Eftersom att jag har sjuklig koll på mina läsare vet jag att några av er har testat Ombre Blackstar förut! Vad tycker ni som testat? Let’s talk! Jag skulle också vilja ha tips på era bästa budgetvarianter.

PS. Jag jobbar på ett inlägg om sminkborstar. Det blir kul!

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

17 Kommentarer

 1. ÄLSKARRRR ombre blackstar! Har bland annat klarat mig genom ca en timmes kräkssvettig danceoke med perfekt ögonsmink när jag sminkat mig med misty rock och velvet orchid.

 2. Åh, jag har varit sugen på denna länge, mycket pga namnet (vill seriöst döpa min nästa hund till Ombre Blackstar) men också för att det är så föredömligt enkelt med en sån go krita. Har dock tvekat lite över det skimriga, jag kör ju alltid matt, men det kan väl vara dags att vidga horisonten lite?

 3. Har ej testat men hört himla gott om. Min bästa budgetvariant kommer från kiko! http://www.kikocosmetics.com/en-se/make-up/eyes/eyeshadows/Long-Lasting-Stick-Eyeshadow/p-KM00306002 Har 4-5st och de är extremt lätt att jobba med och håller länge. Samt… Cant argue med en prislapp på 85kr 🙂

 4. Jag har den mörkbruna matta från byterry men är inte sams med den… Däremot gillar jag de från kiko! En massa nyanser och sitter superbra!

 5. NÄHÄ! Jag har jätteveckiga ögonlock, inget sitter. Allt kluddas ut. Måste testa! Tack för tipzy!

 6. Håller med om Kikos! Eyekos är däremot inte bra (och dyrare än Kikos).

 7. Tack för att du inger hopp för hängiga och flottiga ögonlock (sexy). ska våga mig på och prova denna! allt kladdar av sig på mig, vattenfast eller inte. Jag är inte intresserad av vattenfast, jag vill ha oljefast, cement går också bra.
  Btw; lyssnade på ditt avsnitt av Under Huden – TIPPTOPP!

 8. Hahahah Magdalenas kommentar ovan! Håller med.

 9. Allt detta låter magiskt men vad är vattenlinjen? Puss

 10. Men åh vad jag blev nyfiken nu! Jag har inte testat den här än. Roligt att se dig i veckan! Kram

 11. Annahita❤️ Om det inte känns för privat, så undrar jag om du vill skriva om hur du kom ut din utbrändhet? Minns att du nämnde det i förbifarten för ett tag sen, och jag skulle så himla gärna vilja höra hur någon som inte säger ”yoga och meditera och drick juice och ta en pinne från Himalaya och sätt upp i fitty” i princip för att bli återställd. Känns som att varje googling går ut på att bli en yogi för att komma över utbrändhet. Tusen kramar <3

 12. Kakan hänvisar ju sk ”fettisar” till dig, så här kommer en liten fråga. Jag har en hud av stål, alltså den blir aldrig någonsin torr. Har mycket ”under huden”-porer, vet inte om de kallad whiteheads trots att de är… hudfärgade. Har alltså bra rengöring, fin dagkräm för blandad hud ifrån Yves Rocher & till natten Filorga’s Sleep and Peel. Det nya i rutinen är Cosrx’ AHA liquid for whiteheads, eller vad den heter (likvärdig Paulas Choice fast bättre enligt typ 10 recensioner)
  Och den använder jag varje dag på rengjord hud, väntar en halvtimme minst innan nästa produkt. Men min hud har alltså blivit sämre! Har börjat få finnar, röda, vilket jag inte hade tidigare. VAD är tokigt? Kan man få FETARE hy av syror? Använder jag den för ofta? Hjälp, please. Hade så höga förhoppningar på den & Cosrx BHA Blackheads… :/
  Hoppas du svarar. Kram Karin

  • Hej Karin! Hmmmm, det låter ju onekligen som att det nya momentet i din rutin är det som orsakar trubbel. Det _kan_ vara så att din hy är ovan vid syror av den koncentrationen som COSRX-produkten har och att den därför reagerar med inflammation. Jag tror inte att du behöver ge upp syror, det kan räcka med att du trappar ner en period och kör hälften av gångerna bara. Om du kört morgon och kväll hittills, testa att bara köra till kvällen. Om du kört en gång per dag, testa att köra en gång varannan dag. Oavsett hur du gör förresten, är det bra hålla syrorna till kvällsrutinen innan huden vant sig! 🙂

   Generellt tror jag inte att man får fetare hud av syror. AHA är iofs inte fettlösligt, så den är inte direkt anpassad för fet hy. Om du testar BHA-syra, som kan penetrera sebum i porer och på hudytan, kan du få andra resultat om flott och whiteheads är ditt main concern. Hoppas svaret är till nytta!

   Kram!

 13. Jag har den, älskar den! Hade även den på mitt bröllop höll verkligen hela dagen (och natten). Men som ngn annan nämner här så är Kiko’s variant riktigt bra oxå! Älskar för övrigt sådana här pennor använder nästan bara det varje dag för att det går snabbt på morgonen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.