Klädpanik som bröllopsgäst

**Inlägget innehåller annonslänkar**

Ja hej… det är jag igen. Jag skrev visserligen att det kommer vara tyst här ett tag, men jag insåg att jag behöver hjälp med en grej. Såhär va; jag ska ju inte bara själv gifta mig nu i augusti, jag ska även gästa en av mina närmaste vänners bröllop helgen efter! Så jävla underbart med sån total kärleksfest halva månaden – men jag upptäckte nu att den klänning jag hade tänkt bära då har nån slags stel fläck nertill, typ grönt stearin??? samt en sönderriven söm – I’m looking at you, Isak. Panik är väl ett rätt starkt ord, så låt oss säga att jag känner stress. En stress över att behöva haffa nåt nytt, obeprövat; jag äger inte kläder för dessa sammanhang eftersom jag är en jeans-och-t-shirt-tjej.

Nedan återfinns tre alternativ som jag nu behöver hjälp med att sålla i:

klädpanik

 • Ska jag haffa denna ljuva lilla axelbandslösa skater dress i linneimitation (vad är det ens) med nåt slags gigantiskt blomtryck? Pros: priset, trycket, känns jävligt festlig och passande till en nära väns bröllis! Cons: jag har väldigt svårt att känna mig bekväm i axelbandslöst? (Floral Print Linen Skater Dress, 274 kr på Nelly.com)
 • Den röda får mig att tänka på Dolce & Gabbanas ”sicilianska period” (fan vad jag hatar att skriva om mode såhär), dvs. ca FW/12 till SS/14. Pros: fin. Cons: priset, samt känns eventuellt mer passande till typ julafton??? (Regal Skater Dress, 499 kr på Nelly.com)
 • Detta svingöttiga matchande set med blus och bralla kommer otippat nog från Bik Bok. Jag kan inte minnas senast jag var inne i en av deras butiker, men den här ensemblen tilltalade minsann åtminstone en snobb i förnekelse. Pros: fint snitt och tryck, jag gillar luftiga plagg, användbart med tvådelat, känner spontant mest för detta alternativ. Cons: blir dyrt för båda delarna. (Evelyn Shirt, 249 kr på Nelly.com, samt Evelyn Trousers, 399 kr på Nelly.com)

Okej, help a sister out! Jag har beställt samtliga men får bara behålla ett av de tre alternativen! Och med behålla menar jag ”köp nu, betala i september” för jag är fucking utfattig just nu hahahahahhahaha *stoppar huvudet i sanden*

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

12 Kommentarer

 1. Byxa+top!! Så fint och så fab! Plus, som du påpekar, faktiskt mer användbart efteråt också.

 2. Röstar på setet! Tycker att matchande topp+byxor omedelbart ser lyxigare ut, oavsett vart det kommer ifrån.

 3. Settet! Fint o känns användbart även efter bröllopet. Toppen till jeans tex 🙂

 4. Setet! Då kan du bära byxan och toppen för sig sen också, med typ svart överdel/nederdel.

 5. det matchande setet, helt klart! sjukt fint! en ska inte underskatta hur viktigt det är att känna sig bekväm heller. så ovärt att hela tiden gå och tänka på vad en har på sig eller typ gå och dra upp en axelbandslös klänning.

 6. Settet! My goddess, du kommer vara en dröm i det. EN FRIKKIN VISION! Fota och dela ned dig sedan!

 7. Matchande setet, helt klart! Klart användbart även när inte på bröllis!

 8. Setet från Bik Bok! Så jäkla snyggt, och bekvämt och snyggt! Och snyggt också 🙂 🙂 🙂 <3

 9. Här kommer jag och går emot allt och alla men jag tror att den axelbandslösa klänningen skulle vara som en dröm på dig!

 10. Jag har den dära axelbandslösa och tycker den är himla trevlig, och jag reagerade också på linneimitationen men det ser verkligen ut som det men mycket mer följsamt? plus för tyllig underkjol

 11. TACK FÖR HJÄLPEN, hörrni!!! Jag visste väl att jag kunde lita på er! <3

 12. Jag vet ju inte om vigseln sker i en kyrka men om så är fallet behöver du någon schal eller något över axlarna till den axelbandslösa klänningen, som är jättefin för övrigt. Byxdressen är också snygg tycker jag men överdelen ser lite kort ut; blir det en glipa bar hud mellan byxa och överdel tycker jag att det är olämpligt att bära dressen i kyrkan. Men behöver du inte ta hänsyn till kyrkorummet kan du ju välja vilket av de tre alternativen som du känner dig finast i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.