TRE TOMMA: Neal’s Yard Remedies, Biodroga MD och bin

**Inlägget innehåller annonslänkar**

tre tomma juni
Det var ju fan flera månader sen jag la upp ett sånt här inlägg! Allra oftast är det ju kroppsvårdsprodukter som tar slut först, typ duschtvålar osv, men denna gång har jag lite god hudvård också!

 • Neal’s Yard Remedies Bee Lovely Handwash (159 kr på Skincity): Ni vet att vi (dvs. människorasen) är torsk utan bina? Om det inte finns nån som pollinerar växterna vi äter så… finns ingen mat… och det kommer bli väldigt jobbigt… i framtiden. Och redan nu mår bina skitdåligt p.g.a. dålig luft, utbredningen av betongöknar och utarmning av den biologiska mångfalden. Det finns liksom inte så många olika sorters nektar att sörpla i sig i och kring storstäderna. Därför är det ett så himla gölligt intiativ från Neal’s Yard i Sverige, att för varje Bee Lovely-produkt som köps adopteras två bin i BeeUrbans bikupor. Själva handtvålen då? Jo den är en fuckin ljuvlig liten historia med honung och essentiella oljor från citron & mandarin – doftar sagolikt (doftar drickbart! men drick ej!) samt löddrar bra trots frånvaro av uttorkande SLS. 91% ekologisk. *pressprov

Animal-Insect-Bees-Medieval-Swarm

 • Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Elixir (599 kr på Skincity): Ett mjukt och geléaktigt serum fullpackat med vitamin C från nyponolja, fuktbevarande hyaluronsyra och pigmentutjämnande gurkmeja. Som så mycket annat från NYR innehåller denna pelargonolja, och luktar starkt av just doftpelargon – hatar man doften ska man kanske undvika detta serum men vem fan hatar pelargon? Detta fuktserum har passat min kombinerade storporiga hy alldeles utmärkt – huden känns plumpad och glad och inte minsta lilla tilltäppt eller flötig! 82% ekologisk, 100% vegansk. *pressprov
 • Biodroga MD Clear+ Sebum Balancing Serum (529 kr på Skincity): Mmmmmmm-M! Ytterligare ett serum som min hy har älskat. Detta serum har en helt annan funktion än ovanstående; det ger ingen som helst fukt, men jobbar inflammationsdämpande mot finnar och behandlande mot en överaktiv flottproduktion. Innehåller bl.a. min favoritingrediens salicylsyra, men även svavel (!) som ska ha en nedmattande effekt. Jag är inte helt säker på den nedmattande effekten, men jag går jämt runt och tycker att jag ser flottig ut så man kanske inte ska lyssna på mig. Serumet är helt flytande, det har alltså konsistensen av vatten, och det är därför ganska lätt att råka spilla eller att serumet bara rinner mellan fingrarna :C men pipetten i korken minskar ändå risken för spill avsevärt. Älskar allt med pipett. Jag har verkligen gillat detta serum! Är lite ledsen för att det är slut, hoppas att jag hittar en ny värdig ersättare. *pressprov

Nu ska jag gå och slå en hammare i skallen på mig själv för att det känns behagligare än att lyssna på skitsnacket från regeringens brunkolskonferens. Sen ska jag göra mig i ordning inför dagens långpanna med nagelfix! Hoppas vi ses på antingen Slakthustaket eller Celezte!

Besitos!

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

4 Kommentarer

 1. Åååh… Handtvålen lät jättemysig! Ska genast kolla in 😎

 2. hej!
  jag kommenterade för rätt längesen och frågade efter hudvårds/sminktips till min feta hy (tror du döpte svarsinlägget till ”fet hy”). så glad för att du gjorde ett sånt fint o bra svar, tack! jag köpte en del av grejerna du tipsade om, bla mario badescus dagkräm. tyvärr känns(?) det inte som att min hy bryr sig om att jag verkligen försöker här, tycker liksom inte jag ser någon skillnad? 🙁 duttar med serum o toner o allt sånt.
  har funderat på att ba gå all in mario badescu eftersom det verkar va vad min hudtyp behöver, o köpa typ en hel serie o se om det gör mer skillnad då, men samtidigt känns det så onödigt att kanske ”slösa” alla de pengarna på något som kanske endå inte biter på min hud?
  så jag funderar på om man kanske ska gå till något proffs(??) o fråga om hjälp, eller om man bara kan gå in på ett vanligt kicks/åhlens o fråga om råd? alltså konstig fråga kanske men tänker att du kanske vet något proffs att fråga annars? som liksom kan ta sig en titt på min hy?
  aja, långt inlägg!! kram o tack för världens bästa o mysigaste blogg 😀

  • Hej fina du! Vad fint att höra att du gillade inlägget, det var skitkul att skriva! Jag har läst din kommentar och tänker spontant att jag tror att det är bäst att du går till en hudterapeut faktiskt, då får du mer insikt i vad du ska spendera pengarna på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.