RECENSION: Lackryl

**Inlägget innehåller annonslänkar**

20160629-P1090178
Wooooow, vad roligt att läsa era tävlingsbidrag, ni är grymma!!! Keep em comin’! Så länge kör vi en gammal hederlig nagellacksrecension! Tror att vissa av er kommer gilla detta… ^_^

Under Daisy Beautys resa till Rom fick vi bekanta oss lite mer med produkten Lackryl från L.Y.X. Cosmetics, som alltså tillverkar akrylprodukter för hemmabruk. De har en del gemensamt med Depends gamla gellack som tyvärr är borta från marknaden nu pga säljförbud. En av de grejerna de har gemensamt med Depend är hållbarheten och glansen – en skillnad är potentialen att orsaka kontaktallergi. Där Depends produkter alstrade något som kallas för monomer, dvs. den där klistriga ytan som uppstår efter att lacket härdats i LED-ljus, och som är det ämne som verkar ha orsakat kontaktallergier (hos de konsumenter som inte följt instruktionerna, reds. anm.), alstrar Lackryl ingenting alls. Det är alltså en extremt allergivänlig produkt!

En annan grej som skiljer Lackryl från andra liknande produkter är att detta system består av ett enda steg. Inget underlack, inget överlack, ingenting! Det är bara att lacka själva lacket direkt på en naken nagel, härda i 60 sekunder, och sen är det klart! Det är alltså AVSEVÄRT mycket mer enkelt än de gelprodukter de flesta av oss provat tidigare!

Så, håller det måttet då? Kort sagt; ja. Resultatet är i alla avseenden jämförbart med andra gellack, med rejäl hållbarhet och sjukt fin glans! Bilderna i detta inlägg är tagna TVÅ VECKOR efter att jag lackade.

2pacFuckOuttaHereHaHa
Jo det e sant! Det är klart att det har skavts av litegrann här och där, men det beror nog snarare på att jag ägnat mig åt ovanligt slitsamma sysslor de senaste två veckorna. Jag har t.ex. 1) varit på en vild möhippa utomlands, 2) jag har planterat och grävt i jorden med mina bara händer, 3) jag har flyttat och kånkat på stenar, 4) jag har huggit ner tretton träd med en motorsåg, samt 5) släpat iväg de nedhuggna träden. Så hållbarheten är pretty darn imponerande.

20160629-P1090180

Lackryl nr. 422 Pale Rose samt torra jävla cuticlez

Även tånaglarna är fab – de ser fortfarande helt nylackade ut:

20160629-P1090177

Lackryl nr. 544 Eternal

För att fylla i utväxt behöver man bara lacka på igen och härda om i 60 sekunder – man slipper alltså ta bort det gamla lacket. För att ta bort lacket helt behöver man göra ett sånt där litet aluminiumpaket på varje nagel, vilket kanske är lite meckigt, men ska det sitta i två veckor måste det väl ändå vara rätt svårt att ta bort. På nageln droppar man lite av den medföljande nageloljan och removern, och sen gosar man in sina små falanger i bomull och aluminiumfolie och låter sitta i typ åtta minuter innan man skrapar av resterna med en träpinne som också medföljer. Under dessa åtta minuter kan man reflektera lite över när man senast satt helt sysslolös i åtta minuter. Man kan också kolla på ett åtta minuter långt Youtube-klipp, förslagsvis 73 Questions with Derek Zoolander.

”Where do you want to spend your retirement?”
”- Models don’t retire, they get turned into glue. It’s better that way.”

”How would you describe your relationship with Hansel?”
”- Probably with words.”

”What’s your all time favorite look?”
”- Hmm… Looks are like children – there’s always one favorite. Right now it’s called Bitcoin.”
”Can we see Bitcoin?”
”- No, it’s completely virtual. But, it’s very valuable. I don’t really understand it.”

HAHAHAHAHHAhAHA frust

Ok, back to bidniss: Lackryl finns bl.a. på Lyko. För att komma igång behöver man en LED-lampa (349 kr) och ett startkit (310 kr). I startkittet ingår ett klassiskt klarrött lack, men man vill ju ha lite subbiga färger också (129 kr styck). Vad sägs om dessa tre till exempel:

Chocolate, Pearlfection och Sorbet! NOMMMMMMMMMMMMMM!!! Finns det några non-bloggers här som testat Lackryl? Vad tycker ni?

Pusse!

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

10 Kommentarer

 1. Min manikyr såg fin ut i en vecka, sedan kunde jag dra bort lacket från naglarna. Lackade på tårna ett par veckor efter vi kom hem från Rom, härdade och allt och ändå lossnade skiten efter två dagar. Bluffprodukt med knölig borttagning.

  • Näääääeeeeee är det sant!!! ? Fan vad tråkigt! Jag har fått skitbra resultat!

  • Tråkigt att du inte kontaktade oss så vi fick möjligheten att förklara för dig vad som gör att lacket har släppt på dig. Vi säger att lacket sitter mellan 1-3 veckor så att kalla Lackryl för en bluffprodukt kan jag tycka är att gå över gränsen för vad som är ok. Att tycka att en produkt är dålig är en betydligt bättre formulering. Applicerar man inte en produkt som det står i en bruksanvisning, så blir det sällan bra…

   Mvh
   Tina
   L.Y.X Cosmetics

   • Hej Tina!
    Jag har inte testat Lackryl men blir ju himla sugen! dock har jag testat _många_ gellack och det är alltid samma visa; det ser snyggt ut i max två dar, sen släpper det. Spelar ingen roll om jag lackar tjockt eller tunt, hur noga jag seal:ar kanter, buffar nagelplattan etc. Detsamma gäller de gånger jag har gjort naglarna på salong; resultatet blir lite hållbarare men alltid ett par naglar som bara lossnar:( Kort o gott; är det kanske så att vissa nageltyper inte ”passar” med gellack? Typ (och nu spånar jag hej vilt!) oss med väldigt torra naglar, där fukten avdunstar från nageln och därmed ”löser upp” lacket underifrån? Som sagt, ej direkt en peer reviewed conclusion men kan det ligga ngt i’t varpå jag helt enkelt får leva med att lacka om var å varannan dag?

    • Hej Tora,
     Ring mig gärna så tror jag att vi kommer att fixa så att det sitter bra på dig. Du når mig på 08-724 69 00
     Vi har telefontider mån-tors 10-17

     Med vänlig hälsning,
     Tina
     LYX

 2. Fastnade mer för Zoolander än för nagellacket, men HERREGUD SÅ ROLIGT!

 3. fan det här låter så jävla bombass bra asså, jag har gått och klurat på lackryl ett tag men är så rädd att bli besviken. alltså det låter ju som mina drömmars dröm = kan ett lack ens vara så bra??? gahhhhhhh

 4. Jag har och använder Lackryl ofta! Älskar det! På mig håller det också ca 1-2 veckor. Kan säga att färgen Sorbet är min all time favvofärg, SÅ SNYGG. Lackryl är tyyyyp det bästa som hänt mina naglar. Det enda lilla klagomålet jag har är att filen som en får med i startkitet, som ska användas på nagelytan, verkar slitas ut jättesnabbt. Ca 2-3 månader efter att jag köpt startkitet och använt Lackryl varannan vecka är filen helt utsliten och gör ingenting på nagelytan längre. Har iofs för mig att den inte var så jättedyr men tråkigt att behöva vara beroende av att köpa en ny varannan till var tredje månad.

 5. Gabriella Olsson

  Jag älskar lackryl, men tyvärr får jag en allergisk reaktion av det 🙁
  Kliar på fingrarna och blåsor runt och under naglarna. Försvinner på ett par dagar om jag tar allergitabletter. Men är rädd att jag ska göra allergin värre genom att fortsätta med lacket.

 6. Jag provade också med bra resultat. Jag gillar one step!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.