Daisy Beauty i Rom: Dag 2

20160514-20160514_080712

Jag ser den här bilden och blir upprörd över att jag tog så mkt äggröra och så lite mozzarella.

GOD MORGON ELLER!!!!!!!!!!!!!! Tänkte jag när jag vaknade dag två i ett regnigt Rom. Man tog på sig några trådar, åt lite frukost och gick sen ner till konferensen för fem presentationer till.

L’Oréal Paris

Sminknyheter galore från L’Oréal Paris! Bl.a. riktigt goa fejspaletten Glam Bronze Healthy Glow och en läppstiftspalett som jag uppenbarligen gillade. Vi fick också en trendrapport som var mer intressant än jag först trodde. T.ex. kunde vi konstatera att ögonbrynsprodukter – som inte ens fanns med på topp tio i försäljningstoppen förra året – gick in på stark fjärdeplats i år. Sjukt!!! L’Oréal kartlägger även s.k. ”tillväxtsegment”, dvs. produkter som inte hör till megastjärnor som mascara och läppbalsam, men som det ändå går rätt bra för. ”Other eye”, dvs. lösögonfransar, ökar jättemycket!

Garnier

20160514-20160514_103121
Detta kommer ni gilla: Garnier kommer lansera sheetmasks i augusti, och priset kommer ligga på 35 kr! Serien heter Moisture Bomb, så jävla behagligt!! Visst är bilden fin förresten? Man e ju proffs va.

Vidare berättade Garnier om att de, precis som stora delar av resterande L’Oréal-varumärken, håller på att lägga om hela sin produktion så att produkternas hela livscykel tas i beräkningarna när det kommer till miljöansvar osv. De har t.ex. FSC-märkt emballage nu, och gjort alla plastförpackningar 10% lättare. Slår man ut det på hela produktionsvolymen kan ni tänka er att det gör en rätt stor skillnad!

L’Oréal igen

SBWA

PR-chefen Maria Mossenberg höll ett högintressant föredrag om L’Oréals CSR-arbete (CSR = Corporate Social Responsibility), dvs. det sociala och miljömässiga hållbarhetsansvar som koncernen tar i sin produktion och marknadsföring. L’Oréal är ju en marknadsgigant utan dess like, de är faktiskt helt ojämförbara i sin storlek, och därför får alla åtgärder de vidtar en stor påverkan. Ett av deras hållbarhetsmål är att deras koldioxidutsläpp ska vara lika med noll år 2020, which is cool.

De håller bl.a. på att utveckla schampon som kräver mycket lite vatten för att kunna sköljas ur, vilket är bra för alla schampoanvändare, men kanske framförallt i landsbygdsområden på andra kontinenter där rinnande vatten i överflöd inte är en självklarhet. De vidareutvecklar också Episkin, en innovation som i korthet är………. laboratorieframställd hud… det vill säga… odlad människohud… AAAAAAAAAAAH framtiden!!! Är här! Och den är lite gross! Men inte lika gross som deodorant i kaninögon. P.g.a. tidsbrist hann jag inte fråga om djurtester i övrigt, det får bli en annan gång. För det finns ju en del FRÅGOR, om en säg…

NYX

20160514-20160514_112027

Sminkfest med NYX! Jag har faktiskt aldrig provat något från detta märke men jag har hört så mycket gott om dem. De säljer prima smänk för kvinnor, män, transpersoner och alla andra – så de har liksom landat i samtiden när de inser att det inte bara är ciskvinnor som gillar smink, och att sminket inte bara behöver vara ljusrosa lipgloss och brun mascara.

not that theres anything wrong with that
NYX sortiment är ju som en enda lång parad i smink som killar hatar! Loves it. De har låga priser p.g.a. billiga förpackningar (är det den enda orsaken tho…?) och supereffektiv produktionskedja, så de kan få ut nya produkter på 6-9 månader, vilket är extremt snabbt om man tänker på att den genomsnittliga utvecklingsprocessen är 18 månader. De håller sig i framkant hela tiden. Jag har fått en hel del godingar, bl.a. Full Throttle-paletterna och flera läppstift, som jag verkligen längtar efter att prova (men de ligger fortfarande ouppackade, har inte hunnit titta närmare på grejerna av ren och skär tidsbrist).

Deras representant berättade att skönhetscommunityt och influencers är en central kraft i produktutvecklingen och att målet är att det ska gå snabbt som fan att få ut nya produkter – det är å ena sidan positivt såklart, för vad är poängen med att lansera matta läppstift i leverpastejfärg fyra år efter att alla andra gjort det? Jo, poängen är denna: precis som med fast fashion är det någon annan som betalar för fast beauty. Nu är NYX inte ensamma om fast beauty, det är så marknaden ser ut och företagen måste snabba på för att hinna med konsumenternas törst efter nyheter. Jag vill liksom inte att denna rant kastar en skugga på enbart detta företag för de är långt ifrån ensamma – det var bara entusiasmen kring ”Nyheter! Snabbt!” som fick mig att tänka på detta. DOCK – en sak de ska ha cred för är att de har varit cruelty free från början, även innan det var trendigt, hehe.

Något jag grämer mig över är att jag glömde fråga vad namnet NYX betyder. Jag tänkte fråga vid flera tillfällen, men det blev liksom inte läge, och nu känns det som att min hjärna går sönder av irritation för att jag fortfarande inte vet!

Lunch

20160514-20160514_141538Pizza funghi och bärs längre ner på gatan… sinnessjukt fin pizza, såklart, helt perfekt. Gråter.

Gloss of Sweden

20160514-IMG_20160514_151005

Jävlar vilken fart det var i dessa tjejer! Jag letade efter mina anteckningar från föredraget med Gloss of Sweden men insåg efter en halvtimme att – jag har ju inga anteckningar? Jag blev så förförd av deras karisma och jävlaranamma att jag helt GLÖMDE BORT att anteckna. Asså såna jävla stjärnor är de – Marielle Isaksson och Madelene Stenlund.

Gloss of Sweden är flera olika saker. Det är en fysisk butik i Umeå och en nätbutik på glossofsweden.com som tar in flera med spännande varumärken som är annars svåra att hitta på den svenska marknaden (t.ex. Face Atelier, Suva Beauty och Z Palette). Det är en akademi som utbildar makeup-artister, det är en distributör av flera varumärken, och det är också ett eget varumärke med egna produkter! T.ex. detta goda kakfat av läpprodukter:

20160514-20160514_154426

Nån av dessa heter Boss Bitch. Bara en sån sak.

HUUUUUUUUUUR är det möjligt att orka med allt detta? Fy fan vilka coola och inspirerande människor alltså. Det måste vara nåt med vattnet där uppe, för Marielle & Madelen är fan helt amaze. De är också stridbara feminister som på sin front väcker uppmärksamhet kring frågor om könsidentitet, sexualitet och jämställdhet. På bilden högst upp ser ni t.ex. en manlig makeup-modell, vilket inte hör till vanligheterna.

20160514-20160514_151519 20160514-20160514_153909Efter presentationen var det rusning till de uppställda produkterna. Bitches be crazy!!

Reserol

20160514-20160514_162527
Jag hade ingen aning om vad Reserol var när jag fick programmet, men nu vet jag. Det är ett svenskt high tech-kosttillskott! Ni vet ju hur folk brukar säga saker som; ”Ett glas rödpang per dag är bara bra för hälsan!”, och så ojar man sig över att fransoser lever så långa och hälsosamma liv trots att de dricker så mycket vin och äter så mycket bröd. Nyckelordet här är vin. Det hela är lite komplicerat så vi bryter ner det:

  • Varför reservatrol? I skalet på den röda vindruvan finns det oerhört höga nivåer av polyfenolet reservatrol. Det är reservatrol som är har positiv inverkan på blodsockernivåer osv, som folk brukar använda som svepskäl för att få ta ett glas vin fast det bara är tisdag. Reservatrol är också en väldokumenterad ”anti aging”-ingrediens i dess förhållande till hudens åldrande; man har funnit att det har en positiv inverkan på rynkors djup, minskar intrycket av pigmentfläckar och ökar hudens elasticitet och mjukhet (om detta är något man besväras av!). Resveratrolets egenskaper används bl.a. av Caudalie, som ju har lagt alla sina marknadsföringsägg i vinkorgen, de döper ju t.o.m. produkterna till saker som Vinosource och Premier Cru, som för tankarna till allas vårt livselixir…
  • Varför ”frimärken”? Det som Reserol menar är deras usp är hur reservatrolet bärs i deras produkt. Det kommer nämligen inte som kräm som smörjs på huden (som Caudalie), inte heller som piller eller juice som stoppas ner i käften (som andra kosttillskott). Reserol är en film, ja alltså som ett litet frimärke, som man petar in i kinden på insidan av munnen. Eller i gommen. Eller under läppen som en snus. Nånstans på munslemhinnan ska frimärket sitta, för på detta sätt distribueras resveratrol allra mest effektivt ut i kroppen. Reservatrol är tydligen ett känsligt och lätt nerbrytbart ämne, som förstörs i magen, och absorberas inte jättebra genom huden, så därför är detta sätt den allra mest effektiva metoden för att ge cellerna en extra dos av allt det där goda jag räknade upp där ovanför!

Är inte detta så jävla coolt? Jag tycker ju inte att jag hör till den primära målgruppen hos Reserol, men jag är ändå väldigt imponerad av produkten och har fått hem för att testa. Man ska peta in två såna där frimärken i käften typ tre ggr per dag, innan varje måltid, och jag som lever ett relativt kaotiskt och rutinlöst liv kommer definitivt ha svårt att få det att funka. Men jag tänker ge det ett försök! Om ni är nyfikna på Reserol råder jag er att läsa mer på hemsidan, där finns något mer lättbegriplig information än den jag försökt leverera här… haha. I övrigt var Magnus och Mikael, VD respektive marknadschef, så oerhört sympatiska och engagerade, och lyckades med konststycket att imponera helt på egna meriter efter Gloss of Swedens medryckande presentation.

Middag på Girarrosto Fiorentino

20160514-20160514_211508

Oh mama… jag förstår inte hur Kicki och Sam lyckas nosa upp de mest fantastiska restauranger inför dessa resor. Denna gång var det Girarrosto Fiorentino på via Sicilia, alldeles i närheten av hotellet vi bodde på. Vi steg in i lokalen, typ tretti glammiga kvinnor och några snygga män, restaurangen var fullsatt och alla stirrade på oss. De ledde oss genom köket (!!!!!!!!!!!! så spännande att få gå genom ett restaurangkök, kändes helt förtrollat!!!!!!!!!!!!!!!) och vidare ner i deras källare där de hade dukat upp med förrättsplocket och flaskor av olivolja och rödvin.

20160514-20160514_211515

20160514-20160514_212158

Några satt bokstavligen i vinkällaren, mitt bland alla flaskor, 400 olika sorter

Förrättsplocket satte tonen för middagen. Grillad aubergine, högar av mozzarella, omeletter och caprese och kallskuret. Marinerade gigantiska oliver. Det var kärlek. Jag och min bordsherre Sam satt och var nästan helt tysta under förrätten och kommenterade bara de olika rätterna emellanåt, ytterst kortfattat. Ingen idé att försöka ha en konversation när munnen är upptagen med att grina av lycka.

Den där mozzarellan!!! Fast och mild på utsidan, mjuk och lite syrlig på insidan!!! ÅÅÅÅÅH GUD. Och ser ni det där bruna fläckiga nedanför kniven på andra bilden? Det är en ugnsbakad ost (vet inte exakt vilken sorts ost, servitören sa bara ”roman cheese”) med flingor av svart tryffel och tryffelolja…………………………..

Varmrätten var en ”rustikt upplagd” bit kött med nån spenathög och örtrostad potatis. HELT VANLIG PERFEKT TILLAGAD MAT SOM GJORDE ATT MITT ENA ÖGA BÖRJADE RYCKA OKONTROLLERAT AV VÄLBEHAG!!!!!!!!!!!! Det var liksom inte så vacker mat. Det var inte avancerad mat. Men det var bland det bästa jag ätit. Och vinerna har jag inte ens nämnt.

Så förflöt kvällen, jag fick nytt sällskap till bordet med jämna mellanrum för att middagarna på dessa events är arrangerade så. Med varenda en fick jag hjärtliga, verkligt personliga samtal, som fastnade hos mig. Framförallt vackra underbara Kerstin Jacot, som kom i sällskap med Reserol, fastnade hos mig. Hon är en ascool norrländska som bott utomlands största delen av sitt liv, jobbat som börsmäklare och investment banker i Zürich, flygvärdinna i luften, pilatesinstruktör och allt möjligt. Nu bor hon på Ponte Vecchio i Florens och driver en matblogg. Hon kallar det för ”clean eating”, vilket automatiskt får mig att tänka på typ självspäkning och ätstörningar, meeeeen i hennes clean eating-filosofi ingår allt som betyder nåt för mig: parmesan, tryffel, prosecco, risotto, chokladtårta, sparris och såklart rött vin. Jag lärde mig mycket av denna kvinna. Hon skrev sina kontaktuppgifter med en Mont Blanc-penna och vi lever i helt olika världar och har helt olika bakgrunder, men jag blev så kär i henne! Jag hoppas och tror att denna lilla bzzzt var ömsesidig. Hon är iallafall en äkta boss och ni borde kolla in hennes göttiga recept på Truffles and Blueberries!

20160517-20160517_111332
En annan grej som är tradition på Daisy Beauty-eventen är tävlingen som hålls på slutet. Det är som ett quiz, eller läxförhör som Sam brukar kalla det, över sånt som presentationerna bestått av. När vi åkte på kryssningen till Åbo i vintras vann jag quizet och det gjorde jag även denna gång, haha! Alla rätt! Älskar mig själv och min hjärna som blivit fett bra på att hantera stora mängder information på mycket kort tid. Vann bl.a. ett jättefint passfodral. Kan nu resa som en stilfull vuxen person som tar ansvar.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

3 Kommentarer

  1. NYX är uppkallat efter den grekiska gudinnan, nattens gudinna! Ska dessutom uttalas Nicks!!

  2. Hittade på NordicFeels hemsida:

    NYX är ett amerikanskt märke som grundades 1999 i Los Angeles av makeupartisten Toni Ko. Namnet kommer från ”nattens gudinna” i den grekiska mytologin, som hette just Nyx, och var en av de första varelserna i universum. Hon är känd för att ha symboliserat både skönhet och makt, en inspiration som går igen i NYX sminkkollektioner.

    Grundaren av sminkmärket NYX är makeupartisten Toni Ko, en ung, mycket driven kvinna som vid 13 års ålder flyttade till USA från Korea. Redan som 26-åring, kom hon att starta sminkmärket NYX, då hon ansåg att det fanns ett alldeles för stort glapp mellan de finare sminkmärkena och de billiga som gemene man handlar från de stora kedjorna. Affärsidén resulterade i prisvärt kvalitetssmink. Under sitt första år i branschen sålde märket bara en produkt, eyeliners, vilken ensam gav en försäljning på cirka 2 miljoner dollar. Idag ägs märket av L’Oreal, men erbjuder samma professionella produkter i prisvänliga nivåer i över 70 länder, världen över.

    Vet du något om de kommer att lansera sina Pro Foundation Mixers här i Sverige?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.