Kiehl’s Original Musk

**Inlägget innehåller annonslänkar**

Processed with VSCO with f2 preset
Det händer NÄSTAN ALDRIG att jag bloggar om något jag fått hem samma dag. Men nu, alldeles nyss, när jag öppnade kartongen med pressprover från Kiehl’s och sniffade på klassikern Original Musk EdT (Fragrantica) var det första jag tänkte: ”MMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!”, och det andra jag tänkte var ”Hur har denna kunnat undgå mig i alla dessa år?”. Den har ju funnits med i ens medvetande sen ca alltid, men jag verkar alltid tappa intresset för sånt som besudlas av en hype. Jag upptäcker sånt fem år efter alla andra.

Mysknoten har en väldigt stark närvaro här i, men vi har också tonkaböna och apelsinblom, det är iallafall de noterna jag själv känner av. Kompositionen påminner väldigt mycket om en parfym pappa hade när jag var liten, Azzaro Pour Homme – den delar mysken och tonkabönan bland annat. Det känns högtidligt. Han bar den bara när det var fest såklart, och var nyduschad och nyrakad och hade nystruken skjorta och var så elegant. Mamma hade Chloé från Chloé, ja alltså den från sjuttitalet, när Karl Lagerfeld var boss.

Original Musk påminner mig jättemycket om båda dessa dofter, jag antar att det innebär att den inte är så ”modern”. Men å andra sidan – vad har det moderna samhället att erbjuda? Herrparfymer med flakonger formade som prispokaler, knytnävar och handgranater? Hippies och foliehattar som tror att man kan göra egen solkräm? Nån slags villfarelse om att svenskar bara kan dofta nytvättad bomull (alltså sköljmedel)? Nej tack till samtiden.

Hur som helst. Eric är mycket entusiastisk inför Original Musk. Vi satt och ooooh:ade och aaaah:ade ihop nyss, och han bad mig hälsa till er: ”Den är verkligt unisex!”, det innebär att även män som har en ytterst fragil maskulinitet kan bära upp denna utan att känna ett behov av att mörda någon med sina bara händer för att bevisa sin manlighet.

wp-1466020257151.png
Nä, men jokes aside – Original Musk är en oerhört fin och mångsidig parfym, i budgetklassen dessutom, för denna kostar under 500 kr – på Feelunique finns den för 475 kr och gratis frakt.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

2 Kommentarer

  1. Gött!! Kan du skriva nåt om bikarbonat tack! Det funkar ju till typ allt; suga upp vinterkräksjuka i sängen kl.02, göra rent kylen, baka goa filmjölkslimpor mm. Men hur är det med deon med olja+bikarbonat?? Alltså jag har provat, och yes- ingen svettlukt och heller inga utslag i armhålorna. Men är det BRA för huden egentligen, eller vad för deo rekommenderar du?

  2. Ååh musk! Tänker bara på min första riktiga parfymförälskelse, Narciso Rodriguez ”For her”. Minns att jag var ca 17 år och stod på Åhléns city och spritsade lite på handleden och typ dooog, hade inte fattat att något som musk ens existrerade. Sjukt nog har jag också missat denna från Kiehls, måste springa till affärn nuuuu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.