Micro-needling hos City Skin by Filorga

20160525-DSC_0102

Min hy har inte nånsin mått bättre än den gjort denna vår, och det är garanterat en kombination av att jag hittat rätt hudvård samt gjort en retinolpeeling och sedermera även en micro-needling. Vissa dagar har hyn vart så fin att jag inte har velat täcka över den med foundation – DET, mina vänner, det har aldrig hänt mig förr!

Strax innan jag åkte till Rom, dvs. för typ en månad sen, var jag på micro-needling hos City Skin by Filorga (cityskin.se), en ny liten salong med avancerad hudvård och fillers, som ligger precis vid S:t Eriksplan i Stockholm. Jag blev så himla väl omhändertagen av hudterapeuten Lana, vi gaggade om allt mellan himmel och jord och trots att jag var lite nervös innan gjorde hennes lugna sätt att jag glömde bort att vara orolig. För micro-needling är ingen walk in the park – det är en penna med sex stycken små nålar som hamrar ner ett potent serum in i din hy. Det krävs adekvat utbildning och rätt utrustning för att resultatet ska bli bra, det fattar vem som helst.

20160510-20160510_160705

Verktyget kommer från Amiea och har sex tunna små nålar

Poängen med micro-needling är att skapa mikrokanaler i epidermis, ja alltså små små små hål i det yttersta hudlagret, typ som när man tatuerar sig, och genom dessa skjutsa ner hudförbättrande ingredienser. De små hålen, mikrokanalerna, förenklar hudens upptagningsförmåga av sånt som annars måste smörjas utanpå huden och på egen hand ska försöka penetrera lagren.

20160510-20160510_160720

Proffset Lana <3

20160510-20160510_160742

The good stuff, NCTF vitamincocktail

Produkten som applicerades på min hy heter Filorga NCTF 135HA, det står för ”New Cellular Treating Factor”, och ”HA” på slutet betyder att det är extra hyaluronsyra i. Utöver detta innehåller lösningen tolv vitaminer, 23 aminosyror, sex enzymer, fem nukleinsyror, sex mineraler och antioxidanter. Alltså totalt 53 aktiva ämnen i samma lösning. LOL det går ju inte att hitta motsvarande ”traditionell hudvård”, eller jo kanske, men då kostar det säkert en månadslön per förpackning.

20160510-20160510_162454

Brum brum

Först öppnas huden upp med hjälp av pennan, sen droppar Lana på NCTF-lösningen på huden och masserar in det. Jag hade väntat mig rejäl smärta, men blev förvånad över hur mild behandlingen ändå kändes. Antar att jag har väldigt hög smärttröskel, jag har hittills inte gjort ett enda mer avancerat ingrepp på huden (tatueringar, botox, peeling, och nu detta) som gör så pass ont att jag tycker att det är obehagligt. *emoji med solglasögon*

20160510-20160510_164030

Efteråt får blir fejset inbäddat i en ASSKÖN lugnande sheet mask

När behandlingen var klar, efter ca 20-30 minuter, var jag REJÄLT röd, som en kräfta alltså, men mycket av det dämpas av arkmasken Anti-Age Biocellulose Mask (med hyaluronsyra och aloe vera), som Lana applicerade och som fick sitta på i typ 10 minuter vad jag minns. Sen smackade hon på en rejäl SPF och jag åkte hem. Efter några timmar hade rodnaden lagt sig i princip helt och hållet, jag tror t.ex. inte att Eric märkte något när han kom hem på kvällen.

Över den närmaste tiden fick hyn mer lyster, blev mer jämn i hudtonen och kändes liksom alltid lugn och tillfreds. Lana jobbade extra mycket med rodnaden kring mina näsvingar och köttade på lite extra där, och jag som vanligtvis har en konstant röd näsa p.g.a. ytliga blodkärl slapp rodnaden helt till slut – det syns t.o.m. på översta bilden.

Jag gillade verkligen den här behandlingen, och när jag slutar plugget och börjar jobba ska jag fan unna mig en kur med tre behandlingar för detta är något jag VILL HA I MITT LIV! Det kan sammanfattas som snabbt och effektivt, med ett rejält resultat och inte överdrivet plågsamt. En kur kostar 5.500 kr (dvs. ca 1.800 kr per behandling) och en enskild behandling, som den jag fick prova, kostar 2.200 kr. Jag är tyvärr helt torsk på avancerad hudvård nu och kommer behöva prova allt som kommer i min väg.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

3 Kommentarer

  1. Så bra och informativt inlägg! Vet du om det rekommenderas att göra microneedling även om en har en del finnar? Har för mig att jag läst för länge sedan att det inte ska vara bra, men det kan ha varit hemmavarianten det syftades på. Det här som du gjorde känns ju som en helt annan grej.

  2. Vad tycker du om grejen att göra microneedling hemma själv?

    • Ärligt talat är jag rätt skraj! Det är en avancerad och risken för inflammationer och vanprydande ärrvävnad är stor om man inte vet vad man gör. Skulle EJ rekommendera såna där skinrollers t.ex. – men det är bara min åsikt! Många älskar det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.