GOD NYHET: Xerjoff Casamorati är fortfarande mycket dyrt, men inte lika dyrt som förr + REATIPS!

xerjoff

Precis som Karolina på fina parfymbloggen Bottega Olfattiva redan rapporterat så har det magiska italienska parfymhuset Xerjoff börjat sälja sin serie Casamorati i mindre flaskor, 30 ml, vilket är helt perfekt för oss som inte kan lägga över två lax på en parfym, och/eller tröttnar snabbt på dofter alldeles oavsett vad de kostat och därför aldrig tar slut på större flaskor. Nisch-märken verkar allra oftast sälja sina dofter i enbart större flaskor, vilket gör de onödigt svårtillgängliga, och därför välkomnar redaktionen (dvs. jag) denna självklara och rimliga produktutveckling!

100 ml-flaskorna kostar ca 2300 kr, och de nya småflaskorna kostar 860 kr, vilket helt klart är ett mer lättillgängligt pris… Finns på NK Parfymeri, men också på distributören svenska Insantos webbshop Boutique Ideale (som även säljer provflaskor)!

PS. Boutique Ideale har också lagerrensing, upptäckte jag idag. Vad sägs om en flaska Si Do från Reminiscence gourmand-serie Les Notes Gourmands för 295 kr… Eller Rancé-dofter för 360 kr… det känns som tjänstefel att inte tipsa om det.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

11 Kommentarer

 1. Kan ju inte motstå ett parfymklipp! Chansade på en flaska noir de remeniscence och en flaska pauline, tack för tipset!

  • YESSS! Berätta vad du tyckte sen!!! <3

   • Allright här kommer minirecensionerna (extra bonus för att det var snabb leverans och generöst med prover)!
    Noir de Remeniscence- Underbar doft med en stark eucalyptuskäftsmäll i öppningen som försvinner abrupt efter ca 5 minuter och följs av nån timme riktigt pennvässigt trä som sakta men säkert blir saftigare och hartsigare, och till slut kommer eucalyptusen tillbaka och allt gifter ihop sig till en fin och go doft.
    Pauline- Straight up sköljmedel, inte värt pengarna alls. Min kille beskrev den som ”en vill att kanske ett rum ska lukta såhär, men absolut inte en person”.

 2. Åhh men Annahiiitaa! Detta är ju tortyr. Blev ju helt sjukt sugen på en flaska ”Tilleul” men den fanns ju bara i 100 ml och kostar lite för mycket för mig (egentligen billig, 485 kr, men arbetslös tyvärr). Men alltså så magiska noter! Lindblom och bivax :hearteyes:

 3. Åh, när skattepengarna kommer ska Hélène få flytta hem till mig!

 4. Bästa Annahita! Jag har upptäckt kortes jasmin serie och är upp över öronen kär. Finn det en parfym som ger samma gröna jasmin känsla? Jag känner mig helt lost då jag vanligtvis inte alls gillar jasmin i doft. Tar tacksamt emot tips om var jag kan börja leta. Gärna åt det grönare hållet än åt det blommiga (klarar ej av doft av ros t ex). Tack för ypperligt bra blogg!

  • OBS.. Korres ska det vara. Damn you autocorrect.

   • Fina Maria!

    Tack för kommentar! Jag har två standardtips när det kommer till parfymsökande:

    1. Utforska noter på Fragrantica, här: http://www.fragrantica.com/notes/. De har en enorm databas av artiklar och information om allt du kan tänkas vilja veta om parfymer och noter. Jag föreslår att du antingen börjar i jasmin-änden, dvs. här: http://www.fragrantica.com/notes/Jasmine-14.html. Du kan också börja i andra änden, dvs. den ”gröna, och klicka runt bland noterna under rubriken ”GREENS, HERBS AND FOUGERES” på notsidan.

    2. Beställ samples på de dofterna du hittar som känns mest intressanta! Det finns bl.a. på http://www.luckyscent.com/ och http://theperfumedcourt.com/ hittar du massvis!

    3. Bonustips om du bor i Stockholm: gå till NK Parfymeri eller Cow, och berätta vad du är ute efter. De kommer hjälpa dig, kanske kommer du t.o.m. lära dig nåt nytt om dig själv eller hitta nån doft du inte ens visst att du gillade!

    LYCKA TILL!!! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.