Skor som killar hatar, pt. 2: Att anstränga sig

**Inlägget innehåller annonslänkar**

Jag älskar slappa tofflor lika mycket som jag älskar riktigt jävla svinhöga stiletter som knappt går att röra sig i (dock att det går att röra sig i alla skor, det finns bara två regler: 1. sätt i hälen först, och 2. vänj dig), som kvinnoperson behöver du inte välja, alltså det är på riktigt ingen idé att välja för killar kommer hata ditt val oavsett vilket du gör.

Väljer du det slappa alternativet, med tofflor, sneakers eller mules, känner de sig ledsna i ögat för att ”svenska tjejer inte bryr sig om sitt utseende”. Väljer du det högklackade alternativet är det också fel för att ”svenska tjejer tror att dom e nåt” (⇐ detta är speciellt vanligt hos den lömska manstypen Popkillen, han har ”schysst kvinnosyn”* p.g.a. ”uppvuxen med starka kvinnor” men tycker low key att rasifierade brudar med svinmycket contour, stor rumpa och höga klackar ser billiga ut).

Precis som alla andra val en kvinnoperson kan göra i sitt liv är skovalet klurigt – hon kommer alltid att göra fel. Satsa på karriär och avstå från barn/skaffa barn sent? Självisk. Avstå från karriär och vara hemma med barnen? Osjälvständig. Vara försiktig utomhus nattetid och gå över till andra sidan av gatan när en främmande man närmar sig? Manshatare. Vara i samma utrymme som främmande män nattetid och inte gå över till andra sidan gatan när en främmande man närmar sig? Riskbenägen. Sminka sig? Ytlig. Inte sminka sig? Ful. Älska samt delta i sport? Okvinnlig. Vara ointresserad av sport? Trist jävla kärring. Osv.

Nå. Nu tittar vi närmare på det högklackade alternativet. Perfekt för de dagar du tror att du är nåt. ^_^

SKOR SOM KILLAR HATAR KAP 2

Feather Sandals, 699 kr / High Leg Sandals, 449 kr / Pointy Lace Up Pump, 399 kr
Tassle High Sandal, 799 kr / Thigh High Open Toe Boot, 239 kr / High Heel Fringe Sandal, 399 kr

Är det inte ett perfekt urval, så säg! De första känner jag andas Fran Fine och fjädrarna är fejk såklart, sen har vi lite spetsig tå, massa fransar (helt obegripligt, men fint!), men framförallt en hel del kasslerskor, de med snören alltså. Det är såklart Rihannas fel.

Jag vet för övrigt ingen som bär upp både den slappa och oslappa stilen så bra som Riri. Hon ser ut som en drottning oavsett om hon har en ful gammal hoodie och jeans eller är polerad och piffad in på tandrötterna, iklädd juveler och silke.

Och med detta avslutas kapitel två i serien om skor som killar hatar! Läs första delen här: Skor som killar hatar, pt. 1: Att inte anstränga sig.

*
Extra bonusinfo (eller bonusåsikt, beroende på hur man ser det LOL) till/om Popkillen:
 Att du tycker att våldtäkt verkar läskigt samt avstår ifrån att använda misogyna skällsord betyder inte att du har ”schysst kvinnosyn”. Och ingen vettig människa kommer applådera dig för att du behandlar kvinnor som folk. Hejdå. Fjant.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

En kommentar

  1. hahaha ååhh den lömska manstypen popkillen. hur många sådana har man inte stött på i sina dar. pratade häromdagen om att jag tycker att s.k. ’nice guys’ är allra värst, jag föredrar män som iaf är medvetna om att de är lite röviga och inte har nån illusion om att de är skitsnälla jämlikhetskämpar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.