Min femtionde parfym

20160526-DSC_0147
Gosh, jag är fortfarande helt vimmelkantig sen i måndags! Men jag måste försöka återgå till business as usual här på bloggy, annars kanske den för evigt somnar in i ett moln av smicker. Tack allihopa för era fina ord och tillrop, det känns som att jag har en miljon vänner som hejar på mig från det att jag vaknar tills det att jag lägger huvudet på kudden igen! TACK! Ni gör mig så glad. <3

Men ja, rubriken till detta inlägg stämmer! När LUSH i veckan skickade ut den sprillans nya parfymen Dad’s Garden Chamomile and Honeysuckle uppdaterade jag såklart min samling på Fragrantica, och såg hur mitt bottle count steg till femtio. Jag har femtio parfymer. Det betyder att hushållet Casa Whinar i sin helhet har nästan 90 parfymer, om man lägger ihop mina och Erics samlingar. Sjukt! Och underbart.

När jag och Veronica bodde i Barcelona irrade vi oss in i vad jag idag troooor var en Yves Rocher-butik, men jag är inte helt säker. Det låg på en tvärgata till La Rambla iallafall, det kanske var Portaferrissa eller Boqueria, har fan ingen aning, men jag vet att det stod en liten gul flaska på en hylla som doftade kaprifol, alltså verkligen hyperrealistisk kaprifol. Jag köpte den inte då, men ångrade mig, för jag tänkte fortfarande på den en vecka senare och jag tänker på den än idag, trots att fem år har gått. Och alltid när jag nämner denna säger nån ”Chevrefeuille!”, men nej det är inte den, jag lovar, jag har provat den och den var inte i närheten. Jag får utgå ifrån att jag aldrig kommer få reda på vad det var. Antagligen var det inte ens från Yves Rocher. *slokar*

lonicera caprifolium

När jag förstod att den nya Dad’s Garden-doften vilar med ena benet i kaprifolbusken tänkte jag att mina oroliga kaprifoldrömmar äntligen kan få upphöra, men tyvärr är den inte så väldigt kaprifolig som jag hade hoppats på. Väldigt mycket vita liljor, dock, oerhört påträngande och kraftiga och helt jävla fantastiska – inte mjuka och lättburna alls. Mer som en sexig kvinna 40+ med pattarna uppe vid hakan och ett jävla sätt. Samantha Jones. Eller som när man stegar in hos floristen som förvarar alla sina snittblommor i ett kylt skåp med glasdörrar, hen drar undan en av dörrarna och en knytnäve av vita liljor ger dig en smäll rätt i plytet… så doftar denna! Man kan bara älska det.

20160526-DSC_0156
Så, det var inte det jag sökte efter, nej, men den tog en plats i parfymskåpet helt på egna meriter. Här kan ni titta på dess Fragrantica-sidan. Den verkar än så länge endast finnas i butiken på Oxford Street i London och på deras engelska hemsida.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

3 Kommentarer

  1. Låter alldeles underbar! Nu kommer jag va så där jobbig och ba ”den här är det du letar efter”. Men luktade iaf på en parfym i butiken Tvåla&Tvaga i Göteborg som luktar som ren kaprifol, lyckades hitta den på fragratica 😉 http://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Caprifoglio-4460.html

  2. ”Med pattarna uppe vid hakan och ett jävla sätt” – helt underbart, älskar ditt språk! Helt klart värdigt årets skönhetsskribent. Grattis än en gång, förresten . Du är så värd det.

  3. Så spännande att tjuvkika på din Fragra-hylla! Och grattis till den femtionde bebis!
    Angående kaprifol så tror jag att jag har en lösning (har en riktigt bra olja i samlingen – kom o prova!). Sedan skulle jag satsa på två kaprifoldofter som är sjukt kaprifol-iga 😉 Santa Maria Novella Caprifoglio och också Caprifoglio från L’Erbolario (skulle mest satsa på den utifrån din beskrivning), denna har däremot kass hållbarhet. Men billig är den iaf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.