Jag har blivit utsedd till årets skönhetsskribent

20160531-20160531_093049
Jag fattar faktiskt inte att de valde mig. Bland alla de fantastiska nominerade de vaskat fram, valde de mig. Jag förstår att de gjort det svårt för sig själva när de hade en nomineringslista med Kakan, Linnéa Öst, Black Vogue, Thomas Sekelius och mig, det måste ha varit så otroligt svårt att välja ut en. För att vara i det sällskapet, det är, i brist på svenskt ord, humbling. ”Ödmjukande” (?). Jag känner mig EXTREMT ödmjuk inför att ens få nämnas i samma mening som revolutionärer, legender, innovatörer och förnyare av den här magnituden.

Black Vogue håller på att revolutionera hela branschen, de är omistliga i en värld som hittills kunnat bortse ifrån svarta röster och deras behov. Nu går det inte att ignorera dem längre, inte ens i Sverige, som ofta fantastiskt jävla sämst på att inkludera just svarta röster. De har ett sånt momentum nu, för varje dag växer deras community och fler och fler talar om dem. There’s no turning back nu, Lovette & Antoinette! Upp är enda vägen. Thomas Sekelius kunde inte komma igår för att han tog studenten – förstår ni – han är alltså typ 18 år gammal! Och redan så trygg och säker i sig själv, så modig och cool – han är framtiden. Det är kids som Thomas som gör att man orkar, det är i hans flawless winged eyeliner och hans perfekta contouring som man kan se framtiden, och man kan se att luften där är lättare att andas för de som bortprioriterats alldeles för länge. Kakan, min älskade vän och syster, har lärt mig så mycket om att orka vara mig själv, dels när jag försöker ta mig igenom livet som kvinna i ett patriarkat, och dels som smink- och hudvårdslover i en feminism som ibland tycker att jag ”går patriarkatets ärenden”. Kakan är allt. Kakan förbättrar livet. Tänk på alla fans som älskar Kakan på avstånd och tycker att hon är en världsförbättrare – beakta då att hon är ännu bättre in person. Är det ens möjligt? Ja, med Kakan är allt möjligt! Linnea Öst är legend i branschen, hon gör skäl för sitt smeknamn ”Arga tanten”, eftersom att företagen och deras PR-folk vet att hon inte sväljer bullshit. Hon är the OG, hon är den som sitter med sin filofax och antecknar för hand och ser igenom lögner och buzzwords och annat fluff när vi färskingar inte ens förstår att det är fluff. Hon är alldeles fantastisk och inspirerande och jag känner mig så lyckligt lottad att få kalla henne för vän.

Tänk att Apoteket i år har nominerade i åldersspannet 18 till 67, från hela Sverige, och med representanter från flera olika kontinenter utanför Europa, av olika kön och sexualitet, och ideologi och bakgrund. Vi är alla så olika men strävar ändå mot samma mål, fan vad det är coolt.

Nu är det förresten på plats att jag en gång för alla förklarar namnet på min blogg. Whinar. Först och främst uttalas det ”oajnar”, alltså som det engelska ordet ”whine” med svensk presensböjning. När jag registerade domänen, för sjukt många år sen, hade jag ett annat sorts umgänge än jag har idag. Där fick jag rollen som den jobbiga tjejen som jämt gnällde åt deras trötta jävla bögskämt, sa ifrån när de gav uttryck för tidvis riktigt grov rasism, och jag förstörde stämningen när de hade kul på kvinnors bekostnad. Jag gnällde, hela tiden! ”Sluta whina Annahita!”, sa man. Och det fastnade. Så nu är jag whino 4-ever! Och har vunnit pris för det. Det kunde jag inte tro då. Skål för det!

13266842_949104615209922_2067644584_n
Älskar detta foto förresten, man ser chocken i min blick, men också min kärlek till buppel. Tack baby @bktsvc!

Stort tack till Apoteket och juryn. Ni förstår inte hur glad ni gjort mig. Att bli sedd och bekräftad på det här sättet ger mig så mycket energi och stolthet. Jag har inget annat att säga än; tack.

Läs pressmeddelandet här.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

17 Kommentarer

 1. Du förtjänade det fullt ut! 🙂 grattis!

 2. Grattis Annahita! Du är helt klart värd det. Är otroligt glad för din skull!

 3. Åh jag är så glad för din skull! STORT grattis, du är verkligen väl värd detta! <3

 4. Oh My Gadd!! Grattis! <3 <3

 5. grattis!!!!!!!!!!!

 6. Grattis! Det är du så värd. 🙂

 7. Grattis, så välförtjänt! 🙂

 8. Största grattis Annitha och fortsätt KÖÖÖR!!!!

 9. Grattis! Så himla roligt 😀

 10. TACK HÖRRNI! Kära vänner. Ni gör mig så glad! <3

 11. Ja vilken jävla liga! Grattis till dig! Och samtidigt har Apoteket lyfts så mycket för mig bara (ok inte bara) pga detta. Wow Apoteket. De är ju längre fram och mer med i matchen än många andra. Blir lite gråtmild av detta och de som var nominerade. Vill typ gå in på Apoteket på andra sidan gatan och bah ”Wow! Där tänkte ni till. Tack.” Men det hade nog varit lite konstigt och väldigt ojag.

  • Haha! ❤ Ja men Apoteket är awesome, men de kommunicerar inte detta utåt så mycket. Men det är ett gäng hängivna och genuint engagerade personer som jobbar där, de borde få mer cred faktiskt!

 12. Vilka genier som sitter i juryn, varma gratulationer!

 13. Du verkar grym, hittade just till dig pga det här priset. Grattis och kör hårt! 🙂

 14. Stort stort grattis, alltid lika kul och spännande att läsa din blogg! Mycket lärorikt och tänkvärt 🙂

 15. Du är så grym! Helt klart välförtjänt av priset.

 16. Tack tack och TACK IGEN för era fina ord!!! Smäller av p.g.a. kärlek och stolthet. Ni är bäst. Jag har bokstavligen Sveriges bästa läsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.