FREDAGSFILM: Gigi

Jag vet inte hur pass många av er som har koll på denna babe, men hursom. Jag vet ingen Youtube-person som är mer positiv och upbeat och perfekt och i farten än Gigi Gorgeous, hon är verkligen min totala motsats, både i emotionell vibb (LOL) och estetik. Hon är en kanadensare, bosatt i L.A, megastjärna bland beautygurus och tillika transkvinna. Hon verkar komma från en hyfsat välbärgad bakgrund och på nätet delar hon ett drömliv där hennes vänner, hennes fejs, hennes hund, hennes resor, hennes bil, allt är on point. Jag har följt henne sen långt innan hennes väldigt offentliga transition, jag hittade henne på den tiden då hennes kanal fortfarande bestod av en liten grabb som gjorde sminktutorials på sin kassa webbkamera, och därför känner jag nåt konstigt band till henne, jag känner mig beskyddande. Förutom att hon i många avseenden är min diametrala motsats är hon också inspirerande, en sagoberättare av rang (hennes storytime-videos är på en helt annan nivå, se t.ex. denna där hon berättar om när en hund försökte para sig med hennes anzikt medan hon sov………………), så jävla charmig och stilsäker och proffsig. Hon är den enda Youtubern – förutom de jag känner personligen *hair flip* – vars produktion jag sett i sin helhet. I kid u not – jag har sett allt hon gjort.

Hennes estetik är, som ni kan se, hyperfeminin, väldigt norm compliant, eller hur man nu ska uttrycka det. Om man lägger ihop den med hennes emotionella vibb får man en perfekt amerikansk kvinna – svinvacker, urkvinnlig och fett jävla glad jämt – ser aldrig ”ofeminin” ut och känner sig aldrig ”nere”.

I klippet nedan, som hon iofs pubbade för nåt år sen, diskuterar hon hur det är att känna press utifrån, och så proklamerar hon att det är okej att vara ledsen. Att det är okej att känna negativa känslor och att man måste låta dem ta plats. Hon nämner också att hon som transkvinna känner press på sig att utstråla femininitet och passa in i normen vid alla tillfällen – jag tänker mig att den press transkvinnor kan känna är av en helt annan art och omfattning än den ciskvinnor erfar. Det gör så ont att tänka på hur många unga transtjejer går igenom de mest vidriga erfarenheter, utsatta för en extremt twisted form av kvinnohat.

Gigi-gorgeous-net-worth
Hursomhelst, detta klipp kändes som en passande snapshot av min fördom av american lyfe, iallafall för kids som hänger på sociala medier – alla är vackra och glada och VÄLJER GLÄDJE och är så jävla tacksamma och ~*bLeSsEd*~ jämt, samtidigt som de känner skuld för att de ibland är ur fas. De behöver någon utifrån som talar om för dem att du kan fan inte vara glad jämt och det är okej.

Äeh, yung Gigi, keep on rockin’! Here’s to smarta unga tjejer som tvingas växa upp fortare än andra – skål! Världen kommer snart ikapp.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.