Jag är nominerad till Årets Skönhetsskribent!!!!!!!

image003

Alltså. Jag har haft några timmar på mig att smälta detta nu, men jag är fortfarande dålig på att formulera exakt hur glad och stolt jag är. Apoteket, denna institution, som jag respekterar och älskar, har ett årligt pris, Årets Skönhetsskribent, ”för att uppmärksamma och synliggöra rapportering om skönhet som är nyanserad, bygger på kunskap och inspirerar”, och vinnaren ska enligt Apotekets förhoppning verka för en bättre skönhetsindustri.

Och i år är JAG, jag!!!!, ja alltså Annahita här på Whinar!!! – jag är en av de nominerade! Nomineringstexten gör mig så rörd och hedrad att jag inte vet vart jag ska ta vägen:

”Annahita är juridikstudenten, antirasisten och feministen som driver smink- och hudvårdsbloggen Whinar. Hon beskriver sin blogg som en frizon för alla skönhetslovers oavsett hur man identifierar sig. Med ett fyndigt språkbruk och en ifrågasättande attityd recenserar hon parfymer, dissekerar säljargument, testar läppstift, foundations och nagellack för alla plånböcker. Mest av allt brinner Annahita för att alla ska få ta plats i skönhetssamtalet. Hennes vision om att skönhetsbloggarscenen ska representera Sverige så som det faktiskt ser ut är närvarande och stark, och inspirerar många som ännu inte tagit plats.”

GRINAR TILL!!!!!!!!!!!!! Hur kan man få känna sig såhär stolt?! Och då vet jag inte ens vilka mednominerade jag har, jag kan bara föreställa mig att jag blir ännu stoltare av att se vilket eminent sällskap jag är i. Om de nominerade står det också såhär:

”Årets nominerade har noga valts ut med grund i att de särskilt bidragit till att återspegla vårt samhälle i dagens skönhetsindustri. De har utöver detta även aktivt engagerat sig för att motverka bilden av att det finns ett ”vi och dom” inom skönhet och de har ett inkluderande tilltal som motiverar underrepresenterade grupper att ta plats i skönhetssamtalet.”

Assååå… my work here is done, känner jag litegrann? Prisutdelningen är den 30 maj, oj jösses vad pepp! Jag känner mig helt färdig, måste ha en drink. Bara att bli nominerad är en sån ära. ← Den meningen känns så absurd att ens få skriva. Jag har aldrig föreställt mig att få ett sånt här erkännande, från en så respekterad aktör som Apoteket. Jag har aldrig sett på mitt skrivande som något som ens uppmärksammas, utan jag ser det fortfarande som att jag är tjejen som skriver för en liten grupp vänner. Att se hur någon satt ord – och så fina ord – på mitt arbete… ja, det går faktiskt inte att bli stoltare än jag just nu.

Pressrelease ska tydligen ut imorgon bitti, mer info kommer då I guess!

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

12 Kommentarer

 1. Grattis! Du är verkligen grym så jag förstår nomineringen 🙂

 2. Det är du värd!

 3. Jaaaaa!!! Hoppas många, många fler får lyckan att hitta hit nu!

 4. Grattis! Det mest välförtjänta jag någonsin hört. ???

 5. Helt underbart, grattis! Klockren motivering tycker jag. Och du är i gott sällskap också har jag läst!

 6. Så himla himla impad av dig!! Välförtjänt!

 7. Du är så värdig alla superlativ! <3

 8. Grattis! Och kan inte annat än hålla med i nomineringen. BAM!

 9. ?❤ Hörrni, tack för era ord. Jag är beyond stolt och glad. Ni är verkligen bäst! ❤?

 10. Största grattis, du är verkligen värd detta!!! <3

 11. Väl unt. Jag upptäckte din blogg relativt nyligen så har inte följt dig så länge, men man behöver inte läsa länge för att lägga märke till det underfundiga språkbruket och träffsäkra beskrivningarna. En blogg som sticker ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.