RECENSION: KICKS Vitamin C Peeling Pads

KICKS VIT C PEELING PADS

KICKS har nyligen lanserat en alldeles utmärkt hudvårdsserie under eget namn: Ready, set, glow! heter den, hehe, äkta vitsigt frisörsalongsnamn. Den innehåller flertalet godingar, överraskande många godingar faktiskt, men den absoluta stjärnan är dessa bomullspads indränkta i en peelinglösning med vitamin C och PHA-syror (whaaaat, nya syror?! welcåmm to den kroniskt otillfredsställda marknadsekonomin): Vitamin C Peeling Pads.

Nä, men dessa är faktiskt bra. Börken innehåller 50 pads, de är supertunna så de har verkligen knökat burken full (var noga så att du inte råkar plocka upp två på en gång! du kommer bli oväntat irriterad och känna sig oerhört slösaktig). Jag använder dem morgon och kväll så ofta jag kan, jag försöker att inte dra ut på det för mkt för att det känns som att vitamin C i sin notoriska volatilitet bryts ner så himla fort annars och padsen blir verkningslösa. KICKS föreslår även att man faktiskt ska använda padsen som en kur, så lyssna nu bara.

PHA, d.v.s poly hydroxy acid, har liknande effekt som AHA fast mildare, de är alltså vattenlösliga och jobbar fint på hudytan för en lätt exfoliering. Vitamin C jobbar utjämnande på hudtonen och har en viss ”porsammandragande”* effekt.

20160518-DSC_004820160518-DSC_0049

Jag har inget att tillägga, de är superfina dessa! Priset ligger på 129 kr, dessutom är en del ingredienser producerade inom ramen för Fair Trade-programmet, så det känns kanske mindre äckligt att konsumera just denna hudvårdsserie. 🙂 Haffa!

Förresten! En sak till! Har ni hört Kakans nya podd på Elle? Den heter Under huden och första avsnittet är med Hanna Hellquist! Åh så sjukt god lyssning, de pratar om solskydd, mest solskydd, Kakan är passionerad när det kommer till detta – men vi får även erfara bl.a. taxen Ines’ brist på engagemang för färganalys. Lyssna här: Under huden med Kakan Hermansson.

(* Nej, man kan inte dra ihop eller minska porstorlek, de har den size de har. Man kan motverka att de blir större, man kan också minska intrycket av deras storlek, men de kan inte öppnas och stängas. Pores are not doors! Som Caroline Hirons säger.)

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

3 Kommentarer

  1. Tack för din underbara blogg, den enda smink och hudvårdsblogg jag försöker hålla koll på!

  2. Såg dessa och blev väldigt sugen på dem men när jag inci blev jag så besviken: parfym SÅ högt upp i listan :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.