Pure Retinol Peel hos Akademikliniken

För lite drygt en vecka sen var jag och gjorde min första riktiga ansiktsbehandling med avancerad hudvård! I know right – jag om någon borde ha testat mig igenom stora delar av de mest populära behandlingarna men p.g.a. ekonomi så har jag liksom aldrig kommit till skott. För det är inte billigt att gå på ansiktsbehandling, och denna behandling är inget undantag – för 2000 svala kronor får man gå till Akademikliniken och få sitt ansikte penslat med allsköns brygder som tillsammans kallas för Pure Retinol Peel. Hade jag inte via bloggen haft möjlighet att prova sånt här utan att betala själv skulle jag kanske aldrig provat. Men jag är glad att jag faktiskt gjorde det! För det var rätt fabulous.

20160503-20160503_145812

Akademiklinikens Walk-in-Clinic vid S:t Eriksplan

Så vad är en Pure Retinol Peel hos Akademikliniken? Det är en kraftfull peelingkombination med både AHA-syror och retinol som främst ska ha nån slags anti-age-effekt, men för oss som inte hatar åldrande och ålderstecken är den go för att den ger en go lyster och verkar inflammationshämmande. Såhär gick det till:

Steg 1: Pure Triple Peel + lätt portömning. Efter att ha rengjort hudytan ordentligt applicerades Akademiklinikens egna peelingprodukt Pure Triple Peel, som en inledande lätt exfoliering. Denna finns tillgänglig även för konsument.

Steg 2: Kraftfull peeling med 30% mandelsyra. Här kommer det tunga artilleriet! Min hy är van vid peeling och syror sen många år av både AHA- och BHA-användande, men detta var den inte van vid. Helvete vad det brände till mot slutet! Mandelsyran är, som ni kanske förstår, endast till för att användas på salong och finns inte att köpa hem – tack och lov!!!

3. Retinolserum och avslutande mask. Hudterapeuten Elin masserade in AK:s egna retinolserum Pure Repair Night (också tillgänglig för konsument), när nånstans tror jag att jag somnade faktiskt, för sen vet jag att hon applicerade en avslutande fuktmask som ska lugna huden efter all denna grundliga exfoliering, men har har inget minne av dess namn. Jag har dock ett tydligt minne av att en nackmuskel börjar rycka, sådär som muskler kan göra ibland, precis mellan sömn och vakenhet. Hudterapeuten bekräftade efteråt att det ser ut som att jag faktiskt somnade. Jag fick med mig Pure Repair Night, retinolserumet alltså, och det är tänkt att användas för att förlänga och förstärka effekten av peelingen.

20160503-20160503_150705

Även om steg 2 i behandlingen kändes rätt ordentligt in terms of TYDLIG BRÄNNANDE KÄNSLA PÅ HUDYTAN så var den samtidigt så otroligt avslappnande. Av totalt 60 minuters behandling av ansikte och dekolletage var kanske en av dessa minuter präglat av obehag – kontra 59 minuter av totalt ultrabehag och avslappning. Alla steg innehöll olika sorters massage och Elin jobbade verkligen in all produkt ordentligt. Jag var beredd på att se ut som… ja… vi alla tänker på samma sak…

sex-and-the-city-chemical-peel

Men nej, jag rodnade inte överhuvudtaget och har inte känt någon som helst smärta eller obehag efteråt. Min hy såg bara frisk och välmående ut, även direkt efteråt. De närmast därpå följande dagarna lade jag märke till en viss tendens till yttorrhet – vilket jag fick veta på förhand är en vanlig effekt av en så kraftig peeling. Det var framförallt mellan ögonbrynen och runt näsvingarna som jag blev yttorr, lite på hakan också, men det var inget farligt alls. Mådde oerhört gott direkt efteråt iallafall:

Har precis varit och gjort en retinolpeeling på Akademikliniken. Mår som en JÄVLA PRINS.

A photo posted by Annahita (@whinar.se) on

Nu när det har gått en vecka efter behandlingen kan jag konstatera att torrheten försvunnit, tack vare ordentligt med fuktgivande hudvård, och eftersom att det var varit sån strålande jäkla sol hela veckan har jag varit så noga jag kan med SPF (igår slarvade jag lite, vilket Anisa kan intyga). Huden känns frisk och plump, men en hel del av pigmentering från gamla acneärr finns kvar, retsamt tydliga. Jag skulle kunna säga att acneärren har ändrat karaktär, genom att gå från röda och något strukturerade, till helt släta och mer bruna som fräknar. Så med lite god vilja kan man missta mina acneärr för fräknar… som är knappnålshuvudstora… och sitter längs käklinjen… 🙂 För där har man ju mkt fräknar… 🙂 LOL SWAG (som min lillebror skulle säga). Hade jag gjort denna peelingbehandling som en del av en längre kur, på säg en tre till fem ytterligare peelingbehandlingar, hade dessa acneärr säkerligen falnat ännu mer. Men det går inte att få bukt med alla problem på en gång – inte ens med en kraftig retinolpeeling för 2000 kr! Även här är det alltså tålamod som gäller.

Eftersom att det har varit så soligt har jag valt att avvakta med att använda retinolserumet, jag tänkte att huden ska få vila en vecka och senare köttar jag på litegrann, med två kvällar i veckan under nån månad som en invänjningsperiod och sen till slut varje kväll. Hoppas på massa lyster och jämnare hudton!

För att ytterligare stressa/belöna min hud ska jag senare idag, d.v.s. en vecka efter retinolpeelingen, gå på en behandling med micro-needling hos City Skin Filorga! Extremt pepp på detta. Självfallet kommer jag att berätta allt om hur det gick sen.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.