RECENSION: Dior Diorskin Forever

DIOR DIORSKIN FOREVER

Haha ja det är bara att konstatera att bilden i sig redan avslöjat vad jag tycker om denna produkt. Men vi kör:

Förra veckan var jag på Scandinavian Beauty and Cosmetics Awards, där Dior tog storslam med vinnande bidrag i flera kategorier, bl.a. årets bas över 250 kr. Vinnaren Diorskin Nude Air ligger och väntar här hemma på att bli testkörd, men nu är det dess mer täckande och nedmattande kompis Diorskin Forever som ska recenseras.

20160415_155558-01

Jag måste börja med att konstatera att detta är en fantastisk – FANTASTISK – produkt. Förlåt! Jag vet att den är svindyr (580 kr på Kicks) (helt sjukt dyrt!!!!!!!), och jag drar mig alltid lite för att rekommendera riktigt dyra produkter – men jag kan faktiskt inte avstå ifrån att skriva om denna, för det är min nya favorit. Den är kanske till och med lite bättre än min gamla favorit Guerlain Tenue de Perfection, dels för att den har ett något lägre pris, har ett helt och fullt jämförbart resultat och är mycket mer lättillgänglig.

Så hur beskrivs denna lilla stjärna av Dior själva? Vi bryter ner säljargumenten och kommenterar dem en och en. Kortfattat:

 1. ”Fluid non-greasy texture” – Njae. Den har en superfin geleaktig formula, varken rinnig eller tjock. Skulle väl kanske inte kalla den för ”fluid” egentligen, men jag brukar generellt inte heller gilla vattniga foundations så jag ser inte detta som ett misslyckande på något sätt.
 2. ”Perfectly blends with the skin” – Check! Den här är så JÄVLA enkel att applicera. Jag kan bokstavligen smörja in den i huden, som en fuktkräm, och ändå få ett perfekt resultat. Jag är van vid att behöva dutta, buffa, blanda, osv, men denna foundation fungerar utmärkt med en person som hårdhänt smiskar på sin bas och sen går ut genom dörren. Produkten får inga skarpa kanter och lägger sig inte i porer, linjer och yttorra partier.
 3. ”Immediate matte finish with no mask effect” – Check! Många foundations har en sjuk glans när de först appliceras, vissa kallar det en ”glowy” eller ”dewy” finish och torrisar blir lite pirriga av blotta tanken. Flottisar däremot, vi har denna ”dewyness” naturligt, och vi kallar den för flottighet. Den uppskattas inte, inte av mig iallafall, och jag brukar alltid behöva pudra ordentligt innan jag känner mig nöjd. Med denna behövs det inte. Den är MATT. Men inte matt som papper, utan matt som fräsch hud. No mask effect-argumentet är helt rimligt! En viktig grej som Dior inte verkar nämna nånstans är foundationens täckningsgrad, som ju är ganska central när det kommer till ojämn pigmentering, fläckar, ärr, finnar, etc. Täckningsgraden är hursomhelst totalt amazeballs, jag lägger upp bild nedanför. Det ser ut som en tjock pannkaka av pigment på handleden, men i fejset, ordentligt applicerat, ser det bara ut som perfekt hy som knappt behöver concealer.
 4. ”Optimal comfort and flawless wear throughout the day” – Check! För att vara en foundation med så grovt bra täckning och dessutom SPF 35 så har den en imponerande lätt känsla. Jag tittade på Eric med tindrande ögon och viskade fram ”Det känns som att jag inte har något alls på huden”, han kan intyga att detta stämmer. Den sitter på plats hela dagen och gör ett bra jobb med att hålla flottet borta. Många foundations av bra kvalitet blir nästan snyggare efter att halva dan har gått, så även med denna.
20160415_160738-01

Man kan få till en GANSKA så bra täckning.

De två enda nackdelarna jag hittar är – förstås – priset (men det är Dior vi pratar om, Dior kommer aldrig att vara billigt), och doften. Den är tyvärr ganska parfymerad, vilket gör att den kanske inte passar alla, däremot är själva doften i sig en behaglig historia som inte direkt stör mig i övrigt.

Kort sagt påminner Diorskin Forever mig om varför jag älskar smink. Om ni gillar high tech-foundations med bra täckningsgrad, matt finish och en lätt känsla, prova denna om ni får chansen.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

8 Kommentarer

 1. Men åååh vad sugen man blev på denna då. Är en flottis jag med så denna lät ju helt klart intressant..

  • Jag tror att det finns bra med prover, vet inte hur pass generösa de är i diskarna men jag har sett att det finns små ”minituber” lite här och var! Kan vara värt att fråga! 😉

 2. tjohej pet bara, men ”bra täckningsgrad” är väl inte nödvändigtvis konstant? Jag tänker att hög täckningsgrad hade varit bättre beskrivande – för mig är bra täckningsgrad rätt låg :)))

  obs. tack för awesome blogg!!!

  • Hehe good point! Men jag menar ju ”bra” som ett mängdbegrepp, som synonym till ”mycket”. Såsom jag skulle kunna beskriva en rengöring med ”bra lödder”.

 3. WOW så sugen jag blev på denna nu! Låter ju typ exakt som allt jag någonsin behövt, men gjorde lite reasearch på make up alley och många skriver att denna oxiderar och blir 1-2 nyanser mörkare under dagen, tycker du det? Hur snäll är den mot torra fläckar?

 4. Jag håller med! Har använt både denna och STAR och fullkomligt älskar båda två. STAR är ett bättre alternativ till de som har torr hy eftersom den är mer glansig. Det är svårt att gå tillbaka till vanliga foundation efter att man använt Dior 🙁 Har inte lyckats hitta ett bra budget alternativ som inte bryter ut min hy (har väldigt känslig hy).

 5. Men wow! Har haft denna foundation i tre år (den luktar fortfarande bra) och har bara kommit överens med den stundtals. Nu blir det jag som ger den en ny chans imorgon! Tack! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.