TERRE D’HERMÈS

20160317-P1080953
Det känns som att Terre d’Hermès alltid har funnits i Hermès sortiment, så klassisk är den. Ett standardverk, liksom. Men faktum är att den lanserades först 2006, självklart signerad av mästarparfymören Jean-Claude Ellena (eller ”JCE”, som jag sett att Fragrantica-folk kallar honom, haha). Den är avsedd för den penisbärande delen av marknaden, men vem fan bryr sig ens…

  • Vi har citrusnoter i toppen, apelsin och citron, bittra som fan, så sträva att de kan väcka nån ur koma.
  • Frisk svartpeppar rundar av, ger en konstig mjukhet på något vis, svartpeppar kan ju vara väldigt värmande i en doft.
  • I botten har vi vetiver, en av mina bästa noter, för den fungerar i exakt alla sammanhang och är aldrig äcklig.

Det framgår väl rätt tydligt att jag känner extremt starkt för den här doften. Jag älskar den. ÄLSKAR. Nästan lika mycket som Thierry Muglers Angel, Clive Christian C och Montale Intense Café. Den är right up thurrr och nosar bland mina absoluta favoriter. Nackdelen med de tre dofterna jag nyss räknat upp är att de är – för mig – väldigt beroende av sammanhang. En tisdagmorgon i augusti sprayar jag inte på mig Angel. Clive Christian passar mest när det ska vara extra allt – typ gala, bröllop, nån skitstor fest som man bryr sig om och man är uppklädd till fuckin tänderna. Men Terre d’Hermès passar i alla sammanhang – tisdagmorgon i augusti, lördag natt i december, nyårsafton, på jobbet, in da club – alltid.

Processed with VSCO with hb2 preset

Terre d’Hermès funkar lika bra på jobby som på black tie.

Efter en lång frånvaro på stora delar av den svenska marknaden har Hermès faktiskt alldeles nyligen släppt dofterna i det vanliga sortimentet på de fjorton största Åhlénsvaruhusen, och på Åhléns City i Stockholm de även öppnat en stor egen disk. Det är asbra, för då slipper jag prisa mig snurrig över en doft som är svår att få tag på för er. Så nu är det bara att knata iväg till stan och sniffa på detta lilla universiella mästerverk!

20160317-P1080960

desert sky

*pretentiös miljöbild som ska fånga känslan av Terre d’Hermès*

Puss och adjö!

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

En kommentar

  1. Jaaa, Iso E Super-bomben! Har du testat andra dofter med denna underbara och ack så syntetiska molekyl? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.