FREDAGSFILM: And I love the smell of your Elizabeth Taylor perfume

Denna gamla hit, hörrni. Har lyssnat på den som en besatt de senaste månaderna, jag vet inte ens varför, en dag vaknade jag med den på hjärnan. Trots att den är så lättsam och glad så finns det något oerhört sorgligt med den, speciellt i videon. Yung Peter André, precis i början av sin (kortlivade) karriär, innan han gick samma öde till mötes som alla andra sönderexploaterade unga artister. Hela hans uppenbarelse är så melankolisk på nåt vis – ledsna ögon, febrilt dansandes med det finaste han har att erbjuda – sin grekcypriotiska gud-look och extremt deffade bringa (hellow), stalkandes nån tjej på Thailandssemestern.

I låten besjunger Bubbla Ranks den ljuvliga doften av Den Mystiska Tjejens parfym från Elizabeth Taylor, vilket känns så extremt gulligt. Tänker mig honom på sin kammare, funderandes på sina rhymes och ba ”Hmmm, parfym… det är sexigt. Vad har tjejer för parfym nuförtiden? Säkert Liz Taylors”, typ som att hon är den enda glammiga kvinna han känner till för att hans mamma är ett fan. Den specifika parfymen han nämner är gissningsvis White Diamonds, från 1991:

Elizabeth Taylor White Diamonds
Den är en av de första kändisparfymerna och blev svinpoppis, idag har alla världsstjärnor värda namnet en egen parfym. Till och med golflegenden Annika Sörenstam (!). Okej, tillbaka till historien om Peter André och hans semesterflört: Han haffar ju ändå henne till slut – hon blir väl förtrollad av de ledsna ögonen och den oerhört hippa McDonalds-frisyren. Och låten blev så bra! Heja Peter!

Peter AndréMysterious girl (1996)

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

4 Kommentarer

  1. <3 <3 <3
    Åh alltså nu blev jag 14 bast igen…. *dregel*

  2. asså bästa blogginlägget förmodligen ever

  3. alltså in the history of blogs ever. det har ALLT!!!!! ytlighet och djup på samma gång!! parfym!! humor!! liz taylor!! härliga karibiska toner!! peter andré!!! dööör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.