Ögonskuggepaletter, denna ljuvliga börda!!!

Inlägget innehåller annonslänkar

 

Ända sen jag började ta emot pressprover har det regnat in sminkpaletter. Paletter! Vad fan är grejen??? Tänkte jag, i många år, innan jag faktiskt började använda grejerna jag nu fått. Det är lätt att i efterhand inse poängen; ett på förhand kurerat urval av färger, förpackade på ett sånt sätt att du kan hålla typ 20 olika färger i handen samtidigt, istället för att hålla på och tjafsa med en hel hög av individuellt förpackade ögonskuggor. Ögonskuggepaletter måste ju vara bland det mest lönsamma ett sminkmärke kan sälja, iallafall framstår det ju så eftersom att det konstant lanseras nytt, nytt, nytt. Det är svårt att navigera i djungeln, I feel ya. Jag hade nog inte köpt såna här paletter om jag inte hade fått dem gratis först och därigenom förstått poängen.

Eftersom att snart sagt vartenda varumärke har nån form av neutral ögonskuggepalett tänkte jag tipsa om tre stycken i vardera prisklass, som alla provats ut och använts i ur och skur och därigenom fått The Whinar Seal Of Approval:

Budget

MAYBELLINE THE BLUSHED NUDES
Maybelline The Blushed Nudes Palette (ca 170 kr). Så jäkla prisvärd liten sak! Plastig och skranglig såklart, men jag förväntar mig inget gediget bygge för detta pris. En får tolv fina, hyfsat pigmenterade, och mycket lättanvända ögonskuggor. De är så lättanvända att jag i sömnen skulle kunna få till en mångfacetterad smokey eye som på riktigt är bomb af, eftersom att skuggorna är organiserade på ett spännande sätt; i duos, trios och quads. Se Camellis inlägg om detta, hon har illustrerat det mkt tydligt!

Jag håller också med Camilla om att skuggorna är lite torra och flygiga ibland, men med fuktad pensel är det en helt annan sak. Hade även önskat mig mer än en (1) matt skugga, men eftersom att skimriga skuggor är mycket lättare att tillverka till ett lågt pris så är det inte så konstigt att det är mest skimmer här i. En av de skimriga skuggorna är så in i helvete vacker också, den är namnlös som alla andra skuggorna i denna palett, men ni ser den längst ner till vänster i bilden här uppe. Basfärgen är tjock som tjära, brun som åttiprocentig choklad, med en ordentlig dos av kopparfärgat eller kanske rosa skimmer. Har faktiskt inte sett nåt liknande men vet till hundra procent att jag önskat att det fanns en sån här färg. Göttig bonus!

Mellan

TOO FACED MATTE
Too Faced Natural Matte Eye Palette (ca 350 kr?). Denna är perfekt för den som gillar matta skuggor! Finns inget annat än matta skuggor! Nio stycken, och alla är lika perfekta. Det _går_ inte att misslyckas med denna. Jag har ju kategoriserat denna i mellan-segmentet i prisklass, eftersom att den är så pass mycket billigare än den dyraste paletten – men allt är ju relativt. I detta inlägg jämför jag den med en palett som kostar över 600 kr, men jag skulle lika väl kunna kategorisera denna i lyx-segmentet, för det finns inget i denna som signalerar ”mellanprisklass”. ALLT är perfekt.

Själva paletten är monterad i ett stadigt metalletui, som är ett av Too Faced:s finaste (brukar inte tilltalas av deras rosett-och-spets-estetik och soft-porn-copy, men denna är MWAH!) och känns rejäl och högkvalitativ, det finns en ordentlig spegel i, inga rassliga tramsiga applikatorer medföljer, ingen av skuggorna är för lika varandra eller för mjöliga eller fjösiga. Om jag hade köpt denna själv hade jag tyckt att detta var ett av mina bästa sminkköp ever.

Lyx

PUR LOVE YOUR SELFIE
Pür Love Your Selfie Palette (650 kr på Eleven). Svin-DYR. Men här finns också typ allt du behöver. Det enda som fattas är dina basprodukter of choice (foundation, concealer, puder, whatever). Av alla paletter hemma så är denna den överlägset mest använda, och det är också den som får hänga med ut på resor, just för att den är komplett.

Urvalet av skuggor är en mix av skimriga och matta, av ljusa och mörka – och är till helheten ett sådant att en även kan få till riktigt bra nyanser av brynskugga, genom att blanda svarta Closeup med chokladbruna Sepia och/eller mjuka taupe-varianten Capture.

Utöver ögonskuggorna finns tre av mina absoluta favoriter till anzikt: bronzern Mineral Glow, rouget Chateau Cheeks Blush i nyansen Savvy och världens bästa highlighter (skojar ej) Afterglow Illuminating Powder. De två medföljande ”extraprodukterna” är mascaran Big Look och läppglanset Chateau Kisses Lip-Plumping Lip Gloss i dovt brunrosiga nyansen Exposed (här ser ni la diosa Viola med den på läpparna), och båda är hundra procent användbara och jättebra produkter i sig själva.

Paletten har också en riktigt stor spegel i locket, som inte direkt gör den mindre användbar på resande fot. Ända sen jag fick den här i våras har den dramatiskt minskat storleken på min sminkneccessär när jag reser, och det är också denna som än en gång får följa med till Malaga när jag åker dit på onsdag för att hälsa på mamma.

wp-1459771084538.jpg

Göttans hörrni! Har jag missat nån? Säg inte Naked-paletterna från Urban Decay, de har jag medvetet avstått ifrån att nämna, trots att jag har en av dem (2:an), för det har redan skrivits så oerhört mycket om dessa. Sitter ni och ruvar på fler budget-tips vore det t.ex. awesome att fylla kommentarsfältet med dessa!

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

10 Kommentarer

 1. Mmmm, ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR det här inlägget!!
  Ögonskuggspaletter och hudvård är min senaste ”grej”, kan sitta och googla i timmar eller titta på recensioner på YouTube.
  En fråga: har du testat theBalms nya matta palett?

  Din blogg är fantastisk förresten, upptäckte den för några veckor sedan och läser den varje dag nu! <3

 2. Paletter i mitt <3! Har för tillfället någon slags hatkärlek till min blushed nudes palette av samma anledning som du skriver: lite väl flygiga/torra skuggor men i övrigt älskar jag BHcosmetics! Har deras galaxy chic palette (älskar!) samt deras wild child palette (älskar ännu mer!). Så spana gärna in dem om du gillar bakade skuggor, jag är sämst vad gäller bra och prisvärda paletter med matta skuggor!

  I övrigt har jag hört gott om makeup revolutions paletter samt elf prism. Men har tyvärr aldrig provat!

 3. Ett starkt budgettips är Comfort Zone från Wet n Wild. Kostar typ 120 kr på Eleven och innehåller superpigmenterade skuggor som sitter jättebra. En av dem en duokrom som går i rödbrunt/blått, fantastisk! Kayla Hagey använder den här: http://youtu.be/1jGNKnRyq3I

 4. Jag ÄLSKAR the Balms nude dude 2.. Tips!

 5. Å jag undrar så mycket om två paletter. Jag har länge velat köpa min första nude-palett. Jag är supefattig student men vill verkligen hitta en bra och prisvärd! VAD tycker du om NYX love in paris eye palette och make up revolution ultra 32 shade palette?!?! Vilken är värdast? Jag vill också säga att din blogg är bäst.du är så fantastiskt smart kombinerat med beautyintresset???

 6. Älskar Pür paletten så himla mycket!! Som du säger, man behöver verkligen bara släta ut ansiktet och sen använda allt man kan i paletten så är man redo för röda mattan!

 7. Mina bästa är Too Faced Chocolate Bar och Zoeva Cocoa Blend. (De påminner mycket om varandra, dock är Cocoa Blend mycket billigare!)

  Är också ett STORT fan av att bygga egna paletter med Make Up Geek-skuggor (typ 60-90kr styck) i tomma Z-palettes. Vill fortfarande sätta ihop en egen Inglot-palett också…de är så så så fina.

  Vad jag undviker? De orimligt och oförtjänt hypade Morphe-paletterna.

 8. Vill verkligen införskaffa fler paletter, så himla smidigt format. Och gråter bittra tårar över att det där pür-konstverket aldrig kan bli mitt. :>_<:
  Min vardagstjänare är annars IDUN i versionen "Brunkulla", smidiga lättapplicerade skuggor för typ 200 spänn. Använder den mörkaste till mina ögonbryn ibland också, funkar fint.

 9. Tackar för ett bra/utförligt inlägg 🙂 Too Faced Natural Matte Eye Palette verkar vara EXAKT vad jag letar efter, gillar egentligen bara helt matta skuggor…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.