Doftverkstad med Neal’s Yard

I början av den här veckan var jag och my darling Kakan inbjudna till – jag tror jag talar för oss båda – favoritmannen, fantastiska Mixo Löfgren på Eteritique vid Hornstull. Eteritique säljer massvis med ekolyxig beauty, bl.a. mitt bästa Neal’s Yard Remedies. Dagens aktivitet var, ja, typ en dröm – vi skulle få komponera våra egna dofter av Neal’s Yards högkvalitativa essentiella oljor. Ni förstår väl hur otroligt drömmigt detta är för en sån som jag?

Vi fick göra var sin body splash och parfymolja. Såhär blev mina:

20160330-20160330_162328
Body splash (den stora flaskan): Med en bas av ros-hydrosol (en biprodukt av destilleringsprocessen, typ the next best thing to ren essentiell olja av ros) hittar vi:

Toppnoter: apelsin och mandarin
Hjärtnoter: jasmin, kardemumma och lavendel
Basnot: vetiver

Parfymolja (den lilla flaskan): I basen finns vanilj-alkohol för att doftmolekylerna ska ha nåt att hålla fast sig i.

Toppnot: bergamott (massor!)
Hjärtnot: neroli och ylang-ylang
Basnoter: cypress och patchouli

Mixo guidade oss genom processen och gav oss rekommendationer som underlättade, för två som fryser till vid blotta tanken på ett blankt ark. Detta var en av de roligaste grejerna jag fått äran att göra som beautybloggare, det måste jag säga. Känner en oerhörd respekt för parfymörerna bakom mina favoritdofter, för jag fattar nu hur oerhört komplicerat samspelet är mellan noterna och kvalitén på råvaran. Inte för att jag förut trott att det är lätt. Men jag har kanske inte reflekterat så mkt innan. Det är inte bara att hälla i olika väldoftande vätskor i en flaska och blanda, nej nej! Det är som att komponera en avancerad symfoni… ja, jag kan komma med fler pretentiösa white ppl-liknelser, men jag tror ni fattar poängen!

Det var sjukt spännande, och nu är jag om möjligt ännu mer sugen på att gå till Collect & Bottle för att göra mer parfym.

20160329-20160329_095129
Master Cakeman inleder starkt med sina toppnoter.

20160329-20160329_094553
Pipett-Marie i högsta hugg! (nyper mig i armen varje gång jag får umgås på tu man hand med denna naturkraft till kvinna ❤)

Har nån av er gjort egen parfym förut?

Puss från eder ödmjukaste.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.