NABLA Cosmetics Velvetline Eye Pencil

nabla velvetline

Här ska ni få se på grejer! Jag har ju varit som besatt av Marc Jacobs Beauty Highliner Gel Crayon i svartaste Blacquer, ni som är trogna läsare är välbekanta med detta faktum. Det finns såklart en hake och det är priset; pennan kostar mer än 200 kr, har för mig att den går på närmare 250 kr, ja det är så dyrt att öronen tjuter. Men, kära vänner. Jag har hittat en dupe. En nära nog identisk variant, för en bråkdel av priset, alltså bokstavligen, den kostar en tredjedel av vad Highliner Gel Crayon kostar.

Velvetline Long-wear Matte Eye Pencil från italienska NABLA Cosmetics, i svarta nyansen Bombay Black, är i nästan alla avseenden jämförbar med vad jag kallat för den bästa ögonpennan alla kategorier. Den viktigaste skillnaden är priset: 7,50 euro, alltså ungefär 70 kr. Jag kan garantera er att det inte finns någon ögonpenna på den svenska marknaden, som är tillgänglig till detta pris, som är av lika bra kvalitet som denna.

Jag önskar att jag hade kvar min MJB Blacquer så jag kunde jämföra dem med varandra på bild! MJB Blacquer är lite glossy, medan NABLA Velvetline är helt matt, den är så matt att den liksom suger upp allt ljus, som ett svart hål. Jag brukar jämföra mina svarta ögonpennor med klassikern Smolder från MAC, som annars verkar vara allas go to ”svartare än svart”-ögonpenna. Tycker faktiskt inte att den håller måttet, jag använder den nästan aldrig för att den är mer blå än svart:

nabla velvetline 2

Här är en gammal swatch-bild med MJB Blacquer och MAC Smolder bredvid The Body Shop Carbon Black:

mjb

Ja. Nu är vi nere på atomnivå av eyelineranalysen. Men i ärlighetens namn så föredrar jag Velvetline framför alla andra pennor nu, efter att ha hunnit testa den ordentligt. Den enda nackdelen jag kan komma på är att det inte är en twist-up, utan måste vässas med en pennvässare. Det är bökigt och känns slösaktigt. Men man kan inte få allt! Jag antar att det är en av anledningarna till att de kunnat hålla ett så lågt pris på pennan – ingen mekanik utan bara trä och pigment.

Jag gillar att Velvetline inte är glossy, att den sitter kvar där man applicerat den, att den är sådär ultrasvart som jag vill att en svart ögonpenna ska vara. Och priset är ett stort plus. Ja – ingenting är heligt i flottdrottningens värld – inte ens MJB Blacquer! Exakt detta är orsaken till att jag inte kallar saker för ”holy grail” osv, för jag VET att det kommer en dag då en ny förmåga kommer och tvingar en att omvärdera allt man trodde att man visste om ögonpennor. Legenden Marc Jacobs är officiellt brädad av en liten italiensk nykomling som enbart finns på nätet.

Ni hittar den på NABLA Cosmetics hemsida, de skeppar till Sverige för 9 euro men billigare samt gratis frakt finns för den som handlar för ett visst belopp.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

5 Kommentarer

  1. Men hur gör du när du sminkar med pennorna? Jag kan hantera flytande eyeliner utan större missöden, men när jag försöker mig på pennor och olika suddningstekniker hamnar jag bara i sad panda/skorstensfejarunge-land. Önskar inlägg om hur du använder pennor!

  2. Upptäckte nu att den går att beställa den från craycray.se, för 118 pix inklusive frakt! Och jag håller med andra Amanda om att ett sånt inlägg vore kul 🙂

  3. Åh hej! Jag har en fråga. Var bör man förvara sitt smink? Jag hade förut mitt smink inne i sovrummet men har nu flyttat det till badrummet, men så slog det mig, är det kanske en lika ohälsosam miljö för smink som för parfym? Har googlat lite men ville kolla med nån jag litar på, hehe dig :’)

    • Bra fråga! Jag tror inte att smink är lika känsligt för fukt och temperaturväxlingar som parfym är, därför förvarar jag mycket av mitt smink i badrummet. Det optimala vore förstås att ha det i ett annat rum men jag har inte orkat fixa nåt bra…

  4. Alltid lika intressant med billiga produkter som brädar de dyrare! Håller med om att det är knepigt med holy grails, med tanke på hur mycket nytt som dyker upp på beautyfronten hela tiden så kan det ju komma något mycket bättre imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.