Dolce & Gabbana The One Essence

20160317-P1080943

Dolce & Gabbana har fått en megahit i sin parfymserie The One, iallafall om man ska döma av antalet flankers – dvs. nya versioner av originaldoften. The One har sen lanseringen 2006 följts L’Eau The One, Rose The One, The One Collector, The One Desire, The One Gold, The One Lace, och nu senast The One Essence. Och då har jag bara nämnt flankers som är avsedda för kvinnliga konsumenter.

The One Essence släpptes alldeles nyligen, strax innan jul, och är en trösterik oriental floral, full av framförallt vanilj- och persikonoter. Det är sött, absolut, och jag älskar det. Jag är liksom inte den som tackar nej till en riktigt tjock och saftig fruktkaka, fylld av maraschinokörsbär och rom. Never was, never will be. Men alla är inte sålda. På parfymens Fragrantica-sida har någon jävla snobb skrivit:

”I got this as a gift and well… I don’t hate it. But it always makes me think this could be an Yves Rocher christmas fragrance as well.”

Herregud, nivån på vissa! Parfymsnobberi blir lätt så oerhört… ja, snobbigt, på ett sätt som t.ex. gammalt hederligt sminksnobberi inte alltid blir. Klassföraktet kommer på köpet, antar jag. Hursomhelst, The One Essence doftar högt av persika och vanilj till en början, toppnoterna är riktigt alerta. Sen, efter en halvtimme eller så, är den mycket mer subtil, och persikan ersätts av något lite vassare och strävare, jag är jättedålig på att identifiera exakt vilken not det är men jag gissar på att det är nån citrus eller vetiver (eftersom att de står uppräknade i notförteckningen, haha).

Vissa kanske blir lättade av att doften dämpas när toppnoterna avdunstat, men inte jag. Jag vill ha mer av det där söta och fruktiga, och blir lite besviken när sötman avtar. Doften beskrivs som ”warmth, elegance and luster, inspired by luxurious materials” – och ja, jag måste typ hålla med! Den doftar LJUST! Inte vitt, som typ CK One eller Clean. Men ljust. Hade doften hållit i sig och inte försvagats så snabbt efter toppnoternas avdunstande, så hade jag sträckt mig efter denna väääldigt ofta.

1418d9f5b273333c18c8e65a2de798c9

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

3 Kommentarer

 1. Älskade whinar <3 jag har en fråga! Jag hade en liten provparfym från Max Mara (Max Mara edp) som vad jag vet inte säljs längre. Kanske har du så pass bra koll att du vet en liknande? Den är tung, men doftar liksom som silke och duggregn. Helt divine iaf, och är ganska känslig mot tunga dofter. Jag klarar inte av det söta, utan vill ha det mer träiga djupa tungheten i det. <3 ❓

  • Kära Jenny! <3 Jag tog en titt på parfymens sida på Fragrantica, och den delas in i ackordgrupperna fresh spicy, sweet och floral. De tydligaste noterna är, enligt Fragranticas användare: sockerrör, ingefära och citrus och lite magnolia och liljor i botten. Den låter helt fab! Om du är ute efter något träigt och djupt brukar man hamna i högre prisklasser - det är svårt att få till tyngre tränoter med billiga råvaror verkar det som! Det finns mer prisvärda parfymer med tränoter också såklart, men då är de ofta lite lättare och fräschare, och ganska okomplicerade cologne-typer. Mina tre tips på lite djupare dofter med vassa friska trä- och kryddackord är:

   - Maison Martin Margiela Replica By The Fireplace
   Hermès Terre d’Hermès (håller på och förbereder ett inlägg om denna doft)
   Clean Reserve Sueded Oud

   Det är tre relativt nya – och lättillgängliga – dofter som du kan gå och sniffa i på t.ex. Åhléns och Kicks. Har fått alla tre som pressprover det senaste halvåret så de kommer definitivt inte sluta säljas på ett tag! 😉 Tyvärr är de alla tre i det dyrare segmentet, samtliga kostar typ 800-1000 kr. Så typiskt att ha dyr smak när man är student, eller hur!! Haha. Min plånboks största ok.

   Kramis!

   • wow tack! Haha ja alltså denna oxe är en riktig skata som helst vill vara en rik tant med lägenheten fylld med dyra parfymer och marmor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.