Min erfarenhet av botox

Jag har gjort botoxinjektioner två gånger och har velat skriva om det ända sen första omgången hösten 2014. Men av nån jävla anledning är det fett känsligt, instinktivt så skäms jag över det och tror att jag måste dölja det. Så kan vi inte ha det! Om jag själv inte tycker att estetiska behandlingar per definition är problematiskt ur den enskildes perspektiv, så ska jag inte heller förmedla den bilden utåt genom att inte våga skriva om det. Jag försöker föregå med gott exempel här och tänkte tillmötesgå de av er som önskat detta inlägg sen jag först nämnde botox i bloggy! Om nån av er som läser känner att det redan nu rycker i otrevlighetsnerven, gå och brygg en kopp te, exfoliera och räkna till 700 innan ni läser. Ni andra, vidsynta och smarta och nyfikna, kan fortsätta läsa.

Varför botox?

Jag har, så länge jag kan minnas, haft konstant spänning och huvudvärk i främre delen av huvudet. Jag har känt av en tyngd i pannan, kring ögonbrynen och tinningarna, det är som att min panna ”hänger ner” över ögonen. Det är så jag är uppbyggd, min fysik ser ut så helt enkelt och det är till viss del ett släktdrag. Den tyngden besvärar mig som fan och helt reflexmässigt lyfter jag ögonbrynen och har pannmusklerna konstant spända → enter trötta ögon och kroniskt pannband av massivt stål som mosar mitt huvud och välmående. Det är mindre påtagligt på förmiddagar, men blir alltid oerhört påfrestande i slutet av dagen, och i perioder av stress och dålig sömn har jag ont konstant.

Denna tyngd medför också att ögonbrynen sluttar neråt och ögonen ser konstant svullna ut, vilket gör att jag ser oerhört trött ut trots att jag inte är det. Nu tänker några av er ”Näää sluuuta, du e skiitsnygg ju!”, och till er säger jag: tack, jag vet. I do look mighty fine. Men jag är också duktig på att ta bilder där dessa drag inte syns så mycket. För detta syfte finns en före/efter-bild längre ner i inlägget.

Hursomhelst, den utbrända looken men FRAMFÖRALLT den konstanta huvudvärken var de saker jag ville ha åtgärdat med botoxinjektionerna, när jag vände mig till kliniken Improva i centrala Stockholm. I princip stegade jag in på läkarens kontor och utbrast ”BEFRIA MIG!” och slog ut med armarna. Såhär:

image5137172x

Var?

Att jag valde ut Improva berodde dels på att jag hade hört talas om kliniken tidigare och dels hade vänner som varit nöjda med sina behandlingar där. Jag ville gå till ett ställe som kändes pålitligt, hade gott rykte och inte suspekt låga priser. Jag tycker att Improva uppfyllde alla kraven och jag blev väldigt nöjd. Andra gången gjorde jag det på en skönhetssalong i Farsta, hos en behandlare som är legitimerad sjuksköterska med gedigen erfarenhet av injektionsbehandlingar. Blev supernöjd hos henne också.

Den största skillnaden mellan dessa två behandlare är inte priset, som man kanske kan tro, utan den inbördes maktrelationen mellan kund och behandlare. Hos Improva var det en utbildad plastikkirurg i vit rock på ett riktigt fancy kontor på Östermalm. Jag kände mig ganska så nollställd och osäker. Jag blev ytterst väl bemött hos Improva, missförstå mig inte! Men jag var inte lika bekväm med att ställa de dumma frågorna hos dem, som jag var hos Annica på U-Zone i Farsta. Det var en lägre tröskel hos henne, hon förklarade processen bra och motiverade tydligt varför hon valde ut sina injektionspunkter. Jag kände mig väl omhändertagen hos henne. En fördel som Improva hade i förhållande till U-Zone var att de fotograferade mig noggrant före och någon månad efter behandlingen, så att både jag och behandlaren kunde se resultatet på ett konkret sätt. Jag tror också att Improva har, p.g.a. omfattande resurser, en annan sorts kunddatabas, vilket kan kännas betryggande inför framtida besök.

Vem man än väljer är det extremt viktigt att man går till en behandlare som är förtroendeingivande och ödmjuk, kan uppvisa att hen har fullgod kompetens, inte har suspekt låga priser och kanske allra bäst – är certifierad av Estetiska Injektionsrådet. Deras certifiering är väldigt ny och fanns inte när jag gjorde mina behandlingar, men nästa gång jag ska göra botox ska jag vända mig till nån med certifieringen.

estetiska injektionsrådet

På en till stora delar oreglerad marknad (japp, vem som helst får köpa några goa kanyler och börja spruta loss!) är det svårt att hitta trygga alternativ – men de som fått certifiering via Estetiska Injektionsrådet kan man åtminstone vara säker på uppfyller kriterierna som egentligen borde vara lagfästa. T.ex. att endast medicinskt utbildad personal är aktuella för att ens ansöka om certifiering och det ska avläggas ett kunskapsprov som täcker bl.a. injektionsteknik och komplikationer. Branschcertifiering är inte en komplett lösning – men i väntan på mer strikt reglering (kanske tar politikerna det på allvar när män i större utsträckning börjar lägga pengar på detta) så är det en bra fingervisning. Läs mer om Estetiska Injektionsrådet här.

Vad kostar det?

Om du är intresserad av botox och andra injektionsbehandlingar – var inte dumsnål. Har du inte råd att betala det som ligger i linje med normalpriserna, vänta hellre ett par månader och spara ihop den där extra tusenlappen. Dumsnål kan man vara med läppstift och foundation eller till och med frisörer – det värsta som kan hända är att du inte får valuta för pengarna. Injektionsbehandlingar som går fel innebär ett worst case scenario helt ofattbara komplikationer. Och såsom lagen är uppbyggd är du inte att anse som patient i dessa sammanhang – estetiska injektioner är inte sjukvård utan skönhetsvård. Du är konsument, och har ett dåligt skydd om nåt går fel. Man ska inte se på injektionsbehandlingar som en quick fix i den bemärkelsen att det går snabbt och lätt på lunchen, och det är bara att ta nån drop in-tid vart som helst som om det vore omklackning av skorna. Låt det kosta. Det är nålar i ditt ansikte för fan.

Jag har inte stenkoll på genomsnittspriset för botoxbehandlingar och priserna varierar kraftigt beroende på salongens eller klinikens adress, storlek, antal personal, osv – men efter en snabb googling kan jag konstatera att den behandlingen jag gjorde kostar ca 1200-4500 kr hos jämförbara behandlare i Stockholmsområdet. Hos Improva betalade jag 2000 kr och hos U-Zone betalade jag 1500 kr.

I och med att jag inte gjort botoxbehandlingarna i enbart estetiskt syfte, utan främst medicinskt, så tycker jag att jag borde kunna få hjälp av landstinget, men det håller landstinget inte med om. Dock kan det bli något billigare att göra botoxbehandlingar i medicinskt syfte (t.ex. huvudvärk, migrän, tandagnisslan, hyperhidros) eftersom att det kan höra till sån sjukvårdsverksamhet som inte är momspliktig. Det är upp till behandlaren att bedöma om din behandling är medicinsk eller inte, och då tar de inte enbart hänsyn till din egna berättelse utan även om t.ex. ditt problem kan åtgärdas med de behandlingar som kliniken erbjuder. Det är dock värt att fråga!

Gör det ont?

Ont, nej. Men det är ju inte som att bli kysst av en vårvind heller liksom. Nålen är extremt tunn så just den känner man inte av faktiskt, det känns typ som att nån petar på en med en penna och sen är det över innan man fattar att det ens börjat. Det som däremot är otrevligt är…………… ljudet………………….

Jomen ärligt. Det kan hända att man HÖR det krasande ljudet av bindväv som trasas sönder av nålen. Japp. Det gjorde jag vid mitt första behandlingstillfälle, men inte vid det andra. Det hela är dock över på ett par sekunder som sagt, sen får man hålla lite bomull tryckt på injektionsställena för att förhindra uppkomsten av blåmärken – och sen är det klart. Man kan eventuellt ana några knappt synbara små prickar vid injektionspunkterna, de är mycket mindre än fräknar och finnar, och morgonen efter är de borta. Trots att man vidtagit åtgärder för att minska risken för blåmärken kan de ju såklart ändå uppstå, men de försvinner på ett par dagar, som blåmärken gör.

Vad är det för effekt?

När man försvagar musklerna kring ögonen (orbicularis oculi) med botox, och alltså gör pannmusklerna (occipitofrontalis) starkare i förhållande till dessa, lyfts brynet.

Orbicularis oculi is where it’s at!

Botox är ett nervgift som förlamar muskeln och ja, det märks ju. Efter en vecka eller två, när effekten blev märkbar, var det svårt att höja på ögonbrynen och göra arga miner, det är helt enkelt lite stelt. Som när man varit ute i bitande kyla lite för länge. Jag har aldrig besvärats av detta och tycker inte att det har stört mitt utseende på något sätt eftersom att det är så extremt subtila förändringar. Dock är det ju rätt kul när man blir nån slags freak show för ens omogna kompisar som säger ”Se arg ut!” och flabbar rätt ut när man inte ser så jävla arg ut.

FB_IMG_1443448804970

Före respektive 5 veckor efter

Bilderna ovan är tagna på Improva. På före-bilden syns markeringarna som sen blev injektionspunkter, och efter-bilden är vid mitt återbesök fem veckor senare. Förändringen är så extremt långsam och sker gradvis över 1-2 veckor, därför är det väldigt svårt att själv avgöra om önskat resultat uppnåtts. Begär därför att de tar bild före behandlingen och på återbesöket, så att du själv kan se bilderna sida vid sida! Rätt häftigt att se det så tydligt. Man kan också se att mitt vänstra ögonbryn (höger för er, vänster för mig) är lite mer alert än det högra, verkar som att musklerna i högra delen av pannan är svagare. Detta syns också på efter-bilden, och hade jag brytt mig om det hade jag kunnat begära en justering så att ögonbrynen hamnade på samma nivå. Jag brydde mig inte så mycket utan var mest glad för att jag fick en så påtaglig effekt och slapp ha ont.

Det allra mest värdefulla för mig var att för första gången känna mig fri från huvudvärken som jag ditintills sett som en naturlig del av min vardag. Kan faktiskt inte beskriva den känslan i ord. Smärtan försvann utan att jag märkte det, och jag bara insåg en dag att jag inte haft ont på flera veckor – helt jävla underbart. För detta kan jag betala hur mycket som helst.

Vad är det för hållbarhet?

Det varierar! Resultatens hållbarhet påverkas av faktorer som vilken produkt som används, injektionsområde, hur snabbt kroppen omsätter produkten, osv osv. Jag började känna att botoxet gick ur efter ungefär tre månader, båda gångerna, vilket jag tycker är alldeles för snabbt – men det är så min kropp jobbar tydligen. Jag tycker att den estetiska effekten är mer hållbar än den fysiska, jag får alltså ont i huvudet snabbare än jag ser en synbar förändring av att botoxet går ur. Det är synd. Det finns studier som visar att resultaten förstärks över tid, så ju fler gånger man gör en botoxbehandling, desto längre hållbarhet får behandlingen och man kan gå längre och längre mellan gångerna. Ansiktsmuskulaturen verkar således ”bygga upp” nån slags förlängd effekt efter ett tag, men det är å andra sidan inte så konstigt eftersom att ju längre tid en muskel inte används, desto svagare blir den överlag = förlängd effekt.

Är det värt det?

JA. För mig är det verkligen värt det. Att inte ha ont i huvudet… ja, det är en plats jag alltid vill vara på. Av ekonomiska skäl kan jag ju inte gå och spruta loss var tredje månad, men när det finns utrymme för det så går jag och fyller på, och kommer göra det tills jag inte längre får önskad effekt.

Hoppas detta besvarar era frågor, och har ni fler funderingar så vet ni var jag finns!

Bisous.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

29 Kommentarer

 1. Tack du! Om en är intresserad så kan man kontakta en klinik och förklara att man mest är intresserad pga huvudvärk. På alla sidor jag varit skriver de bara om rynkor. Jag har inga rynkor bara ont i huvet också ca varje dag. Började med glasögon pga pyttelite synfel och det är väl pyttelite bättre om jag använder dom men fan allså det är mer regel än undantag att jag har ont i skallen. Skithuve. Känner igen detta att huvudvärken sitter i pannan och typ i ögonen och ibland näsan(?). Nej, jag har inte bihålsiflamation om någon undrar. Jag känner mig ofta ”spänd” i pannan och att jag inte slappnar av utan ständigt går med lite rynkade bryn och ser sur ut. Det enda goda min konstanta huvudvärk har gett mig är att jag blivit lite av en expert, känner skillnad på olika huvudvärker. Typ om jag bara borde dricka vatten pga uttorkad eller om det är koffeinabstinens. Men det är en skill jag klarar mig utan. Det värsta är att ofta hjälper inte värktabletter heller samtidigt som jag drar mig för att äta piller för ofta. För det får man tydligen också huvudvärk av. Har väl lärt mig leva med det men blir typ gråtfärdig ibland när jag inser att vissa lever ett liv där de har huvudvärk bara när de är bakis eller vid ytterst få andra tillfällen.

  • Oj, andra meningen ska alltså ha ett frågetecken. Man kan alltså kontakta en så kallad skönhetsklinik ang huvudvärk är en fråga inte ett påstående.

   • Det låter som att du lider av exakt samma sorts problem som jag. Du kan absolut kontakta olika kliniker och höra dig för, är de seriösa tar de din fråga på allvar trots att ditt syfte inte är främst estetiskt.

 2. hej, vet du vid vilken ålder en kan börja med botox? spänner själv min panna ca HELA TIDEN och har mkt hud lr vad en ska säga, så när jag slappnar av ser jag xtrmt trött/arg ut.
  Vill bara ha fejset där det är när jag spänner det.

 3. + tillägger i frågan att jag strax är 23 år (hehe känns som när en var 6 år och svarade att en var 6,5 om någon frågade.)

  • Vet inte om det finns nån åldersgräns egentligen men boka en konsultation hos några bra kliniker och fråga! Jag tror inte att 23 år är ”för tidigt”! 🙂

 4. TACK!
  Har längtat efter det här inlägget! Förklaringen med hur ögonbrynen lyfts hjälper mig rätt mycket, i min familj får vi med åldern rejält hängiga ögonlock som till slut skymmer synen till viss del, skönt att kunna åtgärda det innan det blir aktuellt med ögonplastik med injektionsbehandlingar istället.

 5. Mycket bra inlägg! Jag har länge funderat på botox själv, eftersom jag också är väldigt spänd. Inte så pass att jag får ont, men tillräckligt för att det ska vara obehagligt. Det leder ju dessutom till att jag ofta ser arg och/eller bekymrad ut när jag försöker slappna av, till och med så pass att främlingar gått fram till mig på pendeltåget och sagt att jag inte ska vara på så dåligt humör (…). Kanske borde så slag i saken och bah göra’t. Du kan få följa med och hålla mig i handen ,D

 6. Tack för detta inlägg! Jag har samma problematik med spänd panna (& dessutom linjer i pannan som gärna får försvinna på köpet….) och ”tungt huvud” och har även extremt spänd käke som jag spänner både natt och dagtid, som botox också kan hjälpa mot. Det svåraste är verkligen att hitta en klinik i djungeln av kliniker där en känner sig bekväm.

 7. Så härligt att det hjälper dig med! Jag har fått botox på recept sedan 2013, men på mig håller det faktisk i ett halvår innan huvudverken från helvetet är tillbaka och i princip invalidiserar mig. Nu bokar jag ny tid innan det går helt ut, för jag blir alldeles lamslagen av huvudverken. Positivt är att barnen tycker att jag ser snällare och gladare ut, och jag är glad för min pornografisk släta panna som min läkare kallar den 🙂 Bra att du tar upp detta. Jag har faktisk inte bloggat om det då det för mig är en medicinsk behandling med lite estetisk biverkning.

 8. Superintressant inlägg! Jag har lite liknande problem. Inte samma huvudvärkshelvete som du verkar ha haft, men spända muskler i pannan och mycket spänning kring bryn och ögon. Och har haft bekymmersrynka mellan brynen sedan jag var 18 typ. Inte för att rynkan i sig stör mig, men den tyder på att jag mer eller mindre alltid har gått och spänt mig i det området. Nu blev jag väldigt nyfiken på att testa själv!

 9. Det fascinerar mig hur botox kan göra att saker ”hissas upp” när det är ett förlamande medel! Tror aldrig jag kommer förstå hur det går till.

  Eller som när Kissie gick och gjorde filler på näsan för att få den att se mindre ut. Verkar som att injektionsvärlden är typ upp-å-nervänd!

 10. Så himla bra inlägg! Framför allt för att det kanske kan lära folk med fördomar att botox inte bara är för ”utseendefixerade bimbos”, utan att man kan också använda botox för att slippa problem som inte är relaterade till utseende. Min personliga åsikt är att alla som vill ska göra botox utan att bli dömda, oavsett motiv, men vet att andra kan vara lite vresiga och fördomsfulla. Så ja, bra inlägg. Som alltid.

 11. P.s. Vet du förresten hur det är angående allergier? Borde man typ testinjicera botox innan man gör det för fullt, eller räknas det som säkert? Kommer ihåg att jag läst om folk som använt fillers som de tydligen var allergiska mot, märktes såklart inte förrän efter fulla injektioner. D.s.

 12. Pingback: Kosmetiska ingrepp är inte din ensak. – Nadine Svensson

 13. Tack för ett skitbra inlägg. Börjar nu fundera på om det kanske skulle kunna var nåt för mig också. Mvh huvudvärksbrud82.

  Och soft att det finns ett bra ställe i Farsta också, så jag inte ens behöver sitta och stressa på tunnelbanan en halvtimme. =D

 14. Hej!!! OBS!!! Dömer ingen!!! Absolut ej. Vill bara dela med mig av mina egna tankar. Är läkare själv och skulle ej våga injicera Botox. Giftet i Botox kommer från bakterien Clostridium botulinum och är ett av de mest giftiga ämnen som man idag känner till. Dvs det ämne som kräver minst mängd gift för att orsaka död hos människa. För en dödlig dos av detta toxin räcker det med ca 2 nanogram/kg i blod, så om du väger 65 kg så krävs det endast att 130 nanogram = 0.00013 milligram kommer ut i ditt blod för att du ska riskera att dö. Jag vet samtidigt att det finns INGA dokumenterade fall av att någon dött pga en botoxinjektion. Men att injicera världens dödligaste gift mindre än 1cm från min hjärna… Skulle ej våga chansa. Känns också på ett sätt ganska sjukt att man behandlar spänningshuvudvärk (=i en majoritet av fallen stressrelaterat) med giftinjektioner. I min fantasi blir det som att om man är stressad och/eller ful döms man till ”lethal injection”…

  • Tills läkarvetenskapen och samhället i stort ser för lämpligt att komma på ett annat sätt att lösa (stressrelaterad?) spänningshuvudvärk är det väl bättre att detta finns som ett alternativ, än att folk ska behöva gå omkring och må dåligt och inte kunna leva sina liv som de vill?

   Som läkare tänker jag att du förstår att statistiken talar för att botoxinjektioner _inte_ är livsfarliga (du säger själv att det inte finns några dokumenterade dödsfall relaterade till botox, och det har gjorts många botoxinjektioner vid det här laget – jag har inte satt mig och gjort en mer grundlig research än så). Vad är då poängen med att försöka skrämma upp folk med hjälp av siffror som i praktiken kanske inte betyder så mycket? (För övrigt läste jag precis på FASS att botox även kan injiceras i urinblåsan för att minska inkontinens – är det ett mindre provocerande användningsområde, i och med att det inte också påverkar utseendet i ansiktet? Trots att det teoretiskt sett borde vara lika farligt?)

   Jag bryr mig varken till eller från om andra använder botox för att slippa huvudvärk, att kissa på sig, eller för att få en slätare panna – jag tycker det viktiga är a) att de som genomgår behandlingen får adekvat information för att kunna göra ett informerat val och b) att de som injicerar är utbildade och kompetenta på det de gör. Även om du själv tycker att det låter obehagligt med botox, har ju det faktiskt noll och inget att göra med andra individers väg till livskvalitet.

   PS. Annahita, jag hade ingen aning om att botox kunde användas på detta sätt. Har en vän som lidit av spänningshuvudvärk kanske fyra dagar av sju i alla fem år jag känt henne – tipsade genast om att detta kanske kan vara något att kika på! Botox PSA, yay!

  • Men så onödig skrämsel! Det är väl självklart att giftet är utspätt, och att det därmed inte är någon risk? Finns många saker som är giftiga, om man använder dom på fel sätt, så varför komma och regna på paraden med onödiga kommentarer? Undrar ju lite vad du är för läkare, om du blir så skrämd trots all fakta och forskning…

 15. Ack ve att någon kommer och ”regnar på paraden”?? Jag tycker typ varken det ena eller det andra om botox men en litet kritisk kommentar känns väl knappast särskilt överraskande eller provocerande. I allmänhet är det ju rätt så bra att förhålla sig lite kritisk till ”forskning och fakta”, typ hur görs studier och vem betalar för att de görs?

 16. * det är helt riktigt att statistiken talar för att behandlingarna inte är livsfarliga. jag kommenterar dock denna blogg som privatperson, inte i min professionella roll. det var absolut ej min mening att försöka skrämmas, utan som sagt att uttrycka vad jag (privatperson) känner. och min personliga känsla är att jag inte hade vågat. naturligtvis är giftet utspätt. men det är INTE helt riskfritt. INGENTING är helt riskfritt, inte ens en rutinmässig blindtarmsoperation är totalt riskfri. om jag hade varit tvungen att behandlas med botox mot inkontinens hade jag även då varit sjukt nervös och orolig, trots mina kunskaper. det är alltså vad jag hade haft för känslor inne i mig, som privatperson och som patient. naturligtvis ger jag inte uttryck för dessa i min professionella roll som läkare, det vore oetiskt. som sagt redan av sparv, patienten har rätt till adekvat och individuellt anpassad information för att kunna göra ett informerat val. där har mina känslor ingen plats.

  * det finns redan behandling för spänningshuvudvärk men tyvärr ingen som är en sån ”quick fix” som botox. spänningshuvudvärk är ett tillstånd som byggs upp under lång tid och på grund av belastningar i livet (som ni säkert redan vet). det tar därför lång tid att behandla bort och kräver ofta livsstilsförändringar som kan vara svåra – i det närmaste omöjliga att få till ibland. bra därför att det finns botox också, just på grund av rätten till livskvalitet. men helst skulle det ju vara samhället som gjorde ”livsstilsförändringarna” kan man ju tycka, så att färre skulle få spänningshuvudvärk till att börja med. jag är alltså EJ provocerad av att man använder botox för att förändra sitt utseende. däremot reflekterade jag lite kring vilka associationer det väckte, att man använder gift för att behandla spänningshuvudvärk. kanske lite flummigt av mig.

  * jag känner mig lite osäker på varför ni, ”sparv” och ”:/”, verkar anta att jag är dum och dålig som läkare, att jag försöker skrämmas, att jag är provocerad och regnar på någons parad eller försöker påverka andra individers väg till livskvalitet. jag blir också lite ledsen. när jag sitter hemma och läser annahitas blogg är jag en människa och person med känslor och rädslor och tankar och associationer, som dessutom råkar ha en massa kunskaper om kropp och vetenskap och läkemedel. men jag är inte läkare när jag sitter här. så därför blir jag också lite ledsen trots att jag borde veta bättre. men det är inte alltid 100% lätt att skilja de två helt och hållet åt, speciellt inte när man får kritik 🙁

 17. Hej kära blomster! Detta inlägg var inte avsett att bli nån slags psalm som okritiskt sjunger botoxens lov, utan det är helt och hållet okej att komma med kritik osv så länge den är konstruktiv och schysst! Signaturen c har i sina kommentarer inte på något sätt passerat någon gräns eller så, utan jag har bara tolkat det som hens personliga reflektioner kring botox.

  Om någon annan tagit illa vid sig är det ju såklart synd, men säkerligen inte c:s avsikt, och det borde man förstå av den inledande disclaimern i hens första kommentar. Jag håller inte med om allt som skrivs, jag tänker t.ex. att det inte är någon särskilt stor risk att få botox i hjärnan med tanke på att det finns vahettere, ja ett KRANIUM i vägen, men alla värderar risk olika! Med det sagt tycker absolut inte att c ”regnar” på nån ”parad”, om man tolkat mitt inlägg som en parad så borde man kanske läsa igen. Det är inte cool att ifrågasätta c:s lämplighet som läkare baserat på en enda kommentar där hen – måhända lite raljant, men helt och fullt berättigat – delat med sig av sin oro för produkten.

  Jag vill påminna om att jag INTE vill se nåt slags positionerande för eller emot x eller y, där alla som är av motsatt uppfattning anses vara dumma i huvudet, utan jag vill ha ett samtal som präglas av nyanser, kamratskap och förståelse. Ok? Ok!

  Kram alla! <3

 18. Jättebra text! Tack! Jag fick själv botox i måndags pga spänningar i pannan men nu har det snart gått 3 dagar och jag mår mycket sämre än vad jag gjort på länge Fruktansvärd huvudvärk. Hoppas det släpper när botoxen börjar verka ordentligt. Minns du när du kände skillnad?

 19. Thomas Pettersson

  VARNING ! VARNING! Jag fick BOTOXFÖRGIFTNING.
  Jag fick en remiss från Ks i Solna för medicinsk behandling då jag har Dystoni, som är en muskelsjukdom. Allt gick bra tills Dr. Tedroff stack sprutan i en ven!!! sen låg jag i 18 månader på KS med stomi påse, kateter och matad genom sond. alla organ var helt utslagna, och Vagus nerven är skadad, samt att jag har opererat skallen och satt in en DBS som tog 14 timmar att sätta in! Må väl ! FUCK BOTOX. Vill ni veta mer!
  thomaspetterssonab@gmail.com

  • Hur mår du idag, så här några år senare? Fick själv en botoxförgiftning för några år sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.