Helgstädning av fejset med Sóley Organics

20160227-P1080780

Nyligen fick jag hem två fina behandlingsprodukter från isländska Sóley Organics; dels peelingen GLÓey och dels masken steinEY. Jag har slarvat som fan med peelingar och masker, jag är inte i närheten av lika noggrann som t.ex. Karin-joon och är inne i nån slags hudvårdssvacka nu när jag bara orkar med det mest grundläggande i form av rengöring och fukt. Därför tänkte jag att det är ett perfekt tillfälle att köra en riktig storstädning av fejset med TVÅ behandlingsprodukter istället för en (jag har sällan ork för t.ex. double masking osv). GLÓey och steinEY är tänkta att fungera bra ihop, d.v.s. genom att skrubba ansiktet med pepparmintsstinna och finkorniga GLÓey för att få bort döda hudceller och preppa hyn för allt det goda som kommer med mineralmasken steinEY.

20160227-P1080798

20160227-P1080802

Sóley Organics GLÓey är en exfolierande peeling utan syror, d.v.s. en gammal hederlig SKRUBB! På torr hud masserar man in en liten mängd med cirkulära rörelser (ja u know the drill) och sen rekommenderar Sóley att man ska låta masken sitta kvar i nån minut för att pepparmyntsoljans antiseptiska egenskaper ska komma till sin rätt. Jag vet inte riktigt hur det förhåller sig med just detta, men denna masken doftar så in i helvete gott att jag lätt kan låta den sitta kvar i örti år. Skrubbeffekten kommer från nermalda olivkärnor och är skonsam nog för att en skrubbmotståndare som jag själv ändå ska mysa till lite av hur mjuk och fin hyn känns efteråt. I mixen minglar också bl.a. kokosolja, glycerin, mandelolja, aprikoskärnolja, extrakt från pilträd och mjölonblad, och lavendelolja. Den doftar, som ni förstår, oerhört gott, och är väldigt mjukgörande.

uva_ursi_botanical_drawing

Pretty little mjölon, a.k.a. bearberry, a.k.a Uva ursi

(Anledningen till att jag är ”skrubbmotståndare” är för att de flesta mekaniska peelingar, d.v.s. de med små korn istället för enzymer/syror osv, ofta är alldeles för grova och riviga för att användas på ansiktshuden.)

20160227-P1080795

Mineralmasken Sóley Organics steinEY kommer i pulverform (vilket är mkt praktiskt eftersom att kunden slipper betala för vatten) och ser ut som… ja, aska? Den innehåller faktiskt aska, och inte vilken aska som helst utan VULKANISK ASKA från den falska lilla semestersabotören Eyjafjallajökull. Faktum är att jag skulle till Barcelona med min familj när den vulkanen bestämde sig för att ha ett utbrott och flyget ställdes i, haha! Utöver vulkanaska innehåller masken lera, mineraler (magnesium, kalium, järn, zink) och björkexktrakt (?).

I en liten skål blandas en halv tesked av maskpulvret och en halv tesked vatten, rörs ihop och appliceras sen i fejsy. Jag har en liten porslinsskål med tillhörande pensel som är avsedda för just tillredning och applicering av ansiktsmasker (från ett litet kit från Dr. Hauschka, muy practico) som förenklade detta en hel del, eftersom att masken blir i princip flytande. Eftersom att det står i instruktionerna att den här produkten kan missfärga textilier så kan det vara värt hitta ett sätt att göra appliceringen enklare, för det var faktiskt lite av ett hassle att pensla en svart grynig vätska i ansiktet utan att skvätta överallt. Kan tänka mig att det bara är ÄNNU svårare utan pensel.

Masken ska sitta i ca 10 minuter, eller tills den har torkat och ljusnat till en jämn ljusgrå färg, typ som under min näsa här:

20160227-P1080817

När jag sköljer av masken känns hyn lugn, jämn i hudtonen och inte stramande eller torr på något vis. DOCK ATT mina pormaskar på näsan är mer framträdande, plötsligt är de små tydliga svarta prickar istället för diffusa märken, och jag kan bara dra slutsatsen att det är steinEY som fastnat i porerna. 🙁 Extremt trist bieffekt att se smutsigare ut i fejset, men det verkar vara tillfälligt för såhär morgonen efter är prickarna inte lika tydliga.

Det är för tidigt för att se någon annan effekt av steinEY, och jag tror ju inte att en skönhetsprodukt är mer effektiv eller ”bättre” i något avseende överhuvudtaget bara för att den har endast naturliga ingredienser. Men den behöver inte heller vara sämre för det! Den fina skrubben GLÓey var dock kärlek vid första användningen! Jag älskar doften av pepparmyntsoljan, skrubbkornen var fina och skonsamma och överlag var det liksom en väldigt uppfriskande effekt – alldeles utmärkt att inleda en storstädning av fejset när hudvårdsrutinen haltat litegrann. Jag tänker typ efter en hård festhelg, en solsemester, eller en lång tentapluggsperiod när allt annat bortprioriterats. Eller gud, när en är precis hemkommen från en festival!!! Typ tre dygns lera, damm, fylla, svett, alkohol, gassande sol/piskande regn och vind, sömnbrist och hets äntligen ska tvättas av… åh, gud, då är GLÓey faktiskt HELT PERFEKT!

Båda maskerna kostar ca 315 kr, vilket är i saftigaste laget för vad man får, det är jag mycket medveten om. Men GLÓey är mer värd dessa slantar en steinEY, helt klart!

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.