Benebrows

20160207-20160207_123418
Häromsistens var jag på pressvisning hos Vass PR som presenterade vårnyheterna på Sephora. Precis som förra året var Benefit där och fixade bryn, men eftersom att jag skulle iväg på bandymatch (Bajen vs. Edsbyn) (det var min kompis Emelies önskan ok!?) (samt det var asroligt) så fick jag lov att boka en tid för brynfix senare. Förra veckan var jag därför och fick mina bryn ordnade av brynkonstnären Felicia Kjellgren på Benefit. Såhär gick det till:

20160207-20160207_123902Den nakna sanningens rena canvas. Felicias specialitet är sad saps like me – att få såna som inte tror att de har några bryn att lämna hennes stol med riktigt feta brows.

20160207-20160207_123953Felicia är extremt metodisk i sin framdukning av verktyg. När hon gjorde mina bryn förra våren dukade hon fram på exakt samma sätt. Som en liten kirurg. <3 Vi har spatlar, bomullspinnar, brynborste, sax, en Tweezerman och bomullsremsor till vaxet.

20160207-20160207_124229Med hjälp av s.k. brow mapping mäter Felicia hur proportionerna av brynplocket ska förhålla sig till resten av ansiktet. Detta framstår som standard nuförtiden, men faktum är att det var i Benefitbutiken i San Fransisco på 70-talet som denna metod föddes. *historiens vingslag osv*

20160207-20160207_125304Sen är det dags för färgning. Felicia använder en svartbrun färg från Refectocil som hon blandar till själv och färgar in hela brynet. På bilden har färgen precis verkat klart och blivit bortstruken med fuktig bomull.
20160207-20160207_131742Efter plock och vaxning är det KLART! Jag vet att detta är historiens sämsta bild, men min vanliga kamera blev köldskadad i vintras så mobilbild måste tyvärr duga. Men man ser ändå en sån ofantlig skillnad – det enda hon gjort i övrigt är att borsta till brynen med lite Benefit Gimme Brow, men ingen ytterligare ifyllnad eller produkt har använts.

FÖRE / EFTER

Felicia finns på Sephora Biblioteksgatan, och hennes brynfix med vax och färg kostar 315 kr. Jag vet att extremt många andra bloggare älskar henne och ja, hon är en jävla darling till konstnär.

20160207-20160207_131718

Detta inlägg innehåller pressprover. Det betyder att jag inte betalat för produkten med egna medel,  men åsikterna är helt och fullt mina egna och påverkas inte av tredje part. 

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

6 Kommentarer

 1. FIN! <3 Guuh, mina bryn skulle också behöva lite TLC, men dom är inte ens tillstymmelsen till så breda som dina är på före-bilden :'( Undrar om dom på Benefit Gbg e kompetenta…

  Har däremot läst hos Hirons att vaxning kan stimulera pigmentförändringar, så är skitnervös pga det?!?! Vill helst ha tråd eller pincett, plus sax.

 2. Åhh vad jag önskar att det fanns brow-pros i min stad! Har väldigt krångliga bryn då dom sitter olika högt upp och jag skulle vilja se lite mer symmetrisk ut i ansiktet. Har nog provat att fixa brynen hos snart alla salonger i stan men inte någonstans har jag gått därifrån riktigt nöjd 🙁

 3. Heeeej. Har också fixat mina små bryn hos Felicia och allt var fantastiskt. Men alltså hon är sjukt populär ju så det är svårt att få tider hos just henne. Tror du att de andra på Brow bar är lika bra? Ok, kanske svårt för dig att veta. Men jag behöver veta. Ögonbryn är LIFE.

 4. Hej alla!
  Jag fick mina gjorda när ny brynskulptörer skulle utbildad på Sephora i Malmö. Gissa vem som var all mighty lärare som vakade med hököga, uppmuntrade och påminde, jo såklart denna Felicia. Mina bryn blev fina!
  Kontentan: tror alla som gjort den utbildningen är duktiga. Säkert skillnader men marginellt. Min tjej var så noggrann och kunnig redan, la upp sina tools lika fint som Felicia och verkade ha koll på läget. Ev så kunde Felicia kommentera att hon kunde nog vaxat lite mer för att slippa plocka med pincett men slutresultat blev ju samma. Alla andra tjejer verkade också så himla intresserade av allt som sades och stod som små svampar runt den som jobbade för att få höra alla tips och feedback.
  Alltså obs, säger inte att Felicia är någon noob men att man säkert blir nöjd oavsett vem från Benefit gör det. Tror faktiskt de liksom ”brinner” för bryn. 🙂

 5. Wow, galet grymt gjort av Felicia! Så snyggt! Du var ju så sjukt snygg i onsdags på MUS visningen, som jag sa! Eller sorry, det är du always! ??? Minns du vad du använde för makeup då? ?
  Kram Lotta ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.