RECENSION: No7 Beautifully Matte Make Up Base

No7 beautifully matte make up base

Det var ju en jäkla tur att jag provade No7 Beautifully Matte Make Up Base mer än en gång! Första gången hatade jag den, bokstavligen HATADE den. Blev arg för att den var så dålig, så svåranvänd, så orimlig! Den var hård och klistrig och gjorde att min foundation var omöjlig att applicera snyggt – det blev fläckigt och kakigt och det verkade som att jag skulle slänga den i vredesmod. Som tur är så hejdade jag mig, la den åt sidan en stund och ägnade mig åt annat. I början av förra veckan tog jag fram den igen och gav den en ny chans, och lo and behold – jag upplever den helt annorlunda nu??? Jag vet inte exakt varför den verkar så mycket bättre nu, men nåt är det. Kanske applicerade jag den fel förut.

Konsistensen är vit och tjock, riktigt tjock faktiskt. Nästan som klister, eller vax. Inte superbehaglig egentligen, och om en har minsta antydan till fnasighet så kommer nog det nog bara framhävas med Beautifully Matte Make Up Primer. Nyckeln till att lyckas bra med den är nog att vara sparsam och klappa in den, istället för att stryka, för om den stryks på så upplever jag att den korvar sig. Det gäller att jobba snabbt också, och kanske ta ett ansiktsområde i taget, för den torkar jävligt fort. Primern innehåller bl.a. salicylsyra och trollhassel – klassiska nedmattande ingredienser. Den ser också ut att innehålla lite ljusreflekterande pigment, eller ja skimmer, dock märker jag inte av något av det när primern väl sitter i fejset.

Foundationen klappas också på för bästa resultat. Hyn hålls matt mycket längre med denna än utan, asså jag skulle säga att basen ser snygg ut i åtminstone åtta timmar, vilket är helt orimligt bra egentligen??? Vanligtvis brukar jag behöva pudra eller använda blotting papers efter typ 3-4 timmar, men de dagarna jag använt denna primer så har jag typ inte behövt göra något sådant alls och basen ser fin ut ända tills jag tvättar av den.

Cirkapris 140 kr, helt klart värt det.

Detta inlägg innehåller pressprover. Det betyder att jag inte betalat för produkten med egna medel,  men åsikterna är helt och fullt mina egna och påverkas inte av tredje part.

 

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

5 Kommentarer

  1. Spännande, kanske något att ha på bröllopsdagen? Jag har ju sån blandhy så tänker man kanske kan punktmarkera med den, eller vad tror du?

  2. Hmm, klappa på foundation säger du.. Funkar duttande a la beauty blender?

  3. Asså, jag vet inte vad jag ska göra. Jag googlade Christian Louboutin nagellacket igår och lyckades trilla in på din blogg. Och jag fastnade. Helt och hållet. Och det är ganska imponerande med tanke på att jag typ aldrig sminkar mig (täcka över finnar och sminka mig på fest typ 2-6ggr/år) och helt plötsligt har fått värsta behovet av att köpa allt smink du tipsar om och börja med daglig morgonsminkning. Lipsyl och läppstift har typ varit samma sak för mig.

    Tills nu när jag hittar din blogg och värsta skumma längtan efter att sminka mig dyker upp. Du förklarar allt på ett sätt som jag kan ta till mig och det verkar typ..roligt (?) att sminka sig. Jag ÄLSKAR ditt inlägg med neutralt smink och jag ska börja i den änden för då blir det inte för ambitiöst för en i stort sett nybörjare.

  4. Hej! Vill först och främst bara säga att hag absolut ÄLSKAR din blogg! Har dock även en fråga, som dock absolut inte har med inlägget att göra (hoppas det är ok att kommentera här ändå). Undrar lite över det här med att gå juristlinjen. Det är nämligen så att jag tog studenten förra året, och har sedan typ jobbat och rest och sådär. Nu funderar jag på att plugga juridik, men känner också att där finns en massa annat jag skulle vilja läsa, som typ språk osv. Vet att juristlinjen innebär galet mycket plugg, men undrar ändå om du tycker att det är ”do-able” att läsa juridik och nån annan kurs samtidigt? Eller tycker du att jag ska ta och läsa lite göttiga kurser först och sen köra juristlinjen? Vore evigt tacksam för svar xx

  5. Har köpt denna efter att ha läst recensionen. Ska bli spännande att se om den kan råda bot på min flottiga t-zon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.