The 2015 wrap-up

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag har börjat gå på pressvisningar hos skönhetsmärken, jag har friat till min kille, jag har en diamantring på mitt ringfinger, jag har solat topless mitt i stan, jag har bilat ner till Österlen, jag har blivit inhyrd till olika klubbar för att fixa naglar på folk, jag har åkt på beautybloggresor till Helsingfors och London, jag har börjat och slutat som skönhetsskribent på Nöjesguiden, jag har blivit båtägare, jag har träffat mina long-time internetkärlekar Viola, Karin och Smulis, jag har sagt hejdå till ett älskat husdjur, jag har köpt en kattunge, jag har fått ett jobb som jag verkligen tycker om.

2. Höll du några av dina nyårslöften? 
Jobbar inte med nyårslöften.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jaaa! Moar babies! Nu börjar de bli så många att det inte ens är någon idé att räkna upp.

4. Dog någon i din närhet?
Eskil. Min älskade, älskade kattkompis Eskil. Och även om vi inte stod varandra nära så saknas Erik.

5. Vilka länder besökte du?
Spanien flera ggr (som vanligt) samt Finland och England.

BCN

Hamnen i Barcelona

6. Är det något du saknat i år som du vill ha nästa år?
En tvättmaskin. En juristexamen. En human asylpolitik.

7. Vilket datum från i år kommer du minnas, och varför?
2 maj, för då sjösattes vår båt och det var en helt sjuk syn! Minns även då jag friade till Eric – men vilket datum det var, ja det har jag fanimej glömt.

8. Din största framgång i år?
Att Eric sa ja. Att jag klarade tentorna i skatterätt och processrätt (totalt 34.5 hp) med fyra dagars mellanrum!

9. Största misstaget?
Att jag kuggade så många andra tentor. Jävlar alltså. Mitt akademiska år var, förutom ovanstående, rätt kasst asså. Jag köpte även en Mulberry-väska (second hand visserligen) som jag inte är HEEELT kär i. Måste sälja den. Asså den är jättefin, den är i cognacsfärgat läder med silvertonat hardware, men jag har helt enkelt inte feeling. Tycker t.ex. att det är superviktigt att kunna slänga väskjäveln över axeln, men den har för korta handtag för att kunna bäras bekvämt på det sättet. AGGHHH!!! Surt köp.

mulberry mabel

Mulberry Mabel Medium – inte kär 🙁

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Tror jag var ovanligt sjuk det här året? Massa feber och förkylningar och skit. Allt är invandrarnas fel.

11. Bästa köpet?
Ladyn! Helt klart!! Jag längtar så mycket efter henne nu såhär mitt i vintern, ljudet av vatten som kluckar mot skrovet, fiskmåsar, sol på axlarna… *vänsterbracka* Mitt svar på den här frågan förra året handlade om en svart tröja jag köpt på & Other Stories, den lyckades jag krympa i tvätten!!! Jävla trams.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Hyra, mat, Ladyn, spara pengar till bröllopet. Den där dumma väskan.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att Eric sa ja.

14. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2015?
Kendrick Lamar – King Kunta
Jerry Butler — For Your Precious Love
Ji Nilsson – Encore

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det var ett bra år. Jag var gladare.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Städat. Pluggat. Bloggat. Seglat. Umgåtts mer med kompisar. T.ex. mina ostar:

Ost

Foto: Hilda Lugnegård

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Men gud jag vet väl inte!!!!!!!!!!!!! Pluggat? Det är kanske dags att hitta nya frågor att svara på till den här enkäten.

18. Hur tillbringade du julen?
Jag, Eric och min bror Koroush var hemma hos oss och lagade mat i åtta timmar. Det blev bl.a. en ljuvlig kalkon med sherrysås. Jag gjorde äggtoddy. Vi spelade kort. Kollade på flera filmer med Paul Rudd (que?). Tror det var topp tre bästa julaftnar i mitt liv nånsin!

19. Var du kär i år?
Jag friade för fan.

Bae

Världens vackraste.

20. Favoritprogram på TV?
På Spåret, haha, alltid! Tyckte även att Soran Ismails Absolut Svensk var asbra.

21. Bästa boken du läste i år?
Inkomstskatt – En läro- och handbok i skatterätt del I och II var trevlig och pedagogisk… 😛 Jag undrar om jag för evigt har förlorat min förmåga att läsa skönlitteratur?

22. Största musikaliska upptäckten?
Jerry Butler. Madi Banja.

23. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Jag önskade mig typ ingenting, vad jag minns. Men jag fick en riktigt fet tröja från House of Dagmar av Eric. Av er, kära bloggläsare, önskade jag mig att ni berättade mer om er själva, och jag fick typ 20 fantastiska små berättelser. Extremt fint, det gjorde mig så himla glad. I år dock, då jävlar!!! Jag önskar mig en tvättmaskin samt att få gå till Collect & Bottle och göra min egna parfym!!!

House of Dagmar Galia Sweater

House of Dagmar Galia Sweater

24. Något du önskade dig men inte fick?
Asså jag har ju velat ha en tvättmaskin länge… så det kan jag ju skriva här… Jag verkar ju onekligen besatt av att ha en tvättmaskin. Men när jag liksom bestämt mig för något så kan jag inte sluta tänka på det. Och nu är det tvättmaskin on my mind. Tvättmaskin.

25. Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag tror att jag satt hemma med ett glas vin och gråtfnittrade åt era fantastiska kommentarer som ni lämnade i ovannämnda inlägg. Några dagar tidigare blev jag firad av Eric på Riche, där vi åtade måt samt drack den buppel. Tvättmaskin. 🙂

Riche

En skål i min ära.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att man hade fått slippa allt skräp som kryper fram ur sina hålor så fort vi ska diskutera nödställda människors rätt till asyl. Asså det hade man verkligen klarat sig utan. Tvättmaskin. 🙂

27. Hur skulle du beskriva din stil?
Brunt läppstift, jävligt mycket lösögonfransar, fet hy, feta läppar, mintgrön fuskpäls, varenda jävla byxa uppvikt till ankellängd, ingen frisyr. Ingen tvättmaskin. 🙂

Flying Elk

Typisk kärleksblick till Anisa <3


28. Vad fick dig att må bra?
Att känna att jag närmar mig examen. Om allt går som det ska – inshallah – så kommer The 2016 wrap-up till stor del handla om att jag tar min juristexamen. Gud vad jag hoppas!!! Bara känslan av ljuset i tunneln ger mig en enorm sense of accomplishment, asså fattar ni att jag snart är klar? Många av er läste den här bloggen när jag precis kom in på juristprogrammet, rätt coolt!

29. Vilken kändis var du mest sugen på?
Men äh. Riri antar jag? Alla mina man crushes åldras och blir töntiga. I’m lookin at u Mos Def.

30. Vem saknade du?
En tvättmaskin. Min mamma är bosatt utomlands så henne saknar jag jämt. Min brorsa bodde också utomlands under den största delen av 2015 och det var fett jobbigt, har aldrig varit ifrån honom så länge. Men nu är han hemma igen. Kolla här är en cool musikvideo vi var med i:

Sounds Like Moving – Black Roses

brysh

Min bror. Mitt allt. Samt hallå KATT???????

31. Den bästa nya personen du träffade?
Min chef och mina kollegor på mitt nya jobb. Det är lustigt att jag skrev exakt samma sak förra året, men då hade jag ett annat jobb. Jag har varit så vansinnigt blessed i mitt arbete, och jag har egentligen alltid kommit bra överens med mina kollegor (inte alltid chefer, meeeeen det är en annan femma). Jag respekterar verkligen min nuvarande arbetsplats, kollegorna gjorde att jag kände mig som hemma från dag ett, och min närmaste chef lyckas med konststycket att vara en chef man lyssnar på och får hjälp av, samtidigt som hen är en rimlig person som är rolig att jobba med. Hoppas det fortsätter såhär på jobbet! Utöver de godingarna jag hittade på jobbet så är Viola, Karin och Smulis de absolut bästa nya IRL-träffarna i mitt liv under 2015. Sen måste jag såklart ha ett hedersomnämnade här. Och det är vår kattunge Isak. Han har stora skor att fylla, men han gör det så bra utan att darra på manschetten! Lilla Mr. Baby. <3

» BEST OF BLOGGY
1. Så nyfiken på nya H&M Beauty! (3.144 visningar)
2. RECENSION: Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Gel (2.020 visningar)
3. RECENSION: H&M Drama Cream Eyeliner och H&M Velvet Lip Cream (1.920 visningar)

» GAMLA ÅR
» The 2014 wrap-up
» The 2013 wrap-up
» The 2012 wrap-up
» The 2011 wrap-up
» The 2009 wrap-up

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

15 Kommentarer

 1. Mysig läsning, spec att du varit gladare i år (önskar att jag också kunde säga det). Men varför har du slutat skriva för Nöjesguiden? :*(

 2. Åh va fiint! :love:

 3. Rimligt att längta efter tvättmaskin det är såå bra att ha! Det var typ det bästa med vår lägenhet när vi flyttade in. Den och diskmaskinen.. så guld värt. hoppas att 2016 ger dig en tvättmaskin!

 4. Imorse började jag dagen med att gråta en skvätt pga ångesttryck över bröstet (alltså jag hade inte ens stigit upp ur sängen) – nu sitter jag här och skrattar åt den humoristiska briljansen i den återkommande tvättmaskinen. Ibland vänder livet på en femöring! Du är bäst. 🙂

 5. Du är bäst!

  Denna slitna småbarnsmorsa tänker också att mer lösfrallor kan pigga upp ibland, men huuuur fäster en skiten. Och när? Vilka är bra, vilket lim?

 6. Tre saker, u goddess:

  1. Vad är det för fett jobb du fått?
  2. Kan du tänka dig att sälja sin väska på bloggi? Hur mycket tar du för den?
  3. Är också jur.stud och sitter med skattelagboken just nu, *relaterar* till det du skrev!

  • HEJ!!!

   1. Jag jobbar på ett inkassobolag faktiskt! Låter läskigt men det är raka motsatsen. 🙂
   2. Jaa, men såklart! Maila mig på annahita@whinar.se så kan vi snacka!
   3. Haha, men visst är skatterätten ändå relativt kul? Kämpa på! <3

 7. Göra parfym på collect & bottle fick jag i julklapp, bästa presenten någonsin :hearteyes:

 8. Vill också veta mer om ditt nya jobb, och om att söka jobb i allmänhet. Började lite oplanerat plugga igen och måste hitta ett jobb som funkar att ha samtidigt som man pluggar. Hur gör du människa???

 9. Vad ska du välja för inriktning på juristprogrammet?? Fördjupningskurser etc?? Vore roligt att höra! 🙂 SU verkar ha ett roligare utbud än Uppsala…. :C

  • Jag läser mina specialkurser nu faktiskt, jag har redan tillgodoräknat mig två kurser i kriminologi och så ville jag komplettera med en kurs som heter Swedish and European labor and employment law. Jag hade spanat på den kursen ända sen början av utbildningen och blev så pepp när det var dags att söka till avancerad nivå. Jag sökte, blev antagen, kände mig sjukt motiverad. MEEEEEN kursen blev inställd några veckor innan kursstart, p.g.a. för få antagna. KUL VA! Så jag fick ta mitt andrahandsval, skadeståndsrätt. Jag är mitt uppe i den nu, och måste säga att den är superbra. Vi har den stora äran att ha seminarier med bl.a. Bertil Bengtsson, vilket är rätt så mega.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.