Äntligen! Resultatet av mitt Olaplex-experiment!

Innehåller annonslänkar

The things I do for y’all! Ända sen jag hörde talas om Olaplex så tänkte jag att det är något jag måste prova. När jag träffade Karin som jobbar med och utbildar frisörer i Olaplex så förstod jag att experimentet kommer gå att genomföra! Jag använder mig själv som försökskanin så att NI – kära läsare – ska slippa stå risken för att något går snett!!! Trivs i rollen som beautykanonmat dock. Såklart. Hehe.

Som alltid får man riktigt go respons när man flaggar för att man ska göra något kul med håret, så även denna gång! Många av er har redan sett på Insta hur det blev och ja, vad ska jag säga? Jag är sjukt nöjd och mäkta imponerad över att hårkvalitén är i princip helt intakt.

Som ni ser så är håret rejält uppljusat och ja rent objektivt kan man faktiskt konstatera att det är så jävla snyggt??? Det var länge sen jag kände mig så FIN! Kakan sa att jag ser ut som Khloé Kardash och ja jag är väl benägen att hålla med! *hair flip*

Om ni vill läsa lite översiktligt om hur Olaplex fungerar så kan ni läsa min recension här. Först ljusades håret upp med en mix av blekning och Olaplex N°1, sen körde Karin en infärgning med en mjuk beige-brun färg från Original Mineral. Sen, medan Olaplex N°2 satt i, klippte hon håret för att få bort det slitna. Det låter som att det var en wham-bam thank u mam-behandling men det tog typ tre timmar!

Jag har ju varit förberedd på att håret ska vara mer friskt och starkt efter att ha blivit blekt med Olaplex i, jämfört med ett hår som bleks utan Olaplex. Men jag trodde faktiskt inte att det skulle bli såhär bra. Det känns, utan överdrift, som att det inte ens blivit blekt. Jag SER ju att det är blekt. Men det känns inte minsta lilla sprött, torrt eller risigt.

Här har ni en go före och efter:

Olaplex

Karin applicerade blekningen för fri hand, vad jag förstår så kallas detta för balayage-metoden (balayage på franska betyder typ svepa). Det ger en mjukare övergång mellan hårfärgerna än en traditionell ombré. Älskar att hon gjorde lite extra highlights kring ansiktet, looks really rather refined! *spretar m lillfingret*

Olaplex

På före/efter-bilderna där uppe är håret proffsstajlat av Karin och mitt hår brukar aldrig vara sådär lent och well behaved. Det är inte förrän efter första schamponeringen efter frisörbesöket som håret visar sina true colors i form av totalt skatbo. Såhär såg det alltså ut efter att jag tvättat håret hemma – absolut inte fönat utan låtit självtorka för att jag är slapp som fan. Sen har jag klämt i lite saltvattenspray:

Olaplex
Sorry för låg upplösning men JAJA SKITSAMMA

Eldprovet för ett överblekt hår är ju vanligtvis hårtvätt, det är då det visar sig hur skört det är. Det brukar märkas om håret är elastiskt och nästan slemmigt, att det liksom har tappat all struktur och stadga. Men när jag tvättade håret i lördags så var det helt intakt. Jag är sjukt imponerad. Not too shabby!

nutricolorcreme931_500x500
På haffa-listan

Det är viktigt för mig att ha ett hår som är low maintenance, jag KAN inte lägga massa tid på att fixa med barret för jag har liksom ingen lust med det. Karin rekommenderade att jag köper en färginpackning och jag tänkte därför testa Revlon Professional Nutri Color Creme i färgen 931 Light Beige (129 kr för lilltub eller 299 kr för storbörk på Lyko. Karin rekommenderade också att jag fortsätter kötta på med Olaplex N°3 (vilket jag ju redan håller på med) samt använder protein- och fuktinpackningar då och då. Har ni tips på proteininpackningar så skriv gärna bland kommentarerna! Detta känns iallafall som en lagom nivå av underhåll, d.v.s. sånt som jag kan göra i duschen och baka in i min vanliga hårvårds”rutin” (dvs. tvätta håret haha).

Jag gjorde behandlingen på Pipersgatan 30, och hade jag betalat för mig som vanligt folk hade det kostat mig från 300 kr i och med att jag körde den i samband med en annan behandling (klipp och färg). En kan också göra en fristående behandling med Olaplex, och då kostar det ca 800 kr. (← Ta dessa prisuppgifter med en nypa salt eftersom att jag inte har fått det rekommenderade cirkapriset bekräftat, det kommer snart. Men kolla på er egen salong om de har Olaplex, det lär finnas prisuppgift på hemsidan!)

Jag har inte betalat för hårbehandlingen, men åsikterna är
helt och fullt mina egna och påverkas inte av tredje part
.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

6 Kommentarer

  1. Åh vad snyggt det blev! Älskart 😀

  2. Så jävla snyggt!! <3

  3. så snyggt alltså!! passar dig superbra

  4. Blev riktigt snyggt!
    Jag köpte hemmabehandlingen Olaplex no3 på nätet. Använt den fyra gånger nu. Hade inte så jätteslitet hår innan (vill bleka, men vågar inte…), men märker att håret är lättare att reda ut efter hårtvätt och jag har slutat få kluvna hårtoppar. Verkligen bra uppfinning 🙂

  5. Alltså det där är typ det snyggaste hår jag sett. Khloé doesn’t begin to describe it.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.