Layering

På sistone har jag kombinerat parfymer mer än vad jag brukar. Det började med ett pressutskick som innehöll fem olika parfymer och jag var så ivrig att prova allihopa. På min ena arm hamnade Hermès Terre d’Hermès (Fragrantica) väldigt nära Agent Provocateur Fatale (Fragrantica), de hamnade så nära varandra att ljuv musik uppstod.

agent provocateur fatale hermes terre d'hermes

Fatale är en alldeles fantastisk (ja!!!) sötsmocka fylld med tjock kakao, vanilj, gardenia och mango – jag förstår att det låter översött men jag tycker verkligen att det funkar bra i sig själv. Terre d’Hermès är strävt gräs, svalt och kryddigt och stickigt som citrus, hård och kantig som drivved som sköljts upp på en strand i januari (fan vad mitt språk är pretto idag). Också fuckin fab i sig själv. Om jag kombinerar dessa två tillsammans dock, så blir det något helt annat – det söta och det sträva, som kanske inte skulle gå att kombinera på ett bra sätt i en och samma doft, förenas i nån slags yin & yang-bliss som påminner mig om varför parfym är min absolut största och mest känslomässigt betingade beauty-kärlek.

korres paeonia vanilla amber pear margiela by the fireplace
Idag har jag på mig Korres Paeonia Vanilla Amber Pear (Fragrantica) och Maison Margiela Replica By the Fireplace (Fragrantica), lagt på huden i lager på samma sätt som ovan. Korres är den mjuka runda varma, och Maison Margiela är den rökiga sträva hårda.

Blir genast nyfiken på vilka andra dofter jag kan kombinera med varandra, för nu inser jag ju att jag inte har 40 dofter i min samling, jag har 80 – eller fler!!! Let the vansinnesgames begin! Brukar ni köra layering med parfymer?

Detta inlägg innehåller pressprover. Det betyder att jag inte betalat för den med egna pengar, men åsikterna är helt och fullt mina egna och påverkas inte av tredje part.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

5 Kommentarer

  1. Ja! Jag har också börjat blanda lite försiktigt, precis på samma sätt med skarpare dofter kontra mjuka, syltigare dofter. En får ju en lätt galen professorshybriskänsla när en fattar att det går hur bra som helst att kombinera dofter hejvilt!

  2. Jag brukar kombinera By the Fireplace, dock inte med en parfym, utan med LUSH Celebrate bodylotion. Resultatet blir en smällkaramell av vintervärme och mys framför brasa. Kan ej sluta sniffa mig själv idag.

  3. Kan du skriva mer om HM:s parfymer? Har du testat flera? Eller ge oss en parfymskola för newbies som kan max ”mmm denna luktar gott på mig”. Har nu Chloé Chloé som tydligen är en ”basic” parfym, men tycker den luktar underbart och är känslig för tunga parfymer. <3

    btw, bevandrad inom herrparfymer? Dior Homme är min dröm när jag har mer inkomst än studentlånat. Helt jävla fantastisk. <3 <3 <3 <3 <3

  4. Brukar ju ”bli så”, Bumble & Bumble i håret, på morgonen lägger jag Dolce & Gabbanas Dolce, senare på kvällen tar jag Margielas Replica Flowershop… och några marlboro lights på det. Doftar som en tonårstjej! ÄR en tonårstjej! Älskar det!

  5. I och med din blogg har jag helt plötsligt bestämt mig för att börja med hudvård, för jag har pinsamt nog aldrig brytt mig om smink och krämer för jag har aldrig fattat något :(( men nu så!
    som jag har förstått det ska rutinen vara: rengöring, toner, exfoliering, serum och fuktkräm? Men om en, som jag, inte vet något om något..var börjar man då? Vilka produkter är bäst om man har lite knottrig och lite rödflammig hy? tacksam för minsta lilla svar <3 du är grym!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.