Calling all melanin queens

Rihanna Naomi Iman

Rihanna, Naomi och Iman för Balmain

Hello beauty lovers! Det är en grej jag tänkt på ett tag, och det är att jag – halviranier – i många sammanhang är den enda skönhetsbloggaren med utomeuropeiskt ursprung. Jag vet att det finns fler, men vi är få. Pinsamt få. Och vi behöver fler! Jag har förstått av era kommentarer, mail och meddelanden i övrigt, att många av er väljer att läsa min blogg just för att jag genom mitt ursprung cater to a certain demographic. Ni kan spegla er i mig, för mig är det extremt värdefullt och något jag känner att jag behöver för mitt bloggande. Men alla mina läsare kan inte få vad de behöver av mig – men de måste typ nöja sig för att det knappt finns något annat på svenska. Jag vet att Black Vogue finns, och även andra resurser internationellt, men det är inte riktigt samma sak som en skönhetsblogg skriven på svenska, som vänder sig till svenska läsare och som grottar ner sig i märken som finns på den svenska marknaden.

Vi kan inte ha en skönhetsbloggarscen där jag, definitivt white passing, är den enda bruna personen i rummet. Därför vänder jag mig till er, kära läsare. Om ni känner er träffade och ba ”… fan, jag är svart, jag är en beauty lover, jag är smart och cool och har en dator” – då kanske det är dags att ba ta den beige-vita tjuren vid hornen, starta en skönhetsblogg och börja mangla ut skönhetstips?

Jag kommer reppa skiten ur er och längtar så mycket till den dagen då skönhetsbloggarscenen representerar ett tvärsnitt av Sverige såsom det FAKTISKT ser ut! <3

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

8 Kommentarer

  1. Har velat beautyblogga i flera år, det behövs en arab med grova ögonbryn och black peach fuzz i ansiktet. Hoppas att jag finner motivationen till det snart och TACK för att du uppmärksammar detta!

  2. Räkna med oss för pepp, stöd och länkspridning också!

  3. Valerie Kyeyune Backström har ju bloggat om skönhet lite till och från. Kanske kommer det fler inlägg här: http://falskheten.blogspot.se/

  4. Where them nipples go?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.