Dags att klippa sig och skaffa sig bättre rubrikskrivarskills

Imorgon ska jag träffa fina Karin Saleh, creative director på svenska Olaplex-distributören Baldacci, och vi ska bänka oss på salongen Pipersgatan 30 och göra nåt kul med håret! Vad fan ska jag hitta på!!? Allt jag vet är att Karin har en sax, some mad cutting skills och en dunk Olaplex som väntar på mig. Jag tycker att vi kan ta en promenad längs minnesgatan, bara för att det är kul! Kanske lossnar inspirationsproppen till slut. Annars kommer jag att ge Karin helt fria händer!
11053120_840325976020765_4202757750802375586_nFörra året klippte jag av mig en stor del av mitt hår, vilket resulterade i en så kort frisyr som jag inte haft sen jag tappade mjölktänder. Jag behövde göra något drastiskt för att topparna var… ja, beyond slitna. Sommaren 2010 blekte jag nämligen mitt hår ner till rätt så ljusblont, jag har för mig att det tog tre blekningsomgångar och håret blev totalförstört. Asså det var skitsnyggt (efter alla tre blekningarna, den första var katastrof men det var jag beredd på), men det blev totalförstört. Jag försökte reparera det med allehanda kurer och produkter, men det är helt enkelt ett faktum att blekning fräter sönder håret, även om tillfällig lindring ofta funkar bra ett kort tag.

Jag var blond i ett halvår typ, sen orkade jag inte mer och färgade tillbaka till mörkbrunt samma vinter. Håret återfick aldrig sin oomph och förblev stripigt. Sen flyttade jag och Veronica till Barcelona och Rihanna släppte Loud. Blev tvungen att försöka färga håret rött.

rihanna-loud-album-coverRiri 2011 rihanna-vogue-cover-shoot-1*kort sändningsuppehåll för att lägga in några bilder på Rihanna*

Vero ställde upp som den facking bror hon är. Eftersom att vi avstod ifrån att bleka håret igen så blev håret mer vinrött än klarrött, men jag trivdes med det och upprepade behandlingen flera ggr. Åh jag minns stället där vi köpte hårfärgsgrejerna! Världens raraste karlar jobbade i butiken, det låg på en liten bakgata i Sants-kvarteren och allt var svinbilligt.

OK, fattar att detta är sjukt otydliga bilder. Men. Till vänster är håret nyfärgat och så jävla fab. Till höger har det gått nån månad efter senaste färgbehandlingen, och eftersom att mina toppar var sönderblekta i grunden släppte den röda färgen därifrån först, så man kan säga att jag hade en vinröd-till-brun-ombré utan att veta om det. Det var också på den här tiden vi tog bilder på oss själva utan att veta att detta senare kom att kallas för selfies.

20110821-hejdå htc 1481

Klippte nån slags v-formad lugg för att jag hade en sax. Sen råkade jag slipa saxen åt fel håll så att den blev helt obrukbar, så jag lät luggen växa ut. Jag färgade håret tillbaka till min naturliga hårfärg och sen växte det bara.

Efter ett par år av noll uppmärksamhet insåg jag att barret måste genomgå en riktig katharsis för att komma igen, så i fjol klippte som sagt av de sista resterna av det som hade varit blekt. Fy fan vad underbart att klippa av sig skiten!!! Det blev såhär fresh:

Och nu har det vuxit ut till axellängd igen, är bara ett menlöst fluff och jag vet inte alls vad jag ska göra. Jag är sugen på alla ovanstående hårsituationer – jag kan fan till och med tänka mig att bleka skiten ur det igen, med Olaplex så har det ju potential att bli rätt så bra!

Kommer självklart uppdatera er om hur håret mår sen. KUL!!!

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

6 Kommentarer

 1. Är det bara jag eller är du ganska lik Queen Gnucci på dubbelselfien med vinrött och lugg?!

  • Haha, tack! <3 Vilken komplimang! Jag tycker inte att jag ser så mkt ut som mig själv där eftersom att hela mitt fejs är ihopknycklat. Men jag är kanske fel person att avgöra. 🙂

 2. åhh skoj, blir kul att se resultatet av frisörbesöket! 🙂 vet ju ej om du vill köra kort igen men min bästa hår-inspo-blogg är shorthaired.tumblr.com, massa coola brudar och frisyrer!

 3. Blont eller kopparrött med lugg vore awsome! Du passar verkligen i lugg och kopparrött hade nog varit supercoolt på dig! Bara du inte gör en lockig, axellång sombre… då blir jag besviken på riktigt. :kiss:

 4. Såg resultat på insta, det blev fettttttt! Jag som precis hade bestämt mig för att sluta hålla på och misshandla mitt tjocka svarta mellanöstern hår ba ”hmm eller ska man bli blond? Hur svårt kan det va? ” *mvh 28 år men lär sig aldrig*.
  Jag tänkte kolla om det är ok med en fråga, grejen är att jag ska till ett land som har KIKO. Inglot och sephoror (eh) med feta utbud. Grejen nummer två är att jag åker dagen efter lön så tänkte yolo sönder livet. Har du några tips på sånt du tycker man ska kolla in där? Tänker på smink , grymma masker och hudvårdprodukter. Jag har classic ol’ blandhy med T-zon lika fet som en Mcdonaldsfritös kl 03.00 på en lördag.

 5. gud trodde du var aubrey plaza på flera bilder?
  så avis på alla som kan ha lugg, cherish it!!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.