Tre goa parfymlänkar

Web

1. Olfakta

Fantastiskt kunniga Julia Forsberg har börjat blogga om parfym igen! Hurra! Hennes nya hak är bloggen Olfakta, och såklart grips man direkt av våldsam olfaktorisk eurfori av att läsa hennes texter.

 

bottega olfattiva

2. Bottega Olfattiva

Bloggen Bottega Olfattiva är helt ny för mig, jag hittade den av en slump när jag ”följde länkar” hit och dit utan att tänka på vart jag klickade. Oj, vad glad jag blev. Det här är en parfymblogg i min smak! Ok alla som bloggar om parfym på ett initerat sätt (dvs. inte bara ”Nya Escada-doften är sååå goooo, den doftar piña colada!!!”) är i min smak men denna blogg gav mig delvis det som även salig Pojkfröken gav. 😎 Den blandar the basics (Hur förvarar man parfym?) med the sublime (Nasomatto – Black Afghano) och allt är en fröjd att läsa. Jag älskar att läsa nördbloggar, de är så fulla av passion och engagemang och ber aldrig om ursäkt. God bless.

 

sniph

3. Sniph

Min bästis uppmärksammade mig på den nya prenumerationstjänsten Sniph, eller ”Glossybox fast för parfymer”, som hon sa, och ja, det är typ exakt vad det är! Jag hajar inte hur jag kan ha missat detta, men ja jag antar att jag inte är bäst på allt ändå. För 159 kr prenumererar man på en flaska på 7 ml som skickas hem en gång i månaden, med en ny doft varje gång. Det finns fyra kollektioner att välja på: Trending Now, Female Classics, Clean och Avant Garde. Avant Garde-kollektionen är väl den som tilltalar mig mest, nischskadad som jag är, och även om jag kände att urvalet av dofter i den kollektionen inte var ”tillräckligt avant garde” för mig* så tror jag att detta är ett perfekt sätt att komma igång och utveckla ett gryende parfymintresse. LÄS NEDAN!

* = Gode gud vad jag hatar hur jag låter nu, men i mina ögon är faktiskt Tom Ford, Byredo och Diptyque varken ovanliga eller avant garde. Goa och tidvis t.o.m. direkt fantastiska – absolut! Men avant garde – nej.

*** UPPDATERING ***

Kicki Norman skrev just denna kommentar på min Facebooksida och det vore tjänstefel av mig att inte uppdatera inlägget accordingly.

sniph2

Förutom Dior har Tom Ford har fått sina parfymer vidaresålda via Sniph utan att ha givit tillstånd. Här är det dags att som konsument dra öronen åt sig. Jag förutsatte att Sniph har följt reglerna men det verkar inte fullt så enkelt. Tänk om det vill sig så illa att det bara är random person som köper parfymflaskor, dekanterar och säljer vidare för uppblåst milliliterpris – helt och hållet utan parfymproducenternas samtycke? Fan vad trist isåfall. Aja. Hoppas att Kicki har fel! (Hon har sällan det. Men man kan hoppas!) Det ser verkligen ut som att Sniph är en lawsuit waiting to happen.

***UPPDATERING 2***

Jag kände mig nödgad att skriva till Sniph på deras Facebooksida och såhär ser det ut i nuläget. De verkar alltså inte ha alla juridikhästar hemma.

sniph3Här är den efterföljande konversationen:

sniph4

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

18 Kommentarer

 1. Vid första anblicken tyckte jag att Sniph kunde se lite intressant ut men sen kände jag att Nej, den är nog för ”simpel”. I splitt/dekant-gruppen jag är med i på Facebook så får jag ut mycket mer. Du kanske redan är med i gruppen Svenska Parfymkonnässörer på Facebook men annars rekommenderar jag dig att gå med! Så mycket kunskap under samma tak och sen jag gick med har mitt parfymnörderi tagit fart på riktigt!

 2. hehe, kände också att märkena i avant garde ändå var rätt försiktiga. 🙂

 3. Tack för finfint tips om Bottega Olfattiva! De andra finns redan på min lista, väldigt kul att Julia bloggar igen! Håller med dig om Sniph, anmälde mig direkt till Avant Garde- gruppen och fick ”Black Orchid” som första prov, helt ok men som sagt inte det djärvaste valet. Nu när det är så kallt så använder jag Myrrhiad, Angel och L ´Eau d´Iparie. Min absoluta favoritdoft Trouble från Boucheron är omöjlig att få tag på. Kanske någon som känner till en värdig ersättare? Saknar också Pojkfröken enormt och sörjer att en ung människa inte finns kvar, det går aldrig att försona sig med.

 4. OBS!!! Läs uppdateringen!!! Blir så lack på amatörmässiga ~*enTrePrenÖReR*~ som ska starta företag för att få ha en start-up circle jerk, utan att ta ansvar för att följa reglerna kring deras verksamhetsområde. USCH!

 5. Har sett att det är många som bloggat om Sniph…. Tråkigt att de (företaget) verkar vara oseriösa och inte kollat upp lagar och regler. Bra att du informerat om det i alla fall. Känns ju som att de inte kommer bli kvar på marknaden så länge med tanke på att de använder sig av väldigt kända varumärken utan de varumärkenas tillstånd för jag misstänker att om de använt sig av några varumärkens namn utan tillåtelse så gäller detsamma troligen även andra varumärken.

 6. Tack för det fina omnämnandet!

 7. HA HA HA! Så bloggar jag om parfymer. Alltså inte så initierat utan mer: yay, pina colada. Eller som idag: yay, kaka ?

 8. Pingback: Sniph - Idas Skönhetsblogg

 9. En ära att bli placerad bland legender! Tack! :kiss:

 10. hej!!!!! vet du hur en kan hitta nån som är intresserad av att köpa en oöppnad vintage miss dior-parfym från 70-talet?? asså helt oöppnad, inte ens plasten runt lådan är öppnad!!

 11. Carina, du borde fråga Viola aka Killercolours!

 12. tack för tipz!! <3

 13. Tack för att du skriver om parfym. Jag älskar doft, men hatar ofta parfym. Letar alltid efter den perfekta doften som gör mig lugn och lycklig av och som gör att jag känner mig hetast i världen – alltså inte några små krav. Dessutom vill jag ju helst att den ska sitta, vilket jag ofta misslyckas med. Ibland har jag fått för mig att det kan vara sk gourmanddofter, som jag ska leta efter, men efter att ha skickat efter prover från amerikanska Lucky Scent kanske 10 gånger utan att hitta någon ger jag snart upp. Nu senast dessa: https://smartblondewildatheart.wordpress.com/?s=parfym

  Jag har hittat EN som jag gillar och det är Acqua di Parma Mandorlo. Tyvärr sitter den bara på mig kanske i en timme. Finns ju inte som Eau de Parfum tyvärr. Jag har även hittat en tvål som jag älskar, Lush ”Yog Nog”. Den ska ha funnits som parfym, men enligt många doftar den INTE som tvålen så… That it. Funderar på att börja tillverka egen parfym…

  Gillar inte att äta kakor och vill inte dofta som en kaka (även om jag älskar Kakan!), men jag har en stark dragning åt doftnötter som nandel, bittermandel, marsipan, kaffe, kakaosmör, bränt socker, vanlj, citrus, heliotrop, nutmeg, choklad, kaffe, spearmint, kardemumma… ja du fattar. Har du något tips så dela väldigt gärna med dig!

  • hej ingrid tillåt mig tipsa om thierry mugler a*men pure havane edt, ingen aning om du skulle gilla doften men jag älskar den, jag känner mig cool pga den e *egentligen* herrparfym, den luktar starkt och rökigt och den sitter som BERGET. om du bor nära malmö kan du få komma hem till mej o lukta.

 14. Hej! Vad menas med nordicfeelsituationen? *nyfiken* *okunnig*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.