LÄSARFRÅGA: Vad är värt att köpa utomlands?

QnA

Detta pluppade upp i mentions-fliken på Twitter häromsistens! Jag tycker att det är en kul fråga, och det är alltid intressant att se vad det kommer för tips från andra läsare sen! Alltid när jag åker iväg brukar jag researcha lite snabbt för att kolla vad som är bra att haffa när jag väl nått min destination. Jag har aldrig varit i USA, men de senaste åren har jag varit en hel del i Spanien och England. Jag återvänder ständigt till Spanien för att flera av mina familjemedlemmar har bott där i perioder, just nu är mamma där t.ex, och det är anledningen att jag bloggade från Malaga i julas. Här är en lista på det som är kul att titta på, tillsammans med några gamla shoppingtips-inlägg med Spanientema:

Barcelona

Malaga/Andalusien

 • Beauty bargains på spanska stavas Primor – Ja, alltså man måste faktiskt gå till en riktigt stor och välsorterad Primor om man är nånstans i Andalusien! Jag tror att de eventuellt kan ha expanderat till andra regioner nu så kanske att du hittar ett Primor under till BCN-besök till exempel.

En av många Primor-butiker i MLG

 • SAC Parfums är ett nischparfymeri på C/ Granada 44 i Malaga som jag nämnt i förbifarten förut och är helt klart värt ett besök om du gillar nischdofter. De har Montale, som jag ÄLSKAR, och även Mancera – det var nytt för mig men det märket är besläktat med Montale på något sätt.

Spanien generellt

 • Livsmedelskedjan Mercadona har en rolig beautyavdelning med massor av sjukt prisvärd kosmetik. Deras egna varumärke Deliplus har en del godingar, allt är groteskt billigt, och missa för allt i världen inte doftljusen med hasselnöt/honungsdoft för 1.13 EUR! Köpte på mig åtta stycken senast jag var där.
 • I parfymerier och sminkaffärer som Parfumerías IfDouglas, Body Bell, Druni och Julia finns roliga märken som tyska Essence (köpte en highlighter därifrån som jag tokgillar!), koreanska TonyMoly (som verkar ha slagit stort i Spanien, för de finns fan överallt), Sleek, Make Up Revolution, Astor, Catrice, och andra budgetmärken som är roliga att titta på, om inte annat.
En hylla med enbart TonyMoly i en av alla spanska parfymerier jag varit i

En hylla med enbart TonyMoly i en av alla spanska parfymerier jag varit i

 • Italiensk-turkiska sminkmärket Flormar är också värt ett besök. Även detta är tokbilligt och det är här du köper din kornblå eyeliner, roliga nagellack, roterande mascaror och sånt som du inte känner att du måste lägga massa pengar på – eftersom att kvaliteten är sekundär. Oj, vad det där låter osunt.
 • Man kan inte skriva en sån här lista utan att nämna KIKO såklart. Även om KIKO nu finns i Sverige så är priserna lägre där, och jag skulle inte bli förvånad om utbudet är bättre också.

London/Storbritannien generellt

 • Boots! Gå till Boots for i helvede! Rimmel, Bourjois, Barry M och likande är pissebilligt i Londres, haffa om pundet är lågt. Men detta är ett sånt standartips, det känns nästan löjligt att ens skriva om Boots.
 • Ett annat tips är att haffa Collection Lasting Perfection Concealer, kostar typ £5 och är en riktigt bra concealer under ögonen. Finns på Boots och typ alla andra drugstores.
 • … kommer inte på mer..? Haha, vsg för årets minst kompletta svar på en läsarfråga. smilies

Nu är det dags för er andra läsare att fylla på denna lista! Vad är värt att köpa utomlands? Ni som har varit i USA, vad skulle ni aldrig köpa hemma efter att ni sett priset i amerikanska butiker?

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

20 Kommentarer

 1. Jenny lindhagen

  Beroende på dollarn så PARFYM i USA. Köpte Chloe på Macys där för några år sen för iaf 200kr mindre än i Sverige (eu d parfume då).

 2. Kom nyss hem från Puerto Rico som ju är amerikanskt territorium och upplevde att typ det mesta i beautyväg var billigare (ofc).

  Generellt bra uttbud i de flesta matbutiker och farmacias, t.ex mycket hudkräm och bodybutters med kul dofter, låg ofta på typ 3 – 10 dollars för en meeegaförpackning. Skulle tipsa om att köpa med mkt läppsmörj eftersom det heller inte tar nån plats i väskan, eos kostar ca 3 dollar och finns i betydligt fler smaker än här, carmex och liknande kostade ofta typ ingenting. Plus också för riktigt bra utbud av läpprodukter med spf!

  Smink billigare rent generellt, även nagellack där tex essie låg bra till prismässigt. Annars även doftljus, tvålar och duschkrämer, bla Dr Bronner och andra ekomärken.

  Sen är läkemedel och hälsokost även att rekommendera, Clear Eyes finns iofs även på svenska apotek nu men utbudet och priserna var mkt bättre där. Mkt billiga värktabletter och ofc även goa förkylningsmedicinen NyQuill! Hälsokost som typ seratonin och pms-preparat samt naturliga hud/allround-oljor om man är into that.

  Nästa stopp är Ungern så tar gärna emot tips därifrån om nån har koll!

  • Sorry för orelevant på denna blogg men ska ev boka resa och funderar på Puerto Rico! Vad tyckte du? :)))

   • Skoj!

    Var där i 3 veckor och flängde runt en del. Uppskattade framförallt klimatet, perfekta stränder och en allmänt go stämning som ackompanjerades av konstant bakgrundsljud i form av salsa, typ pensionärerna har battle med varandra och ställer ut högtalare på sin veranda och ba njuuuter.

    Maten bestod till största del av helstekt gris, matbanan och skaldjur så är man strikt veg eller vegan så kan det ev bli lite knepigt, i alla fall utanför huvudstaden San Juan.

    Något jag kanske inte riktigt räknat med var matpriserna, det är inte superbilligt att äta ute om än billigare än sverige ofc. Priserna i mataffärer var typ nästan jämförbara med Swe, särskilt på de mindre öarna där mycket till och med var dyrare. Detta ger liksom lite perspektiv då befolkningen har det riktigt kämpigt och hela landet står inför ekonomisk kollaps, fattar inte hur folk har råd att äta?

    Som ett resultat av krisen så fungerar samhället lite sisådär, typ lokaltrafiken har inga tidtabeller och folk kan få stå och vänta i timmar på att typ komma hem. För mig som ej har körkort så var det bara att gilla läget, samhället är liksom väldigt uppbyggt på att alla kör sin egen bil. Blev dock ofta erbjuden skjuts av privatpersoner eftersom dom verkar tycka att det är en skitkonstig grej att ta sig från a till b med sina fötter. Upplevde heller aldrig någon jobbig stämning trots att man som turist löper ganska stor risk att rånas. Att vistas på stan som ensam tjej var dock lite speciellt, dock aldrig otäckt förutom det skeva i patriarkala strukturer i allmänhet.

    Men detta till trots så tycker jag absolut att du ska åka! Har sällan sett så klart vatten med möjlighet att snorkla och se exotiska fiskar direkt vid strandbrynet (Flamenco Beach, ön Culebra). Gillade även San Juan som kändes som en liten storstad med fina stränder typ överallt. Åkte även till ön Vieques där man kan paddla och se mareld vilket var typ den största naturupplevelsen någonsin faktiskt. Bonus också för att ön är bebodd av vildhästar som liksom myser runt i gäng överallt!

    Hyrde så mkt som möjligt via airbnb vilket jag kan rekommendera eftersom man då slipper värsta turistområden och istället kan få massa bra tips från dom man hyr av.

    : )

 3. Hårgrejer har jag haffat billigare i USA!
  Är ett Redken-fan och deras grejer är mycket billigare där. Även Bumble and Bumble, deras färgade torrschampo som typ kostar 500 spänn på NK får man för ca en fjärdedel på Sephora där (min morsa bunkrade så in i helv sist). Sen kommer man hem och undrar vad för överprisad skit man egentligen köper….. Lixom, älskar massa produkter för det de faktiskt gör men man får ett annat perspektiv när man ser dem för myyycket billigare i deras ”hemland”. Man fattar vilken viktig roll priset har i ett varumärkesbyggande, att det inte alls bara speglar produktionskostnader och att vi automatiskt ser en dyrare produkt som bättre. Typ som att helt plötsligt för första gången se sin superfixade crush i fett hår och mjukisbyxor, egenskaperna försvinner inte men det där glamorösa skimret bleknar och frågan blir… ska man stanna kvar trots detta? *ler drama-serie som går mitt på dagen*

 4. Ska till USA i sommar och peppar som bara den :hearteyes:
  Har inte själv varit där förut, men skickade med en pappersrulle till lista med nagellacksfärger/märken till en kompis som handlade åt mig. Deborah Lippman (LOVE!!!), OPI – alla sånna märken är mycket billigare där! Dock är ju dollarn rätt hög nu.

  Kan som nagellacksjunkie förövrigt tipsa om ’manglaze’ nagellack, helt sjuka, på alla vis 😛

  Tack för världsbra blogg!

 5. Superdrug i London! Som Boots, fast lite annat utbud!

  • När jag är i London köper jag på mig från märket Soap & Glory – deras produkter är så fina, luktar gott och är bra om en ser till priset. Har sett att de börjat synas på en del sidor i Sverige, men dyyyrare än i London. Finns på Boots och Superdrug. Rekommenderar speciellt deras Thick & Fast Mascara, Supercat Felt tip Eyeliner, Kick Ass Matte translucent Powder, Archery Eyebrow Pen och deras Motherpucker gloss sticks.

 6. I USA är Maybelline, Cover Girl, Lorea’l, NYX på riktigt budgetpriser dessutom såå mycket bättre utbud. Fit Me foundation kostar 8dollar (70kr) (150kr I sverige). Sen har vi alla nagellacksmärken som OPI och Essie som kostar 60-75kr I USA. I sverige är de ju ca 110-150kr. Sen är ju många bra hårprodukter så mycket billigare men jag köper så lite till mitt hår pga (4cm hår). MAC tex läppstift är ju en del billigare också ca 140kr vs 195-200kr här. Mycket är lite billigare men främst är det utbudet som är så mkt bättre. En vanlig Target eller Wallgreens har ju jättebra med sköhetsprodukter. Btw så är deras tandkräm mycket bättre. Köpte ngn whitening sak som jag för första gången kände gjorde något. Kanske har ngt om regeler på vad som får finnas i. Ja sen har vi ju alla receptfria mediciner 😉

  Om du vill utveckla tipsen om UK så är mina tips >> Superdrug, Boots (drugstore grejer) Selfridges. Space NK. Libertys (lite flådigare) Primark har dessutom en hel del sminkprodukter som folk (läs youtubers) gillar. Sen finns ju Kiko som är bra och Top shop (den stora vid oxford circus) de har tex Barry M som har roliga produkter samt sitt egna Top Shop sminkmärke.

  Sorry för så lång kommentar. Älskar att tipsa 🙂

 7. Okej här kommer tips från Japan:
  -Mascara och eyeliner är överlägset hela resten av världen. Jag gillar Shiseido Integrate för båda.

  -Hada Labo Gokujyun lotion. Prisvärd hyalurontoner som finns i lightversion för fetare hy.

  -DHC är ett av mina favoritmärken för hudvård, deras cleansing oil är en klassiker men jag gillar även deras läppcerat och acne spot-treatment.

  -Lösögonfransar är också bra att köpa i Japan.

  -Muji har förvånansvärt bra budgethudvård i snygga förpackningar.

  -För butiker är det lätt att hitta överallt, men loft(finns en jättestor i Shibuya, Tokyo) har bra sortiment.

  -Don Quijote är ett lågpris varuhus som finns lite varstans bl.a en i Asakusa och en i Roppongi i Tokyo. Där finns ett bra sortiment av smink och hudvård och kan vara lite billigare än andra ställen.

  Kommer säkert på mer så fort jag postat detta 🙂

  -japanska apotek är underbara och har typ allt annars 🙂

 8. Är det en fabulous rosa jordglob som skymtar i bakgrunden? Var har du hittat den och är det belysning i den?

  • Hej! Hehe det är ingen jordglob, det är bara en tyskspråkig politisk Europakarta från 1800-talet som jag hittade på nätet och la en rosa mask över i ett redigeringsprogram. 🙂

 9. SÅ BRA SVAR hörrni! Er kan man lita på! <3

 10. :hearteyes: Bare minerals! Halva priset i USA. Samma sak med Essie, som finns lite varstans.
  Bed, bath and beyond har även billigt smink från välkända märken som man kan botanisera bland.

 11. Hey!
  Ska till Shanghai om ca två veckor och har noll koll! Men om du Annahita, eller någon annan har smink/hudvårdstips blir jag en lycklig tjej! (är ju ett tag inlägget postades men jag tar en chansning!)
  Och tack för fab blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.