RECENSION: Olaplex Hair Perfector N°3, årets mest omtalade hårprodukt

Innehåller annonslänkar
Olaplex Hair Perfector

Välkomna till min recension av Olaplex Hair Perfector, 2015 års kanske allra mest hypade produkt? Sånt här är alltid klurigt att skriva, men vi kör!

Olaplex är en serie behandlingar för skadat och kemiskt processat barr och bygger på en sjufaldigt patenterad innovation. Tillverkaren innehar patent på just den molekylen som finns i Olaplexprodukterna, samt sex andra sammansättningar som liknar den, och därför får ingen annan tillverka hårprodukter som funkar på samma sätt. Alla andra ”plexar” på marknaden har alltså inget med detta att göra. Olaplex omsatte _1 miljard dollar_ under sitt första verksamhetsår.

Så hur funkar det? Ja, enligt representanterna från distributören Baldacci så är det hela mycket enkelt. Olaplex består av tre produkter: N°1, N°2 och N°3. De första två görs endast på salong för att de är lite kraftigare, och den tredje, Olaplex Hair Perfector, är en hemmabehandling (315 kr på Lyko). Alla dessa tre gör en enda sak: reparerar svavelbindningarna i håret, som har skadats genom kemiska behandlingar, värmeverktyg, klorvatten och sol och bad, vanligt jävla vardagsslitage osv etc. Olaplex gör inget annat än detta. Det är för ditt hår vad kalcium är för ditt skelett kan man kanske säga. Det är ingen fuktgivande produkt – tvärtom så kan håret behöva en dos fuktinpackning efter behandling med Olaplex för att undvika frissighet. Det är ingen magisk stylingprodukt som gör att håret blir som Amber Valletta och Georgina Greenvilles i F/W 2000-kampanjen från Versace när du stiger ur duschen.

Versace FW 2000 Steven Meisel
Georgina Greenville i Versace F/W 2000, fotad av Steven Meisel. Inte Olaplex.
W Magazine Kristen Steward Mert & Marcus 2011
Kristen Stewart i W Magazine i sept 2011, fotad av Mert & Marcus. Inte Olaplex.
Heidi Klum VS
Heidi Klum för Victoria’s Secret. Inte Olaplex.

Olaplex reparerar och stärker håret på insidan, alltså syns det kanske inte direkt utanpå. Men jag kan säga att det helt klart känns. Jag har använt hemmabehandlingsvarianten Olaplex Hair Perfector N°3 sen jag fick den som pressprov på Daisy Beautys resa till London i november och jag har märkt en skillnad i hur skört håret känns. Min hårkvalitet är rätt dålig från början; även om jag är jätteförsiktig med det och aldrig använder värmeverktyg, håller det helt obehandlat osv, så blir det risigt och svagt ganska lätt, men Ola verkar stötta upp det på något sätt. Det känns stadigare. Eric har också märkt att det är skillnad, och det gjorde han utan att jag frågade! Nu när jag frågar honom säger han att det ”såg fylligare ut och lite tjockare”.

När jag använder Olaplex så tvättar jag först håret på kvällen och sen låter jag det torka till det är typ halvtorrt. Det ska vara fuktigt, men det ska inte droppa om det. Sen mosar jag in typ en femkronas storlek i håret, ibland gör jag det två ggr, sen använder jag den lilla kammen jag fick för att kamma igenom och på så sätt fördela produkten jämnt i hela barret. Sen låter jag det sitta över natten och schamponerar ut det igen på morgonen därpå. Jag använder också en fuktinpackning efter schamponering, typ vad som helst som innehåller glycerin (tack Winta på Apoteket för det tipset). Jag har testat bl.a. Garnier Marvellous Nectar och Revlon Professional Uniq One Superior Hair Mask (pressprov) och båda har funkat bra för att motverka frissighet och frasighet.

Produkten är dryg, förpackningen på 100 ml påstås räcka till 5-6 omgångar men jag har använt den mycket mer än så och har fortfarande halva förpackningen kvar. Den doftar lite milt frisöraktigt och är lätt att applicera. Om håret inte är för blött när produkten appliceras kommer det inte att droppa, utan har mer konsistensen av en inpackning. Har inte haft några problem med att sova med det, det känns inte kladdigt eller så. Vissa får fantastiska resultat av Olaplex direkt och andra märker ingen skillnad. Jag tror att det beror på bl.a. följande:

  • Vilka förväntningar man har (Amber Valletta-hår direkt ur duschen eller ba en uppfräschning?),
  • om man gjort en enda omgång i samband med kemisk behandling på salong eller om man också göttar med hemmabehandlingen någorlunda regelbundet,
  • och framförallt hur pass skadat hår ens hår är (om man har hyfsat välmående hår så kanske det inte märks nån skillnad alls?)

Nu är det ju så att mitt hår är totalt virgin just nu, det är helt obehandlat efter att jag förra hösten klippte av resterna av en grov blekning jag gjorde sommaren 2011. Trots att det inte är kemiskt behandlat har jag alltså märkt skillnad! Därför tänkte jag faktiskt bleka skiten ur det snart för att se hur väl det står pall efter att ha använt Olaplex regelbundet i ett par månader! JAPP! The things I do for y’all! Tror blekningen sker i slutet av den här månaden tillsammans med Karin från Baldacci, och ni kan vara så jävla säkra på att jag kommer att hålla er uppdaterade.

Olaplex Hair Perfector

Finns att haffa i t.ex. frisörsalonger och Lyko för 315 kr.

FORTSÄTTNING FÖLJER… HÄR:

Resultat och Massor Av Unika Åsikter om Olaplex Hair Perfector har jag skrivit om här: Resultatet av mitt experiment med Olaplex.

Detta inlägg innehåller pressprover. Det betyder att jag inte betalat för den med egna pengar, men åsikterna är helt och fullt mina egna och påverkas inte av tredje part.

7 Kommentarer

  1. Längtar svårt efter att följa blekningsprocessen!

  2. Ooo? Jag har dock hår ner till röva så är inte jättesugen på att betala typ 90:-/tvätt och tvättar bara håret med tvålnötspulver så undrar lite hur det funkar ihop med olaplex. Skulle lätt vilja prova dagen jag inte längre ägs av CSN men som sagt, undrar ifall det finns ämnen i det som inte går att tvätta ut med annat än riktigt schampo. Undrar också över det här att man tvättar håret innan och efter? Jag tvättar mitt hår 2 ggr i veckan pga har inget liv så är ok med att ha fett hår två dagar, om det ändras i framtiden kommer jag behöva tvätta det 3 ggr = 6 GÅNGER om man använder olaplex, det är ju helt!?!?!?!? Anledningen till att man måste använda fuktgivande är kanske mer pga att man tvättar det oftare än själva lösningen? Men är så avundsjuk på själva känslan, vill också kunna känna en förändring i håret istället för *död materia som ba blir mer och mer död för varje dag som går*.
    Alltså.. läste min kommentar nu och insåg att jag är en sånhär person som jag alltid stör mig på i kommentarsfält, som ba från ingestans skriver en hel novell om SITT HÅR (eller annat) och ställer frågor ingen har svar på? Ursäkta personen jag blir när jag haft ledigt för länge i kombination med sjukdom, blir tydligen helt jävla gränslös.

  3. har faktiskt precis testat att bleka skiten ur håret (hemma dessutom!) efter 1 (EN) behandling med no 3 och alltså. jag är mållös. blir intressant att höra hur det blir för dig!

  4. ska man tvätta med både schampo och balsam innan användning?

  5. Hej, kan man använda bara olaplex no:3 även om man inte har använt 1 och 2 vid färgningen hos frisören eller hör dem alla tre tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.