Fredagsfilm: Kanye West smular sönder hela kapitalismens grund

Hej mina kära! Nu har ännu en vecka passerat, och när detta inlägg publiceras är jag hos min kära mor i Malaga där hon bor. Denna veckas fredagsfilm har inget med skönhet att göra, men den måste bara finnas med här. Kanye West höll ett seminarium (?) nånstans (?) (framgår tyvärr inte alls var, när eller varför) och talade om klassångest i ett kapitalistiskt samhälle (även om du inte nämner k-ordet VET VI ALLA VAD DU MENAR!). Han har en lite hippieaktig retorik, men äsch, det är okej. smilies

Även om han säger att vi – trots olika efternamn – hör till samma familj, och att ett individualistiskt samhälle tjänar på att människor distanserar sig från varandra, känns det lite konstigt att höra de orden från just honom. Jag vet typ ingen familj som känns mer avlägsen och svåråtkomlig än hans, rent idémässigt liksom. Alla har ju rätt till privatliv, det är inte det jag menar. Jag tycker inte heller att han måste ”bevisa” sina åsikter genom att typ avsäga sig sin förmögenhet och börja jobba heltid i mataffärn och ägna all sin fritid åt nåt lokalt shelter. Men idén om familjen Kardashian-West bygger på överjordiskhet, de är extra allt, alltid. De är så vackra, så groteskt rika och svåråtkomliga, att det ändå är lite svårt att förena med de åsikter Kanye uttrycker i klippet nedan.

Å ANDRA SIDAN är det asgött att en person med den typen av inflytande som han har, pratar om sånt här överhuvudtaget. En rappare som mosar den amerikanska drömmen. Klippet har över 4 miljoner visningar!!! Och flera tusen kommentarer, dock att de flesta av dem whinar loss på att Kanye inte alls är ”deep”, haha gud, folk hatar verkligen att hata. Jag är så sjukt trött på den här ”lev som du lär”-fetischismen som besudlar vissa delar av vänstern, där enbart trasproletariatet får prata om klass. Som när Rebecca & Fiona i början av sina karriärer konstant blev påhoppade av vänsterkillar för att de gjort det stora misstaget att uttrycka vänsteråsikter – trots att de tillbringade tid på Stureplan och drack bubbel! Ingen gnäller  på ultramiljardären Warren Buffet när han uttrycker radikala antikapitalistiska åsikter, nej nej, då tycker alla att det är ashärligt att såna idéer kommer från en vit överklassman som investerat sig till sin perversa förmögenhet. Nä. Familjen Kardashian-West är inte problemet. Stolta vänsterbrudar som festar på Stureplan är inte heller problemet. Önskar folk fattade det.

Jag tycker också att det är intressant hur Kanye förhåller sig till sin egen klassbakgrund och sätter den i relation till livet i överklassen och ”the beauty that is afforded rich people”. Och det han säger är ju så jävla sant, alltihopa. När en person börjar prata i såna här termer, ja då vet en att hen har blivit förälder, och den här kommentaren sammanfattade videon rätt bra:

”Kanye West is on his grown man shit…. respect!”

smilies

For those who still Misunderstand Kanye West,Listen, just listen

Posted by MONTREALITY on den 12 december 2015

 

(SÅ OKLAR parallell till krabbor dock? Hur lever krabbor? Fattar noll. Kan nån från västkusten förklara detta för mig?)

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

2 Kommentarer

  1. alltså ja så oklar liknelse till krabbor, de äter ju liksom upp varandra eller knipsar av varandras klor? inte de mest samarbetsvänliga djuren.

  2. ”If I, Kanye West (third person), can remove my ego, I think there’s hope for everyone :D” Alltså <333 så gulli.
    Men ja, det blir ju konstigt när han samtidigt säljer kläder ur sin kollektion för x tusen osv. Fast.. Det är samtidigt som att kräva att han ska göra allt själv. Som när man säger till antikapitalister att "flytta ut i skogen då" som att man inte ÄR tvungen att vara del av det här skitsamhället. Så ja, han hycklar lite, men han är medveten. Och när han berättar om det blir fler medvetna. Och dessutom tror jag att han är det han säger, den här personen som tar fighten. Jag tror att han skapar fler awkward silences bara genom att existera på modeveckan i Paris än någon annan. Han behöver inte ens börja prata om något svårt ämne, han är "jobbig" bara genom att vara där. Så heja Kanye.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.