LÄSARFRÅGA: Om det här med glow

Inlägget innehåller annonslänkar

 

Jennifer-Lopez-Waiting-for-tonight

Anna:
Hej! Jag har börjat obsessa över en sminkrelaterad grej och tänkte att du kunde vara en bra person att fråga! Jag använder puder över min tinted moisturizer och har alltid använt puder, men nu har jag börjat störa mig på det där ”dammiga” utseendet som är svårt att undvika. Jag ser helt enkelt torr ut. Jag förstår att det är trist att bli alldeles blank och flottig, men att se ut som ett bortglömt museiföremål är inte heller så kul. Jag använder ändå det där By Terry-pudret som ska vara så bra, men det ser lika torrt ut det med. Idag tog jag lite facial oil före sminket, men det gjorde ingen skillnad. Nu när det snackas en hel del om ”glow” hade det varit härligt att få lite tips på hur man kan få lite glow när man har smink i fejset – ska jag skippa pudret? (Hjälp, då känns det som om min TM lägger sig i linjerna under ögonen, men det kanske bara är en vanesak?) Tack för en kul blogg!

amanda:
_behöver_ veta vad för highlighter du har? kanske inte ens är highlighter? men ditt fejs skimrar fantastiskt och behöver veta hemligheten!! krammm

Hej samt TACK för fina kommentarer och mail! Ni gör hela denna bloggen. Men ja hörrni, det här med glow är inte enkelt. Det gäller att uppnå den perfekta balansen mellan oljighet och lyster. Det får inte bli så mycket glow att det ser ut som flottighet, men det måste ändå vara tillräckligt mycket glow att det inte blir platt. AH! Livets stora frågor… Men som en glowälskande flottis så greppar jag detta struggle till fullo och har tillbringat mycket tid med att försöka förfina dess ädla konst.

Anna: Jag skulle inte råda dig att skippa pudret om du upplever att din tinted moisturizer lägger sig i linjer och så – många basprodukter i krämform, ja säkert de allra flesta, behöver fixeras med puder för att sitta kvar på hyn. Fortsätt använda puder, gärna det ljuvliga du redan har, och kompensera istället med andra produkter för att komma åt dammigheten!

Här är mina goaste tips för J-Lo glow. De som kommit som pressprover är tydligt markerade.

Lystergivande guck

Det finns en miljard olika geléer, primers och serum som lägger på extra lyster på ett kosmetiskt plan. De flesta tror jag är avsedda att användas innan tinted moisturizer/BB-cream/foundation, men jag vet att flera också kan duttas lite lätt ovanpå för extra fedt glo. Här är två som jag själv använder:

sampar mine d'or golden glow
Sampar
Mine d’Or Golden Glow: En lätt gel med subtil bronsig färg och massa glow, men helt utan glitter. Den doftar så sjukt fint och funkar bra både som highlighter och primer och lite vadsomhelst! Den bygger också upp en brun-utan-sol-effekt över tid. Jag har själv inte noterat den långsiktiga effekten eftersom att jag inte använder den varje dag utan bara when da mood strikes, men som kosmetisk produkt är den sweet! Kostar ca 270 kr och finns bl.a. på Sephora och Eleven. *pressprov

 

by terry cellularose cc lumi serum

By Terry Cellularose Brightening CC Lumi-Serum i nyansen Immaculate light. Den här lägger jag bara under foundation, som ett extra steg i hudvården när huden känns trist och livlös. Den har en rätt intensiv lyster som kan kännas lite osexig för en person som aktivt undviker allt som får fejset att se flottigt ut, men när jag väl applicerat min foundation ovanpå så är det all good! Kostar ca 660 kr och finns bla. på NK och Skincity. *pressprov

Highlighters

En highlighter är annars en go-to för många som Gillar Glow. Det känns som den enklaste produkten att inkorporera i sin sminkrutin, för det är bara ytterligare en sminkprodukt som är lätt att använda. Jag har valt ut två highlighters som marknadsförs som sådana, men i princip vilken ljustonad produkt med ett subtilt skimmer funkar bra som highlighter. Ögonskuggor och t.o.m. ögonpennor, läppstift eller -gloss, whatever! Det brukar funka bra så länge skimret inte består av för stora partiklar och färgen går i nyanser av vitt, champagne, aprikos, guld, rosa, osv, och är en aning ljusare än hudtonen.

pur minerals afterglow 2
Pürminerals Afterglow Illuminating Powder: Ett perfekt highlighterpuder, tror att det är min absoluta favorit faktiskt. Det är definitivt inte glittrigt eller kornigt och ser inte heller pudrigt ut, vilket är paradoxalt med tanke på att det är ett… ja, puder! Det ger liksom ett ”fuktigt” skimmer, eller nej, fuktigt är helt fel ord, haha, det ser mest friskt ut! Kostar ca 325 kr och finns bl.a. på Hudoteket. Jag har den i kittet Love Your Selfie som finns för 650 kr på Eleven.*pressprov

 

essence soo glow highlighter
Essence Soo Glow Cream to Powder Highlighter finns i två nyanser, en med kall underton och en med varm. Jag har den varma guldtonade som heter Look on the bright side (LOL) och den är riktigt fin för att vara en så pass billig highlighter. Essence är ett tyskt (?) budgetmärke som finns i exakt hela världen utom Skandinavien, så det är ett bra tips att kolla efter när ni är utomlands. Den är sjukt jäkla snorbillig, tror jag betalade 2-3 euro på Primor i Malaga.

Ansiktssprayer

När jag pratar om ansiktssprayer menar jag två olika saker; det finns de som är som toners i sprayform, i princip hudvård alltså, och så finns det de jag pratar om här; sminkfixerande ansiktssprayer som är mer makeup-produkt än något annat. Sista steget i en go smink, om jag kommer ihåg det, är en ansiktsspray. Jag stänger ögonen och spritsar loss, fan vad jag älskar det!!! Även om jag inte använt en highlighter kan en redig sprits av en bra ansiktsspray göra mycket för att dämpa dammigheten. Min bästa ansiktsspray är från Urban Decay:

Urban Decay Setting Sprays

Urban Decay Setting Sprays: Ansiktssprayer i olika varianter för olika hudtyper och syften; Chill är för torrare hudtyper, All Nighter är för maxad hållbarhet och De-Slick är för flottisar! Jag har såklart den sistnämnda och har inte provat de övriga så jag kan inte uttala mig om dem, men jag tycker att De-Slick funkar bra för att få bort den torra pudriga känslan.

Detta inlägg innehåller pressprover. Det betyder att jag inte betalat för den med egna pengar, men åsikterna är helt och fullt mina egna och påverkas inte av tredje part.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

8 Kommentarer

  1. Jag använder en toner i sprejform när jag har lagt min mejl för att ta bort det pudrigt snabbspola, jag tycker nämligen sminket ser bäst ut efter typ en timme när ens egna oljor har fått tränga upp.

  2. Till detta har jag bara en sak att säga: RMS Beauty Living Luminizer!!1!11!!

  3. Eller okej, två saker… Pixi Glow Mist!!1!

  4. TIPS!

    setting spray: make up stores face mist, eller macs prep and prime fix +.
    highlighter: the balms mary lou manizer. (såklart!)

  5. Spontant har jag två tips till som är snarlika – använd en highlighter i krämform (om puder+puder är ett problem) och använd en mindre borste för att applicera puder på de områden som behöver 😀

  6. All nighter är min favorit! Har även testat de-slick men tyckte inte att den gjorde så stor skillnad, men sån himmla tur det finns något som passar oss alla! 🙂 Med vänlig hälsning en rikigt flottis 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.