RECENSION: Guerlain Tenue De Perfection

guerlain tenue de perfection2
Jag hatar att Guerlain Tenue De Perfection Timeproof Foundation är min favoritfoundation! Jag hatar det för att: 1) den är svindyr, 2) Guerlains smink inte alls säljs i Sverige längre, och 3) verkar vara en utgående produkt.

tumblr_inline_mvt0mnpkrl1sqg6kcMen jag vill ändå skriva om den. För foundations är sjukt svårt, speciellt för flottisar, och när en väl hittat något som passar är det väldigt tydligt. Jag själv köpte denna under vårvintern på ett tantparfymeri på Östermalm. Den var nedsatt till halva priset för hon höll på att sälja ut hela sitt Guerlain-sortiment, så jag swatchade nyansen Beige Clair för att kolla om det var en färgmatchning och sen haffade jag den. Jag har för mig att jag betalade strax över 300 kr, kanske 320 kr, alltså var svenskt fullpris runt 600-640 kr… Dyrt, verkligen äckeldyrt. Jag skulle aldrig köpa en sminkprodukt för så mycket pengar! Asså knappt att jag ens tycker att 300 kr är motiverat för en foundation. MEN; för just denna foundation är det motiverat (jag vet, förlåt).

Tenue De Perfection Timeproof Foundation är en foundation med relativt hög täckningsgrad, ibland behöver jag inte ens concealer. Den balanserar ut röda partier på ett helt perfekt sätt och har en skitsnygg finish. Appliceras den med t.ex. en fuktad Beauty Blender så blir resultatet nära nog flawless, med den höga täckningsgraden i kombination med nån slags ”naturlig”-ish finish. Den blir absolut inte kakig och ser inte ut att sitta ovanpå hyn, utan smälter ihop fint med min egen hy och sitter där hela jävla dan.

När flytande foundations annars har en tendens att släppa och bli fula efter ett par timmar blir den här bara finare och finare ju längre tiden går. Jag förstår inte riktigt hur det är möjligt, jag antar att de har pumpat den full med FARLIGA KEMIKALIER!!!!!!!!!!!!!!!!!!! för den är typ lite för bra för att vara sann. Nä, men enligt Guerlain så är det blandningen av tre olika oljor som avdunstar från huden i en viss ordning, som gör att den sitter så bra. De påstår att den ska hålla på huden i 16 timmar, vilket jag själv inte provat, men den håller verkligen så länge jag behöver, dvs. runt 8-10 timmar. Såklart håller den inte flottet borta hela dan – ingen foundation gör det för mig – men efter 4-6 timmar ser det mer ut som att jag är ”lite glansig” istället för det jag annars får: flottkalas.

Riktigt täckande foundations med lång hållbarhet har en tendens att kännas hyfsat obekväma på hyn, men den här känns inte tyngre än en vanlig BB-cream, det är också en av de bästa grejerna med den. Jag bara vet att den funkar; perfekt täckningsgrad, ger inte en konstig kakig finish, håller svinlänge, står pall mot flott, har SPF 20, och känns trots allt väldigt lätt på huden. Jag vet inte vad mer jag kan begära av en foundation. Såklart ska det sen bli problem med att få tag på den igen när jag väl insett hur mycket jag gillar den!

Det fina i kråksången är dock att den säljs till nedsatt pris nästan överallt på nätet, så istället för att betala motsvarande 640 kr så kan en haffa den för nästan hälften av det. Om en nu överhuvudtaget borde impulsköpa en utgående foundation på rea… från en utländsk webbshop… utan att ha känt på den först… *försöker avråda* Själv ska jag till Malaga strax innan jul och hälsa på mamma som är bosatt där, och södra Spaniens bästa parfymerikedja Primor har den till 40% rabatt, åtminstone på hemsidan.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

11 Kommentarer

 1. Tror Guerlain finns på Sephora! Dock kanske det är till cirka noll hjälp om den foundationen är på utgång.

  Har ej testat foundationen ovan, men det låter som att den kan vara lite lik By Terrys snordyra Densiliss pga den har också den där magiska effekten där det bara ser ut som att man har *bra hud* och att den typ ser bättre ut efter 6 timmar än när man precis lagt på den. Lyckades haffa den när Skincity hade 20% på By Terry tackolov.

 2. Då vill jag också tipsa om en fantastisk foundation för flottfejs: Clinique Anti blemish solutions! Den har precis den effekten som du beskriver, att huden fortfarande ser bra och fräsch ut efter flera timmar. Och ingen concealer behövs, täckningen är medium till hög men ser ändå så himla naturlig ut. Har fått kommentarer som ”du ser ut att ha marsipanhy” när jag har den, haha.
  Kostar strax över 300, men men nån rabattcheck msn ofta får så blir den ännu bättre i pris 🙂

 3. Ibland hatar jag min feta, bleka hy. Men när jag läser sånt här blir jag glad, för det finns aldrig tillräckligt ljusa nyanser hos lyxmärkena, så jag kan ändå aldrig köpa deras foundation, och behöver därmed inte lägga dyra pengar på smink. Tur i oturen, typ.

 4. Såg att ovanstående sagt det, men jag var på sephora i Nacka idag. Där fanns guerlain! 😉

 5. dorismatilda

  När vi ändå pratar om ”basmakeup” skulle jag vilja fråga en grej. Jag har nog det motsatta problemet egentligen: väldigt torr och känslig hy och lätt att få eksem. Tekniskt sett har jag väl ”problemfri” hy och jag minkar oftast bara ögon och läppar.
  Eftersom jag också är väldigt blek i hyn har jag ofta fått problem med att min bb cream/foundation/puder trots allt är för rosa/mörk, eller kliar och ger mig eksem. Förra veckan skulle jag på fest och ville slå till på ett puder för att en gnutta rouge helt enkelt ser bättre ut med lite underlag, så jag svängde in på åhléns på vägen hem, fick hjälp av en expedit (som jobbade för l´oreal/maybelline/essie och inte åhléns insåg jag efteråt?!) och köpte Matte Maker från Maybelline. Superfin färg, lätt att använda för en n00b som mig, men dagen därpå: eksem över halva högerkinden. :*(

  Någon som har tips? Ledsen för uppsatsen men det hela känns bara så tråkigt. Ska jag låta bli helt? Kan man använda något under pudret för att skydda huden?

  • Hej! Jag tror att du ska försöka ta reda på vilken ingrediens din hy reagerar på. Det kan vara talk eller mica t.ex! Om det är möjligt, kolla INCI och se om alla grejerna du reagerar på har gemensamma nämnare, och googla sedan på dem för att kolla ifall de är vanliga allergener. Annars är det tyvärr enklast att låta bli helt. Samt reklamera pudret på Åhléns!

  • Min torra och känsliga hy reagerar ingenting på mineralpuderfoundation , t ex Tikei (bra pris, endast näthandel men bra tester etc!). Kanske värt att testa om du inte gjort det tidigare :-).

  • om mineralsmink skulle funka bättre med din hy och du även vill ha en riktigt blek nyans så kanske iduns flytande mineralfoundation kan vara nåt? köpte nyligen den näst ljusaste nyansen och jag är riktigt blek, så den allra ljusaste kanske skulle passa dig? finns på diverse apotek.

   • dorismatilda

    Tack för era svar gullisar! 🙂 Ska definitivt ta en titt på mina tveksammare produkter och se om de har någon gemensam nämnare… antar att jag får hoppas på det, och att mineralpuder/foundation kan vara ett alternativ. Och reklamera pudret, shit det visste jag inte ens att en kan göra. Tack igen, och för en grym blogg Annahita!

 6. Annahita! (Tycker ditt namn är så fint så jag vill använda det så fort jag kommer åt, heh.) Jag har en MYCKET viktig parfymfråga som jag vill få lite input på, så här kommer en mindre roman!

  Jag är inte alldeles jättebevandrad i parfymvärlden och försöker nu skaffa mig något slags grundförståelse för denna. Jag vet vad jag gillar och inte gillar för dofter på mig själv, men har inte koll nog för att pinpointa vilka enskilda noter det är som funkar (eller inte) med min smak (och kroppskemi). Det som INTE funkar på mig är en viss typ av sötare dofter, t ex Muglers Angel – de förvandlas till sur svett/disktrasa på mig (som är min absoluta hatlukt till att börja med)! Men tydligen är det bara jag själv som upplever det så, då min sambo tyckte att den var alldeles förträfflig. Som kontrast fungerar Prada Candy alldeles utmärkt på mig, i min näsa. Nu idag har jag provat YSL:s Rive Gauche och efter några timmar har nu en distinkt frän och liksom ”taggig” doft framträtt. Den är inte lika oaptitlig som disktrasedoften, men den är verkligen inte trevlig heller. Är det ”meningen” att det skall finnas den här typen av doftnoter i parfym tro, eller helt enkelt så att det är dofter som inte passar på mig? Jag tycker absolut inte att parfym behöver vara vare sig slätstruket eller blygsamt, men det är ju spännande när riktiga storsäljare verkligen luktar äckligt på en själv! (Som referens kan jag säga att Mona di Orios Oud är en av mina absoluta favoriter på mig själv, so there’s that.) Vägled mig, o stora doftorakel!

 7. Ville bara bekräfta att Guerlain kommer finnas hos oss på Sephora så du kan alltid hitta produkterna hos oss! Vi kommer ha i princip hela sortimentet (vad jag vet right now!). Jag är helt kär i denna foundation med men har börjat använda Lingerie de peau mer och trivs bra med den! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.