Ekologisk doft från Weleda

weleda jardin de vie

Weleda har lanserat dofter i en ekologisk trio som de kallar för Jardin de Vie. Parfym är alltid relevant för mig och jag älskar att det börjat dyka upp lite mer parfym i pressproverna! Detta är också det första jag provar från Weleda, så detta är intressant på flera sätt *justerar glasögonen*. På Acadermia fick jag med mig två av Weledas nya: Agrume och Grenade. De ska vara ”inspirerade av” havtorn respektive granatäpple, men innehåller paradoxalt nog varken noter av havtorn eller granatäpple utan helt andra grejor! Utöver dessa två finns en rosdoft också, men den har jag inte doftat på.

Let’s take a titt:

  • Agrume består av noter av grapefrukt, mandarin och sandelträ. På pappret ser det superfint ut, men till en början har den en konstig härsken botten som är udda, lite stötande nästan. Alltså, jag brukar egentligen gilla lite halväckliga noter, men denna känns typ felkonstruerad. Jag har svårt att förstå om det är grapefrukten, mandarinen eller sandelträet som är så fel i sammanhanget, de brukar ju passa jättebra ihop! Vid drydown är den dock definitivt finare, så om en har lite tålamod i början med den mystiska unkna inledningen så är den ändå rätt fin.
  • Grenade är uppbyggd av apelsin, davanablomma (ett finare ord för malört) och vanilj. Denna är min favorit av de två, mjuk och frisk men nånstans tillräckligt mustig för att vara intressant för mig. Även om jag bara haft den i nån vecka så har jag redan använt den en hel massa, det syns också på bilden nedan att jag föredrar denna framför Agrume. smilies

Dofterna sitter i nån timme och håller sig rätt nära kroppen, halvtaskig longevity och helt okej sillage alltså, för att använda Fragrantica-lingo. Eau de Jardin-serien är ”naturlig”, och med det menas att hela innehållsförteckningen förutom vatten och alkohol består av ”naturliga essentiella oljor”. De har ett parfyminnehåll som motsvarar en lite finare eau de cologne (5%).

Ni som känner min parfympersona förstår direkt att dofterna från Jardin de Vie är för simpla och ljusa för mig, jag föredrar mörka, svulstiga och komplexa dofter. Med det sagt är dessa inte alls ”fräscha” och trista, utan har definitivt karaktär. Om de bara hade suttit lite längre på huden hade jag blivit gladare. Men ändå värt att gå och sniffa på för att se om de faller er i smaken!

Pris: 299 kr/50 ml.

Detta inlägg innehåller pressprover. Det betyder att jag inte betalat för den med egna pengar, men åsikterna är helt och fullt mina egna och påverkas inte av tredje part.

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.