Fredagsfilm: parfym, porr och psykisk ohälsa

Hela den här veckan har fått handla om parfym, i Pojkfrökens ära. Fredagsfilmen blir därför en repost, jag måste helt enkelt lägga upp videon till Perfume Genius magnifika låt ”Hood”.

Kort. Explosiv. Den slår liksom undan golvet under mina fötter varje gång jag ser den.

I den ser vi Mike Hadreas, personen bakom pseudonymen Perfume Genius, tillsammans med en stor, tyst man, som håller i honom som om han vore av glas. Han målar läppstift på Mikes läppar och borstar hans hår. I slutet håller de om varandra i mörkret och låten tar slut innan den ens kommer igång.

Mannen heter Péter Kozma men är mer känd i sin bransch som Arpad Miklos, han var porrskådespelare och HBTQ-aktivist. I februari 2013 tog han sitt liv efter att ha förlorat en lång tids kamp mot en svår depression. Med den vetskapen får musikvideon en helt annan botten.

Depression är inget skämt. Depression är en allvarlig sjukdom, en dödlig sjukdom. Jag önskar att det kommer en tid då vi kan prata om det såsom vi pratar om cancer och diabetes.

Ta hand om er ute i pissmörkret. Snart är det vår igen. <3

XOXO, A
Följ WHINAR.se på Bloglovin’ eller RSS
och ge mig lite kärlek på Facebook!

 

3 Kommentarer

  1. Hej! 🙂
    Jag frågade på skincity.se för några dagar sedan om de skulle ta in ”Paula’s choice resist 9 BHA” och fick svaret att det inte går pga eu:s lagstiftning. Så jag googlade och försökte hitta vad eu:s lagstiftning har att säga gällande salicylsyran men jag hittade inte det jag sökte. Sedan hittade jag sidan http://www.bebeautiful.se som säljer 20% salicylsyra som kemisk peeling.. Då blossade nyfikenheten upp igen. Vet du vad det är som gäller för import av salicylsyra till sverige och försäljning av salicylsyran? Vilken är högsta tillåtna styrkan? Vart hittar jag lagen? 😛

  2. Ibland kan jag känna att det blir rätt mycket klagomål över att det är mörkare och kallare ute. Vet inte om det är så att alla blir påverkade eller om alla klagar för klagandets skull. Typ som att alla skojar om att det alltid regnar på midsommar. Känns lite trist, tycker jag, som älskar hösten och vintern. Det känns liksom som att jag borde må dåligt, för att alla andra gör det. Fast, egentligen påverkar klagandet mig inte så mycket. Men kan tycka att folk ska tänka till innan de klagar, så att de faktiskt gör det för att de ogillar mörker och kyla, och inte bara för att ”alla andra klagar”.

    • 1. En femtedel av befolkningen blir märkbart orkeslösa och nedstämda av mörkret. En del av dessa går in i faktiska depressioner. Depressioner är, vilket det här blogginlägget handlar om, potentiellt livsfarliga. DET är ett problem på en helt annan nivå än att vissa kanske klagar för sakens skull.

      2. Jag älskar den här låten och videon och allt den innehåller. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.